29 Eylül 2013 Pazar

OOTD #2 || Bugün Ne Giydim? #2









Beyaz T-Shirt || White Top: ZARA

Renkli Tayt || Leggings: WSS whysoserious.co **

Babetler || Flats: LACOSTE

Kolye || Necklace: GORKEM KARMAN ^_^

Ruj || Lipstick: MAC Chatterbox


** Renkli tayt WSS tarafından gönderilmiştir. Benim bedenim Medium. Şimdi gözüm kaplan desenli olanlarda. Buraya tıklayarak taytları ve diğer ürünlerini inceleyebilirsiniz. Sevgiler! // The leggings were sent to me by WSS and I wear the size Medium. Click here to see their other leggings and shirts! x


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com
Youtube: yourfaceismycanvas88




28 Eylül 2013 Cumartesi

The Balm Instain - HOUNDSTOOTH || Allık İncelemesi



Günaydın! Günün yazısı, aylar önce moralim bozuk diye canım babam tarafından hediye edilen The Balm Houndstooth allık üzerine olacak. Babam iş çıkışı Buyaka Gratis'e girip eline ilk gelen allığı almış, iyi ki de almış. Aylardır severek kullanıyorum!

Good morning! Today's post will be on the new instain blush by TheBalm; Houndstooth.




The Balm allıklar zaten pigmentliydi, yeni allıkları çok daha pigmentli. Tavsiyem büyük fırçalarla hafifçe uygulamanız. Houndstooth'un rengine gelince; içinde mor yansıması da olan, mat bir gül kurusu rengi.

The Balm blushers were already pigmented and with their new formula, they're even better! Use a big, fluffy brush to apply it or you'll end up looking like a clown. Back to Houndstooth; the color is a beautiful matte rose color, with a hint of plum.








Sizin favori The Balm allıklarınız hangileri?

What are your favorite The Balm blushers? x


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com





27 Eylül 2013 Cuma

Yeşil Dumanlı Gözler || Green Smoky Eyes





Günaydın! Rimmel Wake Me Up fondotenimi ne zaman kullansam tenim yukarıdaki gibi photoshoplu duruyor! Fotoğrafların üstüne tıklayıp büyütürseniz öyle olmadığını göreceksiniz! :) Gelelim yeni videoma. Bu videoda MAC Sumptuous Olive farımı kullanarak, günlük de kullanılabilecek yeşil bir göz makyajı yaptım. Beğeneceğinizi umuyorum ve yorumlarınızı bekliyorum! VIDEOYU İZLEMEK İÇİN BURAYA tıklayabilirsiniz! Sizin favori MAC farlarınız neler?

Good morning! I uploaded a tutorial, creating soft green smoky eyes, using my MAC Sumptuous Olive eyeshadow. CLICK HERE TO WATCH IT! What are your favorite MAC eyeshadows? x






Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



26 Eylül 2013 Perşembe

MAC Far Paletlerim || Updated MAC Palettes



Günaydın! Sizlere nihayet MAC paletlerimin güncel halini gösterebiliyorum. Başlamadan, bir tane daha 4'lü boş paletim var ve o paletin içinde Antiqued, Samoa Silk, Deep Damson ve Texture'ı hayal ettiğimi söylemek istiyorum...

Good morning! Today I'll be finally showing you my updated MAC eyeshadow palettes. I just have to mention that I have one more empty quad, in which Antiqued, Samoa Silk, Deep Damson and Texture would perfectly fit... #myneverendingwishlist






İlk olarak küçük 4'lü paletle başlayalım. Gördüğünüz gibi 4 rengin de dibini gördüm. Omega ve Charcoal Brown'u bazen ayrı ayrı, bazen de karıştırarak kaşlarımda kullanıyorum. Charcoal Brown aynı zamanda harika bir gölgelendirme rengi. Handwritten ise içinde hafif kırmızılık olan yoğun ve pigmentli bir kahverengi. Genelde koyu göz makyajlarımı ısıtmak için, ya da eyeliner gibi göz çevresinde kullanıyorum. Typographic ise benim siyahtan kaçışım. Siyahın keskinliğini istemediğimde bu koyu gri fara yöneliyorum.




15'li paletim ise bugünlere gelene kadar epey değişti. İçindeki renkler satıldı, yenileri alındı. Vazgeçilmezlerim biter bitmez tazelendi ve son olarak kasa değişti. Yani MAC'in yeni şeffaf paletlerine geçiş yaptım. Şimdi farları kısa cümlelerle sizlere tanıtmak istiyorum.

BRULE, aşağıda da görebileceğiniz gibi belli belirsiz bir renk. Benim tenimle aynı renk bir kemik/krem olduğu için göz kapaklarımdaki damarlı görüntüyü alması için kullanıyorum. Bazen kaş kemiğini de aydınlatıyorum. Tamamen mat değil, saten yapıda diyebilirim.

ALL THAT GLITTERS, şeftali ve pembeyi barındıran ışıltılı bir şampanya. Günlük kullanımda tek başına bol maskarayla, akşam içinse Swiss Chocolate'la gölgelendirip bol kahverengi eyelinerla kullanmayı seviyorum. 

NAKED LUNCH, dibini görmek üzere olduğum farlardan. Zamanında Youtube videolarındaki popülerliğine kanıp almıştım. Aslını sorarsanız pembe alt tonlu bir şampanya rengi. Bolca da ışıltısı var ve tek başına hiçbir etkisi yok. Anca ŞURADAKİ videomda yaptığım gibi Sable ve Twinks ile gölgelendirildiğinde bir şeye benziyor.

SABLE ise benim vazgeçilmezlerimden. Bittikçe alacağım farlardan ilki. Pembe ve kahvenin en güzel harmanlanmış hali. Tek başına da, gölgelendirilmiş olarak da mükemmel.

STAR VIOLET'ı alalı çok değil, 15-20 gün oluyor. İçinde kırmızımsı bir pembelik/morluk hakim olduğu için çok seviyorum. Bir sonraki makyaj videomun yıldızı olabilir! Olsun mu?

CRANBERRY de sevgili Tanya Burr'ün bana kazandırdıklarından. Harika bir vişne/pembe. Şu ana kadar hep gece dışarı çıkarken kullandım. Göz altlarınızı ve yüzünüzdeki kusurları tamamen kapatmadan kullanırsanız sizi vampire dönüştürecek bir renk ama gerçekten gösterişli. Peki Star Violet mı yoksa bu mu derseniz de cevabım; Star Violet...

TWINKS, mürdümle kahverenginin dansı. Tek başına kullanıldığında dayak yemiş görünümü verse de aynı renk skalasındaki farları gölgelendirmede ve alt kirpik dibini tanımlamada bir usta!

SUMPTUOUS OLIVE, ah Sumptuous Olive... Bu farı kendi gözlerimde geçen yıl bir kez kullandım. Aynı gün hayatımın aşkıyla tanıştım. Peki sonra ne oldu? Fardan sıkılıp sattım. Hayatımın aşkı da benden sıkıldı, başkasıyla çıkmaya başladı. Şaka bir yana, elimden çıkarttığıma pişman olduğum tek fardı ve geçen hafta arkadaşım Yeşim bunu biliyormuş gibi bu farı bana tekrar hediye etti. Sizce hayatımın aşkı da geri döner mi? 

SOBA, kesinlikle hakettiği değeri bulamayan bir far. Kahverengi gözlü herkesin sahip olması gereken, çok sıcak, hatta hafif sarı barındıran, minik ışıltılı bir kahve. Patina'nın daha sıcak hali. 

PATINA, az önce dediğim gibi Soba'nın daha soğuk ve yeşil yansımalı hali. Bu da benim bitirdikçe alacağım ikinci farım. Yeşille, kahvelerle, hatta siyahla bile gölgelendiriliyor ve mükemmel duruyor. ŞURADAKİ videomda kullanmıştım.

MULCH, renk olarak benim en en en sevdiğim farlarımdan biridir. Bu blogu açtığımdan beri de yeri geldikçe bunu dile getiriyorum, ancak yapısı hoşuma gitmiyor. Özellikle son zamanlarda. Far eskidiğinden mi, yoksa kuruduğundan mı bilmiyorum ama taşlaşmış gibi, fırçaya zor alınıyor. Renk ise sıcak ışıltılı kahverengi. Simsiyah kalem ve bol maskarayla çok dikkat çekici oluyor.

COPPERPLATE de bundan 1-2 sene önce aldığım bir renk. Daha önce SCENE adlı farı kullanıp, griliğin ambalajın içinde kaldığını ve gözlerime değdiği andan itibaren mavileştiğini farketmiştim. Mavileşmeyen bir gri ararken Copperplate'i bulmuştum. İçinde hafif kahvelik olan ve beyaz tenli her kadına uyacak bir gri.

SWISS CHOCOLATE ise yine bittikçe alacağım renklerin üçüncüsü. Kızıl, kiremit ve kahvenin en güzel harmanı. Tamamen mat ve kremsi. All That Glitters'ı gölgelendirmek için kullandığım gibi günlük hayatta da siyah kalemimi yumuşatması için alt kirpik dibime dağıtıyorum.

EMBARK, 4'lü paletimdeki Handwritten'a çok çok benziyor. Daha keskin, daha derin ve koyu bir kahve. Yine içinde hafif kızıllık var ve Handwritten'dan daha zor bir sürüme sahip.

CARBON ise mat ve sıradan bi siyah. Eskiden bunun 'simsiyah' olduğunu düşünürdüm. Ta ki yazısını ŞURADA yazdığım Urban Decay Crave ile tanışana kadar.








İşte farların elimdeki görüntüleri bu şekilde. İlk paragraftaki 4 rengi de aldığımda MAC far defterini kapatacağım. Sizin favori MAC farlarınız hangileri? 


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



25 Eylül 2013 Çarşamba

AVON Mega Effects Mascara! || Maskarada Farklı Boyut



Günaydın! AVON Türkiye'nin yeni sıradışı maskarası #AvonMegaEffects biz bloggerlara tanıtım amaçlı gönderildiğinde çok heyecanlanmıştım. Açıkçası AVON'dan gelen bir kargo beni ilk kez bu kadar coşkulandırdı. Mega Effects'i 3 gün üstüste denedim ve sıra geldi yorumlamaya.

Good morning! Today I'll be reviewing the brand new mascara by AVON, #AvonMegaEffects , which will bring a new definition to mascaras with its unique form. I've been trying it out for the last 3 days and now it's time to tell you what I think of it...




Hem görüntü, hem de kullanım açısından alıştığımız maskaralardan çok farklı. Nedendir bilinmez ama bana 50'li yılların maskaralarını hatırlattı. Bir örnek isteyenler aşağıdaki fotoğrafa bakabilirler. :)

It's visually and actually completely different than those usual mascaras that we know. I don't know why but it reminds me of 50's. You want a quick example? Check the picture down below.








Gördüğünüz gibi siyah kompakt kabın içinden çıkan bükülebilir bir fırçası var. Maskaranın yapısı biraz ıslak. Sürerken çok dikkatli ve sabırlı olmak gerekiyor. Yoksa benim gibi göz kapaklarınıza bulaştırabiliyorsunuz. Bunun dışında, kuruduktan sonra akmıyor, dökülmüyor. Gözlerimi rahatsız etmiyor. Aceleniz varsa kullanılabileceğiniz bir maskara değil, kendinize güzel bir yarım saat verip, uzun uzun makyaj yaptığınız bir günde çok seveceğinizi düşünüyorum. Bir diğer artısı kirpiklerin kıvrıklığını gün boyu tutması. Olumsuz yanları da var. Mesela; çok zor çıkması. Tıpkı Benefit They're Real gibi uğraştıran bir maskara. Sanırım dolgunluk veren tüm maskaralarda karşılaşılan bir durum bu. Son olarak da diğer maskaralar gibi tüp formda olmadığı için çok daha çabuk kuruyacağını düşünüyorum.

It's very unique and the effect is lovely. You can click HERE to see how I apply it and the result.

Toparlarsak;

- Ambalaj: 8/10 
- Ürün kalitesi: 9/10 
- Pratiklik: 4/10 


İlk deneyenlerden biri olduğum için kendimi çok ama çok şanslı hissediyorum! Siz de deneyimlemek isterseniz ŞURADAKİ formu doldurabilirsiniz. Nasıl kullandığımı ve verdiği sonucu görmek içinse BURAYA tıklayarak mini videomu izleyebilirsiniz. Sizin sahip olduğunuz en sıra dışı makyaj malzemesi hangisi?

*Ürün AVON Türkiye tarafından gönderilmiştir ve görüşlerim objektiftir.


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



23 Eylül 2013 Pazartesi

Favoriler #4 || Favourites #4



- Rimmel Wake Me Up Foundation (CLICK)
- Benefit Rockateur (CLICK)
- NARS Radiant Creamy Concealer (CLICK)
- Benefit They're Real (CLICK)
- MAC Prep + Prime Transparent Powder (CLICK)
- Real Techniques Miracle Complexion Sponge (CLICK)
- AVON Pink Bouquet Lip Pencil (CLICK)
- Garnier BB Cream Roll On


Epey konuştuğum bir video oldu.İZLEMEK İÇİN BURAYA tıklayabilirsiniz! Sevgiler.. :)


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com




22 Eylül 2013 Pazar

AVON Pink Bouquet + Pink Watermelon



Günaydın! Haftanın ilk yazısı, sevgili AVON Türkiye'nin #hadiseçıkart temasıyla gönderdiği paketten çıkan dudak kalemi ve dudak parlatıcısı ikilisi üzerine olacak. Dudak kalemi asansörlü ve ne çok kuru, ne de çok kremsi bir yapısı var. Tam ortada bir yerde. Ben en çok bu parlatıcıyla ve MAC Chatterbox rujumla yakıştırdım. Dudak kalemini çok çok sevdim ve sık kullanılanlar çekmeceme attım bile. Parlatıcıysa benim rengim değil. Ben daha yumuşak pembeleri severken, bunun hafif fuşya bir hali de var., ancak yapısı yapış yapış olmadığı ve rüzgarlı havalarda saçlarımı yapıştırmadığı için sevdim!




Pink Bouquet Dudak Kalemi & Pink Watermelon Parlatıcı




Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



21 Eylül 2013 Cumartesi

NARS Via Appia Eyeliner || Bakır Kahve Göz Kalemi





Günaydın! Şile'de bol bulutlu bir Pazar sabahına uyandım. Orada hava nasıl? Günün konusu NARS'ın uzun süre kalıcı göz kalemi serisi Larger Than Life'ın Via Appia rengi. 1-2 aydır aklımda olan bu kalemi, moral bozukluğum geçsin diye kendime hediye olarak aldım. Şimdiyse kısa ve öz şekilde kalem hakkındaki fikirlerimi paylaşacağım.

Good morning! I woke up to a very cloudy Sunday! Today's review will be on NARS Larger Than Life Via Appia eye pencil, which I treated myself with, last week. 




Kalemle ilgili en sevdiğim şey; bakır yansımalı kahverengi olması. MAC Teddy'e çok benziyor ama daha bakır ışıltısı ağırlıklı. Sevdiğim, hatta bayıldığım bir diğer özelliğiyse; kalemin altında kendi açacağını barındırması. Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz aparatla kalemin ucunu istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz.

One of the best things about this liner is its coppery brown color. It's very similar to MAC Teddy but this one's a little bit richer in coppery shimmer. Another lovely thing is the pencil sharpener that it has at the bottom of the pencil. You can shape and sharpen the tip of the pencil easily with this!




Pigmentasyonuna benden 10 üzerinden 9! Ah bir de daha kremsi olsaydı... AVON Supershock'lar kadar kaygan ve kolay bir sürümü yok, ancak rengi ve kalıcılığı için almaya değer. Yağlı göz kapaklarım ve göz içlerimde bazsız 8 saat durdu. Bir de eksisi var. Kalem sabit dursa da ışıltılarının göz çevreme ve yüzüme dökülmesi. Bir daha alır mıyım? Sanmıyorum, ancak elimde olduğu sürece rengi ve duruşu yüzünden severek kullanacağım. Sevgiler!

Pigmentation is 10/9! I just wish it was a little bit creamier and easy to glide. It's still worth the buy for its beautiful color and staying power. It lasted on my oily eyelids and along my waterline for 8 hours, without any primer! The liner stays put, but its shimmer has a massive fall down. I don't think I'll ever repurchase, but I'll keep using it with pleasure because of its color. What do you think? x




Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



20 Eylül 2013 Cuma

Haftasonu Kaçamağı || Weekend Getaway



Günaydın! Haftasonu kaçamağım için ufak bir sırt çantası yaptım. İçine de cilt bakımı ve kozmetik ürünlerinden oluşan kurtarıcı bir makyaj çantası attım. Bakın yanıma neler aldım...

Good morning there! I made a little bag for my weekend getaway. I also took my tiny purple makeup bag to bring my skin care and makeup with me... Let's get into my makeup bag...




Missha Türkiye'nin deneyimlemem için yolladığı nem seti Near Skin'in tam boylarını makyaj masama dizdim bile. Bu kısa tatil için ise yanıma seyahat boylarını aldım. Soldan sağa ürünler; Missha Dengeleyici Tonik, Missha Nem Emülsiyonu, Missha Nemlendirici Krem, MAC Mineralize Charged Water Göz Kremi ve Blistex Dudak Nemlendiricisi.

From left to right; Missha Near Skin Balance Toner, Moisturize Emulsion, Nutritive Cream, MAC Mineralize Charged Water Eye Cream, Blistex Daily Lip Conditioner.




Bobbi Brown Creamy Concealer - Cool Sand
Real Techniques Deluxe Crease Brush
MAC Cremeblend in Posey
Real Techniques Duo Fiber Contour Brush
MAC Brow Set in Clear
Revlon Lip Butter - 80
Benefit Porefessional
MAC Full Lash Curlers




Missha First Treatment Essence Katmanlı Pamuklar
Watsons Limon Esanslı Islak Mendiller


Ben bu haftasonunun büyük çoğunluğunu ormanda geçireceğim. Geçen hafta bunu ilk defa yaptığımda oksijenden gözlerim ve burnum yanmıştı. Bu kez daha kolay adapte olacağıma inanıyorum. Herkese sevgiler, güzel haftasonları!


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



19 Eylül 2013 Perşembe

Makyaj Koleksiyonum || 2013 // My Makeup Storage



















Günaydın! Nihayet yeni makyaj düzenim ve güncelenmiş koleksiyonumla karşınızdayım. Çok içime sinen ve başına her gün keyifle oturduğum masam ve çekmecelerimi severek kullanıyorum. Detaylı tüm bilgileri videoda bulabilirsiniz. Makyaj çekmecelerimi karıştırmaya hazır mısınız? BURAYA TIKLAYIN!


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com





18 Eylül 2013 Çarşamba

Benefit ROCKATEUR! || Benefit'in En Güzel Allığı!



Günaydın! Raflara ulaştığı ilk gün koştura koştura gidip aldığım Benefit allığımı sizlere tanıtmak istiyorum. Karşınızda Rockateur! Detaylara inmeden ambalajından başlayalım isterseniz. Çok şık ve karton bir kutusu var. Allık daha kapağı açılmadan albenisini gösteriyor. Hani bazı ürünler iştahınızı açar ya, işte Rockateur bana bunu yapıyor!

Good morning! I rushed into Sephora, the minute I heard this blush was in the market! Let me introduce you to my new baby; Benefit Rockateur. The packaging is so beautiful! The blusher shows its attractivity before you open it up! This blush makes me makeup-hungry!




Kutuyu açtığınızda ürünün o mis gibi kokusu burnunuza gelmeye başlıyor. Yanında gelen beyaz yumuşak fırçası da, klasik allık yanında gelen fırçalar gibi değil, gerçekten iş görüyor.

When you open the little box, you get the beautiful rosy scent. It also comes with a tiny white brush, which really works!






Üzerindeki kabartmalı ROCK yazısı, allığın ipeksi dokusu ve tam ayarındaki ışıltısı beni benden aldı. İçindekiler sim gibi görünse de sim değil. Fırçayla yüze yayıldığında direkt güneş ışığında bile disko topu gibi parlamayan, sağlıklı ve aydınlık bir görünüm veren ışıltılar. Ben buna kaliteli ışıltı diyorum...

Its silky texture, the right amount of shimmer makes it so perfect. It looks very shimmery in the pan but it's actually 'sheen' that brings health to your complexion. Rockateur rocks!




İçinden çıkan fırçayı deneyip yıkadıktan sonra başka hangi fırçamla uygulasam güzel bir bitiş alabilirim dedim ve tüm allık fırçalarımla aynı sağlıklı duruşu elde ettiğimi gördüm. Açık renkli allıklarla kullandığım MAC 168 fırçamı da bu ürüne çok yakıştırdım. 

After I tried the brush that comes with it, I washed it and went through my brush collection to see which one works well as well and whatever brush I used, it always looked fantastic, but still I prefer my MAC 168 brush over the others.






Şu ana kadar kullandığım ve sahip olduğum hiçbir allığıma benzetemediğim Rockateur'u; içinde şeftali de olan ışıltılı gül rengi diye tanımlayabilirim. En azından benim tenimde böyle bir duruşu oldu. Pigmentasyonu 10 üzerinden 6 ve zaten allığın amacı doğal bir kızartı ve belli belirsiz bir pembelik vermek. Ürün tozutmuyor ve beni görsellik başta olmak üzere her açıdan tatmin ediyor. Benefit'in diğer allıklarına sahip olmak zorunda değilsiniz, ancak beyaz ya da buğday tenli bir kadınsanız Rockateur'u koleksiyonunuza hiç düşünmeden katmalısınız! Gözüm kapalı tavsiye ettiğim az ürün vardır bilirsiniz ve bu allık çoktan o listeye girdi bile. Günlük kullanımdaki doğal duruşu ve koyu renk rujları bile dengeleyişi mükemmel. Bu yazıdan sonra deneyip memnun kalanların maillerini bekliyorum, okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Herkese kucak dolusu sevgiler! :)

* Ürünü Sephora'lardan 99 TL'ye satın alabilirsiniz!

This is the most unique blush I ever own. It doesn't look like any other in my collection but still, I can describe the color as a peachy rose with a hint of shimmer. You don't have to own any other Benefit blushers, but this one is a MUST! I highly recommend it! x


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com