31 Mart 2013 Pazar

Make Up For Ever Aqua Eyes #17 + VIDEO



Herkese merhaba! Bugün sizlere bir kaç gün önceki yazım ve videomda bahsettiğim Make Up For Ever Aqua Cream #17 numaralı krem farımı tanıtacağım. Yeniden fotoğraflamıştım ancak dalgınlığıma gelmiş olacak ki o kadar uğraşıp fotoğraflayım editlediğim fotoğrafları silmişim. Bu yüzden geçen yazıdaki fotoğrafları kullanacağım.

Hello everyone! Today I'm going to show you my beloved Make Up For Ever Aqua Cream #17. 




MUFE #17, mürdüm kahve bir krem far. Çok fazla detaya girmeden bir kaç kelimeyle özetleyeceğim çünkü detaylı yazısını zaten şurada yazmıştım. Kendisi şu ana kadar kullandığım en yumuşak, en kalıcı ve en mükemmel renkteki krem far diyebilirim. Fiyatı: 54TL. 

MUFE #17 is a plummy brown cream shadow. I don't want to keep this post very long, since I wrote a detailed review about it, right here. Basically, it's the best cream eyeshadow, the softest. It has the perfect color and it's super long lasting. 




Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

- Revlon Colorstay Aqua Mineral Setting Powder

Çarşamba / Wednesday

- L'oreal Lumi Magique Highlighter Pen

Perşembe / Thursday

- Spring Make Up / Bahar Makyajı







30 Mart 2013 Cumartesi

Weekend Face #8 / Haftasonu Makyajı #8







- CLARINS Beauty Flash Balm

- NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer (Finland) 

- MAC Mocha Blush & Real Techniques Blush Brush




- MAC Nylon & Naked Lunch & MAC 239 fırça ile yayıldı. (İki renk karıştırıldı.)

- MAC Charcoal Brown & Sephora Blending Brush (Göz kapağı gölgelendirildi.)

- Charcoal Brown (MAC 219 Pencil Brush ile alt kirpik diplerine yayıldı.)

- MAC Omega & Real Techniques Brow Brush ile kaşlar dolduruldu.




- Bobbi Brown Creamy Corrector (Bisque)

- Helena Rubinstein Magic Concealer - 02

- MAC Dipdown Fluidline

- Bourjois Volumizer Mascara




- Rimmel London Exaggerate Lip Definer - Eastend Snob


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

- Make Up For Ever Aqua Cream #17



Weekend Cake #1 // Verev - Dama Pasta



Herkese merhaba! Bugün, bundan sonra her Cumartesi sabahı yayında olacak yeni bir yazı dizisine başlıyoruz. Weekend Cake. Blogu biraz da olsa kalıplaşmış kozmetik adından sıyırmak ve bu bahaneyle pişirip yemek adına hoş olur diye düşündüm. Hamarat bir anneyle büyümenin sonucu olarak mutfağa çok düşkünüm. Özellikle tatlı konusunda aşırı hassas ve meraklıyım. Çok zayıf olmama bakmayın, bol bol yapar yerim. Erkek arkadaşım da deney tahtamdır. :) Gelelim yazımıza. İlk olarak çok çok basit ve belki de bir çoğunuzun bildiği çabuk bir pastayla başlamak istedim. Verev / Dama pasta benim 12 yaşında annemden öğrendiğim ilk pasta. Minimum malzeme ve zamanla yapılacak bu tatlı için okumaya devam edin. :)

Hello everyone! Today we're starting out a new series, which will be up every Saturday morning! Here you have the first piece of Weekend Cake; Slanted Cake. It's a super easy one with minimum ingredients. I've been making this cake since I was 12. This is the first sweet I learned from mom. Keep reading and enjoy! :)




Malzemeler yukarıda gördüklerinizden ibaret; Süt, 1 paket kakaolu puding, bir paket Burçak Bisküvi ve 1 paket kakaolu kare bisküvi. YAPILIŞI: 3,5 su bardağı süt ile pudingi kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra bir kaç dakika ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra bir adet Burçak ve Kakaolu bisküvinin arasına bir yemek kaşığı puding dökerek iki bisküviyi yapıştırıyoruz. Daha sonra da bir Burçak, bir Kakaolu bisküviyi yanyana diziyoruz. Aralara bol puding sürerek tabii.

The ingredients you need are; A bottle of milk, 1 pocket of chocolate pudding, 1 pocket of cacao biscuits, 1 pocket of oat biscuits. Mixing the whole pocket of pudding with 3,5 glasses of milk slowly on low fire, you cook the pudding. After 15 minutes, when the pudding's ready, you make kind of a bridge from biscuits, taking 1 oat, 1 cacao one and sticking them with some pudding between. 






Dizilmiş halinin bu şekilde olması gerekiyor. İki paket bisküvinin tamamı bitene kadar dizmeye devam ediyoruz.

The shape should be looking like this.




Kalan pudingle bisküvilerin üstünü kaplıyoruz.

The rest of the pudding will cover the biscuits.




Üzerine tercihe göre, hindistan cevizi, ezilmiş fındık ve ceviz içi serpebilirsiniz. Ben sadece hindistan cevizi tercih ettim.

This part is optional. You can put some coconut or hazelnut on your cake. I went for coconut.




Ve gelelim pastaya adını veren kısma. Dilimlerken düz değil de çapraz kesmeniz gerekiyor pastayı. Yamuk kesildiğinde ortaya çıkan görüntü yukarıda ve aşağıda. :)

This is the step, which gave the cake its name. You have to slice the cake slantedly, holding the knife with a big angle.






Hem çok kolay, hem de çok lezzetli. Umarım siz de dener, tadar ve hatta bana Twitter ve ya Instagram yoluyla pastanızın fotoğrafını yollarsınız. Herkese iyi haftasonları. :)

Here you have the slanted cake. Super easy, super delicious. I hope you like it and make it. Don't forget to send me a picture of your cake via Twitter or Instagram. Have a sweet weekend! :)


Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

-Weekend Face #8 / Haftasonu Makyajı #8





29 Mart 2013 Cuma

This Week's Most Loved #4 / Bu Hafta En Sevilenler #4



- CLARINS Beauty Flash Balm (CLICK!)

- NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer (CLICK!)

- Real Techniques Expert Face Brush 




- CLINIQUE High Impact Extreme Volume Mascara (CLICK!)

- REVLON Colorstay Aqua Mineral Finishing Powder

- MAC 109 Brush




- The Balm Downboy Blush (CLICK!)

- CLARINS Instant Light Lip Perfector - 01 (CLICK!)

- AVON Angled Brush

- MAC Dipdown Fluidline


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın Akşam / Tomorrow Evening

- Weekend Cake! 




28 Mart 2013 Perşembe

Çekiliş Kazananları / Giveaway Winners!







_________________________________________________________________________________












Bir sonraki çekilişte, ki bu büyük ihtimalle bir dahaki ay olacak, görüşmek üzere! :)



Krem Farların Savaşı // Battle Of Cream Eyeshadows



Herkese yeniden merhaba! Bugünkü konumuz krem farlar. Biraz aşağıda linkini paylaşacağım videoda detaylı açıklamayı ve karşılaştırmayı yapmıştım ancak biraz daha detay katmak adına yazısını da yazmak istedim. MAC, Maybelline ve Make Up For Ever olmak üzere 3 farklı markadan 3 farklı renkte krem var seçtim ve işte özellikleri, fiyatları...

Hello, again! Today we're going to compare 3 different cream eyeshadows from 3 different brands; MAC, Maybelline and Make Up For Ever... Let's see them with more details!




MAC PAINTPOT -CONSTRUCTIVIST

İlk olarak, şurada yazısını yazdığım MAC Paintpot'un Constructivist rengi ile başlayalım. Bildiğiniz gibi painpotlar oldukça sevilen krem farlar/bazlar. Özellikle Painterly epey revaçta. Ben daha önce bir kutu Painterly kullanıp, sıkılıp arkadaşıma hediye etmiştim. Paintpot serüvenim 14 Şubat'ta kendime hediye ettiğim Constructivistle devam etti. Renk hakkında detaya girmeyeceğim, çünkü burada bahsetmiştim. Yapısı; kremsi, kapak açık bırakılırsa çok çabuk kuruyor, çok pigmentli ve kalıcı. Cam kavanozla gelmesi çok şık. Fiyatı 57 TL. Kesinlikle başka renklerini de alacağım. An itibariyle gözüm ve aklım Bare Study'de. :)

Let's start with MAC's Paintpot in the color Constructivist, which I reviewed right here. As you all know, paintpots are very famous cream eyeshadows/bases. Painterly is the most popular one. However it disappointed me years ago, as I expected more of a primer to prevent my lids from getting oily. So, I gave it away to a friend. My paintpot adventure went on, when I bought this reddish brown, shimmery shade; Constructivist on Valentine's Day, as a self gift. I love the creamy texture and the little luxurious jar. Be careful since it can dry quickly, if you leave the jar opened. Very pigmented and long lasting. I'd repurchase. I got my eyes on Bare Study now! :)


MAYBELLINE COLOR TATTOO - PINK GOLD

Ülkemizde olmayan bu rengini Amsterdam'dan satın aldım ve hatta bir tanesini de şuradaki çekilişime koydum. Color Tattoo'lerin yapıları MAC'e göre daha kaygan, daha kremsi. Pigmentasyonları neredeyse aynı. İçlerindeki gözle görülebilir ışıltı günlük makyajda sedeften hoşlanmayanları rahatsız edebilir. Aynı paintpotlar gibi cam kavanozda geliyor ve fiyatları indirimsiz 22 TL civarı. Paketin vaat ettiği gibi 24 saat değil, 5 saat bile sabit kalmadılar bende. Altına Urban Decay primerımı sürmezsem hemen topaklanmaya başlıyor. Bir daha alır mıyım? Belki sadece bu rengi, o da renk için. Kalıcıklarına ve yapılarına ölüp bitmedim çünkü. :(

I got 2 of these and put one in my giveaway, which you can enter by clicking here. Color Tattoos are more on the creamy side, easier to apply. They're pigmented, as well. They do contain obvious shimmer, which you can notice with bare eyes. If you don't like shimmery stuff for day time, you might not like it. They come in glassy jars, too. They do not stay put for 24 hours, not even 5 hours on my oily lids. I have to use a primer underneath. I wouldn't repurchase. Well, maybe only this shade, just because of the color.


MAKE UP FOR EVER AQUA CREAM - # 17

Geçen haftalarda aldığım mükemmel şey. Kremsi ne kelime,su gibi kayıyor. Aşırı pigmentli, suya dayanıklı, süper kalıcı. Yanağa ve dudağa da uygulanabiliyor. Çabuk sabitleniyor. Videoda bununla ilgili komik bir anımı da anlattım. :) Fiyatı 54 TL. Her rengini istiyorum. Tek eksisi plastik kabı. MAC gibi şık bir cam kavanozcukta gelse süper olurdu. :)

I got this last week and absolutely fell in love with it! It's beyond 'creamy'. The texture is almost silk. The most pigmented one and also,waterproof. Super longlasting and can be applied on to cheeks and lips, as well. I love every other shade of these! If only it came within a jar, just like paintpots...




VIDEOMU İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


_________________________________________________________________________________


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow 

- This Week's Most Loved #4 / Bu Hafta En Sevilenler #4




27 Mart 2013 Çarşamba

BIODERMA Sensibio H2O



Günaydın! Her blog çoktan yazdı, çizdi, blogger arkadaşlarım ve youtube kullanıcıları hakkını verdi ancak benim de kendi yorumumu yazmam şart oldu, çünkü gerçekten övülmeyi hakeden bir ürünü tanıtacağım bugün sizlere. Bioderma Sensibio H2O'yu bir de benim gözümden görmek isteyenler okumaya devam etsin. :)

Good morning! Every blogger and youtuber has already raved about it and I can clearly see why, it deserves it. If you want one more review and see Bioderma Sensibio H2O through my eyes, keep reading. :)


_________________________________________________________________________________


Öncelikle kampanya dolayısıyla yukarıda gördüğünüz 500ML'lik şişenin yanında aynısından bir tane daha aldığımı ve toplamda 59 TL ödediğimi belirtmeliyim. Palladium Alışveriş Merkezi'ndeki eczaneden aldım ve sizler de büyük eczanelerin çoğunda bulabilirsiniz. Şişe başucumda duruyor, sabah uyanır uyanmaz, gece uyumadan ve makyajımı silerken kullanıyorum. Cildimi temizlemede harikalar yaratıyor. Hayatımda ilk defa tüm fondotenimi, göz makyajımı ve maskaramı sadece pamuk ped kullanarak çıkarttım. Tek bir parça kalıntı kalmadı, cildim tahriş olmadı ve kurumadı. Über alerjik cildimde hiç bir problem yaratmadı. Azıcık bir miktarı yüzümdeki her şeyi temizliyor. Makyaj yapmadığım gün sokaktan eve girince yine pamuğa biraz döküp yüzümden boynuma kadar siliyorum ve görünmeyen kirleri, gözeneklere sıkışmış makyaj artıklarını ne kadar derinlemesine temizlediğini görüyorum. Bitince bir daha alır mıyım? KESİNLİKLE! Sevgiler!

I got 2 bottles of 500ML. I keep one of the bottles on my bedside table. I squeeze some on a piece of cotton and clean my face every morning, every night before my night time routine and to wipe away my makeup. The tiniest amount removes all of my makeup effortlessly. Suitable for my super dry and sensitive skin. I love it and I'm definitely going to repurchase again and again. xx


_________________________________________________________________________________


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

- Krem Farların Savaşı / The Battle Of Cream Eyeshadows.



26 Mart 2013 Salı

NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer // RENKLİ NEMLENDİRİCİ



Herkese merhaba! Şu ana kadar yazdığım bütün renkli nemlendirici/bb krem/fondoten yazılarını unutun ve bu yazıya odaklanın. Sizleri GERÇEKTEN hayatımın ürünüyle tanıştırıyorum. Yazının sonunda detaylı bir video var zaten ama ben yine de sizlere iyi ve kötü yönlerini maddeler şeklinde anlatacağım. Satış Fiyatı: 99 TL. Bendeki rengi, en açık ton olan Finland.


+ Paketi. Bu siyah tüp hem çantaya atmak için çok rahat, hem de neden bilmiyorum ama hoşuma gidiyor.

+ Mükemmel kokusu. Nivea'nın el kremlerindeki o meyvemsilik var. Keskin değil ve rahatsız etmiyor.

+ Ürünün yapısı, akıcılığı.

+ Tüpün tam da ihtiyacım kadar ürünü çıkartması, kir tutmaması.

+ Fırçayla da parmaklarla da kolay ve pürüzsüzce uygulanması.

+ Diğer renkli nemlendiricilere göre yüksek ama doğal ötesi bir sonuç vermesi.

+ Kalıcılığı.

+ Kuru ve beyaz cildime uyması.

+ Paraben ve yağ içermemesi.

+ Tenimi canlı ve parlak göstermesi.

+ 4 haftalık kullanım sonrası gözle görülür bir biçimde cilde canlılık katması, lekeleri azaltması. (DOĞRU!)

+ Yağlıya dönük ve karma ciltlerin de T bölgelerine hafif bir pudra geçerek kullanabilmesi.

+ Renk seçenekleri.

- Eksisi yok. Kesinlikle yok. Videomu izlerseniz aramızdaki aşkı anlayacaksınız. Lütfen Youtube'dan HD olarak izleyin ve bu arada kameranın bana göre biraz aşağıda olmasının sebebi tripodumun paramparça olması! Kaloriferin üstüne koyup çektim. Yeni tripod gelene kadar mazur görün. Herkese sevgiler! Öpücükler! :)

VIDEOMU İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!






HELLO EVERYONE! Today I'm so happy to introduce you the best tinted moisturize ever! Forget about all the foundation/tinted moisturizer/bb cream posts and focus on this! I'll list all the pros and cons down below now.


+ Love the packaging. It feels so handy and I love the classy black thing.

+ The gorgeous fruity scent. It's not sharp and I love it.

+ The texture, the fluidness.

+ The packaging squeezes out just the right amount of product. 

+ Perfect results, either applied with fingertips or a brush.

+ Higher but more natural looking coverage, when compared to other tinted moisturizers.

+ Staying power.

+ Perfect match for my pale and dry skin.

+ Paraben free, oil free.

+ Brightens up my complexion.

+ Helps reduce  the appearance of dark spots and hyperpigmentation. 

+ Suitable for combination/dry skin.

+ The color range.

I swear by it. There's no cons. Use it after your morning routine. The perfect product. What do you think of tinted moisturizers? Did you give this lovely one a go?

Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

- Bioderma Sensibio h2o


25 Mart 2013 Pazartesi

MAKE UP FOR EVER Full Cover - 04



Merhaba! Geçen haftalarda alıp da ilk sürüşte aşk yaşadığım bu concealerı sizinle paylaşmasam olmazdı. Kapatıcı çekmecem epey kalabalık olmasına rağmen daha fazlasına hayır diyemeyen ben, uzunca zamandır bloglarda gördüğüm ve tam kapatıcı olduğunu bildiğim bu ürünü, mor göz altlarımdan esirgeyemezdim. İyice kullandım ve işte şahsi düşüncelerim. :)

Hello! Today I'm going to introduce you my new favorite concealer. I fell in love with this, as soon as I put it under my eyes. I couldn't resist having another full coverage concealer, since I have very dark under eye circles. Here you have my personal review of this concealer!




Öncelikle kendisinin 04 numarasını, Palladium Sephora'dan 68 TL'ye aldığımı söylemeliyim. Neredeyse bir fondoten kadar gramaja sahip olması (15 ML) ve çok az bir miktarın kelimenin tam anlamıyla HER ŞEYİ kapatması beni çeken şey oldu. Yara izleri ve dövmeleri bile tamamen kapatabilen bu kapatıcıya büyük bir hayranlık duyuyorum. Her gün kullanmak biraz fazla olabilir diyerek, göz altlarımın durumuna göre Helena Rubinstein Magic Concealer ile dönüşümlü olarak kullanıyorum. Her tam kapatıcı gibi biraz kurutuyor ve akıcı olmadığı için uygulanması zor. Ben bunu engellemek için öncesinde göz altlarımı iyice nemlendiriyorum ve çok daha rahat uyguluyorum. Bu arada kapatıcı suya dayanıklı ve ben geçenlerde özellikle ağlayarak bizzat test ettim. (Evet, tam bir akıl hastasıyım.) Aşağıdaki fotoğrafta göz altlarımı nasıl mükemmel bir şekilde kapattığını görebilirsiniz. 

I got this in the shade 04 and I was blown away by its being 15 ML, which is almost like a foundation and the fact that it conceals even tattoos and scars. It erases my dark circles effortlessly. The formula is liquid but a little hard to blend, so I moisturize my under eye area right before I apply it. It's also waterproof and oil free, which means it stays put all day long, even on oily skin. You can see the picture below, it concealed my under eyes without needing a corrector. Flawless. :)




MAC Studio Finish ve Bobbi Brown correctorlarımı bir kenara koydum.Tam kapatıcılık isteyen herkese tavsiye ediyorum. Sevgiler! :)

I put my MAC Studio Finish Concealer and Bobbi Brown corrector away. If you want full coverage like I do, this is your thing. :) Lots of love!

Bu arada dün gece twitterdan NARS Mata Hari allık kazananını duyurdum, kendisine instagram, e-mail ve twitter yoluyla ulaşmaya çalıştım. 2 gün içinde bana dönüş yapmazsa yeni kazanan seçeceğim. Sevgiler!





Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

- NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer (Renkli Nemlendirici)



24 Mart 2013 Pazar

Weekend Face #7 / Haftasonu Makyajı #7



Herkese merhaba! Bugün, her Pazar günü yaptığım gibi, sizlerle haftasonu yaptığım makyajımı paylaşıyorum. Siz bu haftasonu neler yaptınız?

Hello everyone! As you know, every Sunday, I share my makeup for the weekend with you all. Enjoy! Don't forget to tell me what you did for the weekend!




- Embryolisse Lait Creme

- CLARINS Beauty Flash Balm

- NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer (Finland)




- Urban Decay Primer Potion

- MAC Patina tüm & MAC 239 Tüm göz kapağına uygulandı. (All over the lid.)




- MAC Omega & Real Techniques Brow Brush ile kaşlar dolduruldu. 

- MAC Charcoal Brown & MAC 217 göz kapağının katlanma yerine yayıldı. (Crease)

- MAC Embark & MAC 217 gözlerin dış köşelerine gölgelendirildi. (On the outer edges)




- MAC 224 ile farlar dağıtıldı. (Blended the egdes out)

- Real Techniques Accent Brush & Embark alt kirpik diplerine yayıldı. (Blended close to bottom lash line)

- MAC Lash Curlers.

- Bourjois Volumizer Mascara

- MAC Dipdown Fluidline & MAC 263 gözün içine ve dışına çekildi. (Around the eye and along the waterline.)




- Helena Rubinstein Magic Concealer 02

- NARS Laguna Bronzer & MAC 187 

- NARS Mata Hari & Real Techniques Multi Task Brush

- MAC Creme Cup Lipstick






Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

- Make Up For Ever Full Cover Camouflage 04