30 Mart 2013 Cumartesi

Weekend Cake #1 // Verev - Dama Pasta



Herkese merhaba! Bugün, bundan sonra her Cumartesi sabahı yayında olacak yeni bir yazı dizisine başlıyoruz. Weekend Cake. Blogu biraz da olsa kalıplaşmış kozmetik adından sıyırmak ve bu bahaneyle pişirip yemek adına hoş olur diye düşündüm. Hamarat bir anneyle büyümenin sonucu olarak mutfağa çok düşkünüm. Özellikle tatlı konusunda aşırı hassas ve meraklıyım. Çok zayıf olmama bakmayın, bol bol yapar yerim. Erkek arkadaşım da deney tahtamdır. :) Gelelim yazımıza. İlk olarak çok çok basit ve belki de bir çoğunuzun bildiği çabuk bir pastayla başlamak istedim. Verev / Dama pasta benim 12 yaşında annemden öğrendiğim ilk pasta. Minimum malzeme ve zamanla yapılacak bu tatlı için okumaya devam edin. :)

Hello everyone! Today we're starting out a new series, which will be up every Saturday morning! Here you have the first piece of Weekend Cake; Slanted Cake. It's a super easy one with minimum ingredients. I've been making this cake since I was 12. This is the first sweet I learned from mom. Keep reading and enjoy! :)




Malzemeler yukarıda gördüklerinizden ibaret; Süt, 1 paket kakaolu puding, bir paket Burçak Bisküvi ve 1 paket kakaolu kare bisküvi. YAPILIŞI: 3,5 su bardağı süt ile pudingi kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra bir kaç dakika ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra bir adet Burçak ve Kakaolu bisküvinin arasına bir yemek kaşığı puding dökerek iki bisküviyi yapıştırıyoruz. Daha sonra da bir Burçak, bir Kakaolu bisküviyi yanyana diziyoruz. Aralara bol puding sürerek tabii.

The ingredients you need are; A bottle of milk, 1 pocket of chocolate pudding, 1 pocket of cacao biscuits, 1 pocket of oat biscuits. Mixing the whole pocket of pudding with 3,5 glasses of milk slowly on low fire, you cook the pudding. After 15 minutes, when the pudding's ready, you make kind of a bridge from biscuits, taking 1 oat, 1 cacao one and sticking them with some pudding between. 






Dizilmiş halinin bu şekilde olması gerekiyor. İki paket bisküvinin tamamı bitene kadar dizmeye devam ediyoruz.

The shape should be looking like this.




Kalan pudingle bisküvilerin üstünü kaplıyoruz.

The rest of the pudding will cover the biscuits.




Üzerine tercihe göre, hindistan cevizi, ezilmiş fındık ve ceviz içi serpebilirsiniz. Ben sadece hindistan cevizi tercih ettim.

This part is optional. You can put some coconut or hazelnut on your cake. I went for coconut.




Ve gelelim pastaya adını veren kısma. Dilimlerken düz değil de çapraz kesmeniz gerekiyor pastayı. Yamuk kesildiğinde ortaya çıkan görüntü yukarıda ve aşağıda. :)

This is the step, which gave the cake its name. You have to slice the cake slantedly, holding the knife with a big angle.






Hem çok kolay, hem de çok lezzetli. Umarım siz de dener, tadar ve hatta bana Twitter ve ya Instagram yoluyla pastanızın fotoğrafını yollarsınız. Herkese iyi haftasonları. :)

Here you have the slanted cake. Super easy, super delicious. I hope you like it and make it. Don't forget to send me a picture of your cake via Twitter or Instagram. Have a sweet weekend! :)


Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

-Weekend Face #8 / Haftasonu Makyajı #8





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder