31 Mart 2014 Pazartesi

Real Techniques Pudra Fırçası



Günaydın! Bugün sizlere son zamanlarda sıkça kullandığım pudra fırçamı tanıtmak istedim. Real Techniques benim 2 senedir kullandığım, diğer fırçalarımı bir kenara attıran markadır. 

Koleksiyonumda her fırçasından çifter çifter olmasına rağmen pudra fırçasına elim bunca zaman bir türlü gitmedi. Nihayet geçen haftalarda bir anda gaza geldim ve kozmela.com 'a girdim. Şansıma stokta yoktu. Ben de hevesim kaçmadan alayım diye dermomarket.com 'dan sipariş ettim. Ertesi sabah elimdeydi.




Markanın diğer fırçaları gibi yumuşacık, tüy dökmeyen, yıkaması, kuruması kolay olan bu pudra fırçası benim yüzüme epey büyük. Zaten bu kadar süre satın almamamın sebebi de buydu ancak fondotenimin parlaklığını tek hamlede alması çok hoşuma gitti. Şimdi iyi ki almışım diyorum.

Büyüklüğü sebebiyle göz ve burun çevresi gibi dar alanlarda hiç başarılı değil ancak alın ve yanaklarda doğal bir sabitleme yaratıyor. Her türlü pudrayla uyuşan bu fırçayı tüm yüzümü ve boynumu bronzlaştırmak için de kullanıyorum.




Tüyleri hem çok sık, hem de yu-mu-şa-cık. Kedim bile bayıldı. Patilerinin arasına alıp mırlıyor, siz düşünün. :)




Boyutunu görebilmeniz için Blush Brush ve Multi Task Brush'la da fotoğraflamak istedim. Hepsinin yeri ayrı ama kısıtlı zamanda tek fırça darbesiyle pudra uygulamak istiyorum Real Techniques Powder Brush bir adım önde. Sizin favori pudra fırçanız hangisi?


Twitter: urfacemycanvas8



29 Mart 2014 Cumartesi

MAC Çekilişi!



Günaydın! Söylememe gerek var mı bilmiyorum ama evet, güzel ülkemde Youtube'a erişim de yasaklandı ancak asıl mesele bu değil. Korkunç olan tüm bu ilkelleşmenin altında yatan sebepler. Ülkecek nereye gittiğimiz asıl problem. Neyse, siyaset yapmadan konuya gireceğim. Yasak beni pek bağlamıyor. Aksine, 3 tane ışık edindim, sabah akşam video çekiyorum. Haftada 3 gün (Pazartesi, Perşembe, Cumartesi) yeni birer video yüklemeye devam edeceğim.

Erişimin engellendiği günün sabahı bir çekiliş başlatmıştım. Sevdiğim 3 Mac ürününden oluşan paketi kazanmak için videomu izleyebilirsiniz. Hala Youtube'a erişim sağlayamayanlar varsa buraya tıklayarak Tunnel Bear'ı indirebilirler. Bu hızlı program sayesinde Twitter ve Youtube'a sorunsuzca giriyorum.



*Yarın oy vermeyi unutmayın!

24 Mart 2014 Pazartesi

MAC Petal Power Allık



Günaydın! Haftayı ışıl ışıl bir allıkla karşılayalım istedim. MAC'in son koleksiyonu A Fantasy Of Flowers ile gelen allıklardan biri olan Petal Power, blog vasıtasıyla tanıştığım arkadaşım Gözde'nin hediyesi. 




MAC'in mineralli allıklarını ışıltılı bulduğum için son zamanlarda pek yaklaşmıyordum. Hatta şu ana kadar kullandığım en ışıltılı allık bu, bu sebepten hediye gelmeseydi almaya cesaret edebilir miydim bilmiyorum.




Allık 3.2 gram ve koleksiyon ürünü olduğu için sınırlı sayıda. Rengi ise fazlaca gösterişli…




Ne kadar yansıtabiliyorum bilmiyorum ama tam anlamıyla altın ışıltıları olan mercanımsı pembe. Işıltıları epey belirgin, öyle ki bu allığı sürdüğümde aydınlatıcı kullanmıyorum.




Yanaklarımdaki kalıcılığı ise inanılmaz başarılı. Fondotenin üstünde bazsız rahat 7-8 saat kalıyor.






Duruşu ise bu şekilde. Normalde koleksiyon ürünlerinden hoşlanmasam da buna bayıldım. Yüzüme anında bir tazelik ve aydınlık getiriyor. Siz ne düşünüyorsunuz?


* Bu ürünü tükenmeden maccosmetics.com.tr veya MAC mağazalarından alabilirsiniz. Sevgiler!



23 Mart 2014 Pazar

Uğur Böceği Sandviç



Günaydın! Fazlaca basit ama çok sevimli bir sandviçle karşınızdayım. Bir sonraki tarifim evdeki malzemelerle yapılabilecek çok pratik bir tatlı üzerine olsun diyorum. Ne dersiniz? Daha fazla video için BURAYA tıklayarak videoyu izlemeyi ve beğen butonuna tıklamayı unutmayın! Mutlu Pazarlar! :)


Twitter: urfacemycanvas8



22 Mart 2014 Cumartesi

Pastel Allık - Blush On Rose #17



Günaydın! Geçtiğimiz ay Pastel tarafından gönderilen paketten çıkan allığı tanıtmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Öncelikle biraz geri gideyim ve bu allıkların raflara düştüğü ilk zamanları hatırlatayım.

Ambalajını görür görmez Tarte allıklara benzettiğim bu seri bir çok blogger arkadaşım tarafından denenip yorumlanmıştı. Sırf sempatik paketlemesi için bile alınmaya değer bulduğum bu allıklara sıra bir türlü gelmemişti. Şimdi, nihayet koleksiyonuma dahil olan bu allıkların 17 numarasını yakından inceleyelim.

Öncelikle paketlemesi yukarıda gördüğünüz gibi çok ama çok sevimli. Hem çok şık hem de çok hafif. İçinde bir de minik aynası var. Buraya kadar her şey harika ve kullanışlı.




Paketi açar açmaz buram buram kokusuyla karşınıza güzel renkte bir allık çıkıyor. Tam tonunu; şeftaliliği ağır basan mat pembe olarak tanımlayabilirim. Dokusu çok güzel, yumuşacık ancak kokusu çok ama çok keskin. Öyle ki, paketi açar açmaz burnunuza geliyor, uygularken ve hatta yanaktayken hala kokuyor. Tabi ki hoş bir kokuya sahip ancak fazla keskin ve bu konuda hassasiyeti olanları rahatsız edecektir.




Bir diğer hoşlanmadığım yanıysa yüzümde homojen durmaması, istediğim gibi eşit dağılmaması. Bu altına kullandığım fondotenle ya da benim beceriksizliğimle de alakalı olabilir ancak yanaklarımın merkezine doğru bir türlü hoş bir görüntü sağlayamadım, dalga dalga durdu.




Özetle; kokusu bu kadar keskin olmasa ve elimde bu kadar allık olmasa, paketi ve uygun fiyatı sebebiyle her rengini almak isteyeceğim bu allığı Gratis ve Watsons'lardan, yanılmıyorsam 10 TL civarında satın alabilirsiniz. Sevgiler!


Twitter: urfacemycanvas8



21 Mart 2014 Cuma

Benefit Daveti & Yeni Ürünler!



Günaydın! Geçtiğimiz hafta Benefit sponsorluğunda Youtube kanalımın 50.000 izleyiciyi aşmasını kutladık. Akasya Sephora bizlere kapılarını açtı. Benefit, çekiliş kazananlarını yeni pudrası Agent Zero Shine ile, diğer davetlileri de minik armağanlar ve leziz ikramlar ile şımarttı.

Gerçekten her saniyesi içime sinen bir organizasyondu. Evden çıkmadan önce kameramı şarj ettim ve her anı ölümsüzleştirmeyi planlayarak yola koyuldum ancak o kadar keyifli vakit geçirdim ki kamerayı elime çok fazla alamadım. Yine de sizlere 6-7 dakikalık bir vlog çektim. İzleyip pastadan bir dilim almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Beni izleyen 54.000 kişiden biriyseniz, ya da değilseniz, çok teşekkür ederim! <3


Twitter: urfacemycanvas8



20 Mart 2014 Perşembe

Bobbi Brown Sheer Powder Pudra Fırçası





Günaydın! Bugün sizlere ilk Bobbi Brown fırçam olan Sheer Powder pudra fırçamı tanıtacağım. Her zaman Bobbi abladan bir fırçam olsun istemişimdir ancak Real Techniques'le tanıştığımdan beri fırçalara çok para dökmek anlamsız gelmeye başladı. Bundan 1-2 hafta önce kardeşimle Palladium Bobbi Brown'a girer girmez ise bu fırça gözüme çarptı.

Şeklinin diğer fırçalara nazaran daha ufak ve mum şeklinde olması gönlümü fethetti. Bana göre tek olumsuz yanı 129 Lira olması ancak fırça o kadar güzel ki başa dönsem aynı parayı bir daha veririm.




Adı üstünde; 'sheer powder' yani pudrayı hafifçe uygulayan bu fırçanın tüyleri ne çok yumuşak ne de sert. Boyutu ve şekliyle T bölgeme, elmacık kemiklerime ve çeneme tamamen oturuyor. En çok yüzüme pudra uygulamak için kullandığım bu fırçayla allık uyguladığım da oluyor. Özellikle çok pigmentli olmayan allıklarda çok işe yarıyor. 




Boyutunu tam olarak kavramanız için Sigma aydınlatıcı fırçamla yanyana koydum. Sıradan bir pudra fırçasına göre fazla minik. Hatta MAC 224'ün biraz büyük versiyonu diyebilirim. Son olarak fırçanın aşırı hafif olduğunu da belirtmek isterim.

Dediğim gibi bana göre tek eksisi fiyatı. Siz ne düşünüyorsunuz? Bobbi Brown'ın fırçalarını denediniz mi?


Twitter: urfacemycanvas8




19 Mart 2014 Çarşamba

Sally Hansen Oxblood Oje



Günaydın! Aranan 'siyaha çalan bordo oje' bulundu! Şuradaki videomu izleyenler Chanel Rouge Noir oje konusunda nasıl hayal kırıklığına uğradığımı ve siyaha çalan kalıcı bordo bir oje aradığımı bilirler.

Arkadaşım Gözde (Gözde'nin blogu için buraya, Instagram hesabı için buraya tıklayabilirsiniz.) bu arayışımı bildiğinden, en sevdiği koyu renk ojelerden birer tane hediye etti ve Oxblood da bunlardan biri.






'Renk bordo mu, siyah mı, kahve mi?' dediğinizi duyar gibiyim. Aşırı derecede vamp bir koyuluğa sahip, neredeyse siyah gibi duran, farklı ışıklarda yer yer kahverengi, yer yer de koyu bordo olan bir tonu var. Anlayacağınız tam aradığım renk.

Sally Hansen'ın bir diğer ojesini şurada tanıtmıştım. Yine kalın ancak güzel bir fırçaya sahip. 2 katta tırnağı örtüyor fakat çok kalıcı değil. 2. günün sonunda uçlarda minik soyulmalar başladı bende.

Yine de rengine hayran olduğum için keyifle süreceğim. Ne düşünüyorsunuz?

Sevgiler! <3


Twitter: urfacemycanvas8




18 Mart 2014 Salı

AVON Ruj Çekilişi Kazananı



Herkese merhabalar! 718 yorum arasından yalnızca 680 tanesi geçerliydi. Random.org ile yapılan çekilişte AVON rujları 11. sıradaki yorumuyla Chihiro Nakamura isimli okuyucum kazandı.




Herkese sevgiler, iyi geceler.



İlk İzlenim: Benefit Erase Paste Kapatıcı



Günaydın! İlk izlenim serisinin ilk videosu yayında. Gelin Benefit Erase Paste kapatıcıyı birlikte tanıyalım. Video için BURAYA tıklayın!


Twitter: urfacemycanvas8



17 Mart 2014 Pazartesi

Chanel Inspiration || Krem Allık



Günaydın! Haftanın ilk gününden herkese merhaba! Bugün ilk Chanel allığım, aynı zamanda en sevdiğim krem allığımı tanıyacaksınız. Bu arada bu olup bitenin sorumlusu blogger arkadaşım Pınar'dır. Pınar'ın blogunu hala takip etmiyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. Buraya tıklayarak onun gözünden Inspiration'ı okuyabilirsiniz...




Ürün sade ama şık bir kesede geliyor. Chanel farkını hissetmeye ambalajdan başlıyorsunuz.




Allık gerçekten ufacık. Ürün 2,5 gram. 




Nereden başlasam bilemiyorum. Sanırım renkten girmeliyim konuya. Gerçekten beyaz tenlere çok çok yakışacak mavi alt tonlu uçuk bir pembe. Sim ya da ışıltı barındırmıyor. Formüle gelirsek, mucize gibi bir şey. Islaklık bırakmayan, yapış yapış olmayan ilk krem allığım. Krem demek de tuhaf geliyor esasında çünkü bitişi ne krem, ne de pudra. İkisinin ortasında bir yerde. Kolay uygulanması, pigmentasyonu ve doğal duruşunu krem allıklardan, kalıcılığını ve yüze rahat dağıtılmasını da pudra allıklardan almış. Harika bir harman olmuş.




Parmaklarla ya da fırçayla, farketmiyor. Her şekilde ciltle çok güzel bütünleşiyor ve allık sürmemiş gibi görünen pembe yanaklara kavuşuyorsunuz. 




Yanağımdaki duruşu bu şekilde. Fotoğraftaki görüntüyü elde etmek için normalde uyguladığımdan biraz daha fazla sürdüm. Buna rağmen çok naturel bir bitiş elde ettim. Yağlı ciltlerin de çok seveceği bu allığı Sephora'da ve Sevil'de bulabilirsiniz. Bu arada anlamadığım bir şekilde fiyatı sürekli değişiyor ve mağazalarda farklılık gösteriyor. Ben 10 gün kadar önce 109 Lira'ya Sephora'dan satın aldım. Sevgiler!

*Aslında ürün limited edition (sınırlı sayıda) görünüyor ancak ben hangi Sephora'ya baksam stokta görüyorum.


Twitter: urfacemycanvas8



16 Mart 2014 Pazar

AVON Dazzle Pink Oje



Mutlu Pazarlar! Bugün sizlere tam bir bahar ojesi olan Dazzle Pink'i tanıtacağım. Avon'un jel bitişli ojelerinin yapısından şuradaki yazımda bahsettiğim için bir kez daha detayına girmeyeceğim.



Dazzle Pink; içinde minik ışıltılar ve somonluk bulunan uçuk bir pembe. Top coat kullanmadan 2 katta inanılmaz bir parlaklık veren bu oje, denediğim Avon ojeler arasında zevkime en çok hitap eden ton oldu.




Siz ne düşünüyorsunuz? Bahar mevsimine yakışır bir renk değil mi? 

Sevgiler!


Twitter: urfacemycanvas8
Youtube: yourfaceismycanvas88



15 Mart 2014 Cumartesi

YSL Top Secrets Peeling



Günaydın! Bugün sizlere yaklaşık 2 aydır kullandığım, cilt bakım rutinimin son üyelerinden YSL Top Secrets Peeling'imi tanıtacağım. Biliyorsunuz ki kozmetik dünyası bataklık gibi, aldıkça alıyorsun, sonra keşfediyorsun, neler eksik neler yanlış görüyorsun. Ben de Youtube kanalımı açtığımdan beri eskiye nazaran çok daha fazla makyaj yapmaya başlayan biri olarak cilt bakımıma yeterince özen göstermediğimi farkettim ve son 6-7 aydır temizlik, arındırma ve nemlendirme konusunda ekstra özenliyim.

Bu sebeple, daha önce yazısını şurada yazdığım Yves Rocher peelingim bittiğinde Sephora'ya gittim ve cilt bakım uzmanına cildimin çok hassas ve kuru olduğunu fakat an itibariyle karmaya doğru bir geçiş yaşadığını söyledim. O da bana hiç düşünmeden Top Secrets'ı önerdi. Başlangıçta haftada 2 kez, 1 ay sonra da haftada bir uygulamamı söyledi. Sözünü dinledim ve çok memnun kaldım.
'Peki bu peelingin özelliği nedir?' derseniz…

İçerisinde diğer peelingler gibi minik partiküller bulundurmuyor, bu sebeple yüze masajla yayıldığında cildi yıpratmıyor, tahriş etmiyor. Başta 'granülsüz bir peeling ne kadar işe yarayabilir ki?' yanılgısına ben de kapılsam da düzenli kullanımda cildimi ne kadar güzel ve yormadan temizlediğini farkettim. Kullanımına gelince…




İçinde minik ışıltımsı (?!?) yansımalar olduğu için peeling değil de vücut losyonu gibi bir görünüme sahip. Kıvamı ise baldan farksız. Uygulamak için yapmanız gereken şey ise; kuru ellerinizle kuru yüzünüze bir fındık boyutunda ürün alıp dairesel hareketlerle masaj yapmak. 




Elleriniz ve yüzünüzün ısısıyla bal kıvamındaki bu peeling yağa dönüşüyor. Likit hale geldiğinde ılık suyla duruluyorsunuz. Yağ halini alan ürün suyla birleşince süt gibi enteresan bir sıvı şeklinde akıp gidiyor. Diğer peelinglere göre çok daha yumuşak ve nemli bir his bırakıyor. Ben yine de yüzümü kuruladıktan hemen sonra nemlendiricimi uyguluyorum. Bu arada peelingi uygularken göz çevreme yaklaştırmıyorum.

Paketin şeffaf bir tüp olması bence epey kullanışlı. Bitmeye yakın farkedip yedekleyebiliyorsunuz. Tek eksi 75 ML'lik ürüne 109 TL biçmiş olmaları. Daha iyisini bulursam bir daha satın almam ama şimdilik gözdem bu. Sizin favori yüz peelinginiz hangisi?

*Ürün tüm cilt tiplerine uygundur.


Twitter: urfacemycanvas8
Youtube: yourfaceismycanvas88






11 Mart 2014 Salı

AVON Ultra Colour Absolute Rujlar || ÇEKİLİŞ!





Günaydın! Bugün sizlere AVON Ultra Colour Absolute serisinden favori rujlarımı tanıtacağım ve sizler için seçtiğim 4 rengiyle de kısa süreli minik bir çekiliş başlatacağım. Öncelikle bu şeker ambalajlı rujların yapısından başlayalım…

Lafı dolandırmadan söyleyeyim; AVON'a göre epey başarılı bir seri olmuş bu. Demek istediğim şey tam anlamıyla şu, ambalajın üzerinde AVON değil de pahalı bir markanın amblemi olsa inanırdım. MAC'in Cremesheen serisiyle neredeyse birebir aynı yapıda olan bu seri dudakları nemlendiriyor, çizgilere dolmuyor. Altına dudak nemlendiricisi kullanma ihtiyacı hissetmiyorsunuz. Benim dudaklarımdaki kalıcılığı ise 1,5-2 saat kadar.




Benim keyifle kullandığım 3 renk; Ripe Rose, Pink Renewal, Creamy Melon. Ripe Rose, MAC Faux'un biraz daha parlak hali diyebilirim. Aralarında en sevdiğim renk kesinlikle bu. Pink Renewal ise pembe severlerin hoşlanacağı bir ton. Creamy Melon da mercan/şeftali tonlarında çok uçuk ve yumuşacık bir renk. Gelin bu 3 ruja bir de yakından bakalım...






Dediğim gibi, aralarında elimin en sık gittiği Ripe Rose. Alttaki fotoğrafta da dudaklarımdaki duruşunu görebilirsiniz.




Şimdi sıra geldi çekiliş detaylarına ve kazanacağınız rujlara. :)




Yukarıdaki 4 rengi bir şanslı takipçime ayırdım. Bunlar arasındaki favorilerim ise; Bare Ruby ve Plush Plum. Peki kazanmak için neler yapmak gerek derseniz…

ŞARTLAR

- Blogumu GFC (Google Friend Connect) yani Blogger veya Bloglovin üzerinden takip ediyor olmanız.

- Bu yazının altına yalnızca bir defa olmak üzere, aktif kullandığınız e-mail adresiniz ya da size kolay ulaşmam açısından Twitter hesabınızı yorum olarak bırakmanız. 

*Çekiliş 14 MART CUMA günü kapanacak, kazanan okuyucum 1-2 gün içerisinde yine buradan duyurulacak.

*Kargo masrafları her zamanki gibi bana ait olacak. Herkese bol şans!


**Ürünler AVON Türkiye tarafından gönderilmiştir. Tekrar teşekkürler AVON!


BANA ULAŞIN!

Twitter: urfacemycanvas8
Youtube: yourfaceismycanvas88




10 Mart 2014 Pazartesi

Clinique High Impact Maskara



Yeni bir haftadan herkese günaydın! Yaklaşık 2 aydır severek kullandığım High Impact maskaramı tanıtma zamanım geldi de geçiyor bile. 

High Impact benim uzunca zamandır aklımda olan ancak maskara çekmecemdeki hızlı sirkülasyon sebebiyle bir türlü el atamadığım bir üründü. Son Roma ziyaretimde sınavım iyi geçince kendimi ödüllendirmek için Sephora'ya koştum ve bir tane kaptım. İyi ki de yaptım.




Nihayet fırçası ve dişleri plastik olmayan ve sevebileceğim bir maskara buldum. Fırça hem alt hem de üst kirpiklere çok muntazam bir şekilde oturuyor ancak ürün ilk 1-2 hafta fazlaca ıslak yapıda olduğu için ve fırçanın tüyleri epey sık ve bitişik olduğu için göz kapaklarınıza epey bir bulaşıyor. 2 haftalık kullanım sonrası maskaranın kıvamı biraz daha katılaştığı için bu sorun çözülmüş oluyor.

Rengi simsiyah ve gün içinde akmıyor, dökülmüyor. Kirpiklere 10/6 uzunluk, 10/9 siyahlık ve 10/6 hacim veriyor. Benimkileri biraz yapıştırsa da gün içinde akmadığı ve açık renk kirpiklerimi simsiyah yaptığı için günlük kullanımda son zamanlardaki favorim oldu bile.






Her açıdan çekmeme rağmen maskara fotoğraflama konusunda hala çok başarısızım. Yukarıda göründüğünden çok daha güzel bir sonuç veriyor.

Clinique'in maskaralarını günlük kullanım için çok beğeniyorum. Sizin de ilginizi çektiyse bu ürünü; Sephora, Sevil ve Clinique Online'dan satın alabilirsiniz.

İncelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Mutlu haftalar!

*Satış fiyatı: 65TL.


Twitter: urfacemycanvas8