26 Ocak 2013 Cumartesi

Mom's Make Up Bag / Annemin Makyaj Çantası!



Herkese bu isli sisli, yağmurlu günden merhaba! Işık yetmez diye fotoğrafları çekmeyeyim dedim ama o kadar net çıktı ki, hatta biraz fazla ışıklı. :) Her neyse, gelelim konumuza. En çok talep annemin makyaj ve cilt bakım ürünlerine geldiği için yazıyı öne çektim ve bugüne hazır ettim! Önce cilt bakım ürünleriyle başlayacağım ancak ilk olarak annem hakkında kısa bir kaç bilgi vermek istiyorum. 1970 doğumlu, oldukça beyaz tenli ve cildi aşırı kuru ve hassas. Sinek ısırsa hastanelik olur, siz düşünün. Son bir kaç senedir aşırı kuruluğun getirdiği egzama ve rosea ( gül hastalığı) ile uğraşıyor. En yoğun nemlendirici ve kortizonlu ilaçlar bile cildini nemlendirmiyor, kızarıklıkları geçirmiyordu. Ta ki ben şu anda ismini hatırlamadığım bir blogdan bir kaç tavsiye alana kadar.

Hello everyone! Today I'm going to show you what's inside my mom's make up bag and what she uses for her skin care. She was born in 1970 and she has a pale, extremely dry skin, suffering from Eczema and Rosea. She's also allergic to anything. 




İlk olarak Sephora'dan 4 ay önce aldığı Rexaline gece serumu ve nemlendiriciden bahsetmek istiyorum. Cildin kaybettiği nemin %95ini geri vermeyi vaat eden Rexaline aynı zamanda kırışıklıkları da önlüyor. Annem çok memnun kaldı ama yine de egzama kuruluklarını yok etmedi. Daha sonra dermatoloğunun da tavsiyesiyle kortizonlu bir kreme geçti. Ancak kremi bırakır bırakmaz egzama ve roseaları daha beter bir hal aldı. Rexaline'leri kuru ve çok kuru ciltler rahatlıkla kullanabilir, memnun kalacaklarından adımız kadar eminiz, ancak egzama ve rosea çıkaracak kadar kuru ve hassas ciltlere çok bir etki etmeyecektir.

My mom purchased the Rexaline Hydrating Night Serum and the moisturizer a few months ago but it didn't make her super dry and problem skin. So we looked for another solution...




Ve işte mucizeler yaratan ürün; Bioderma Atoderm PO Zinc. Atopik ve aşırı hassas, kuruluktan çatlayan ciltler için asla emilmeyen, 24 saat nemlendiren, hatta hafif yağlandıran krem. Annem ilk defa cildinin iyileştiğini ve nemlendiğini söylüyor. Aynı zamanda fondoten için de kusursuz bir baz. Bu arada burada yazılanlar tamamen annemin ağzından, siz dermatologunuza danışmadan kullanmayın!

AND The magic cream; Biorderma Atoderm PO Zinc. For those with atopic and super sensitive skin. My mom is very happy with what this moisturizer does. Don't use before asking your doc!




Yine bu kırmızılıklardan ve lekelerden kurtulmak için kullandığı dermoskin Celeritt krem.

She used dermoskin Celeritt Cream to get rid of any discoloration on her skin.




Favori el kremi Flormar'dan. Favori ayak, topuk kremi ise Hobby'den.

Her favorite hand cream and the foot cream.




Ve makyaj çantası.

And the make up bag.




Fondotenler / Foundations

- MAC Mineralize SPF 15 (NW20)
- MAC Studio Sculpt SPF 15 (NW20)
- Bourjois Healthy Mix Serum (52)
- Bourjois Healthy Mix (52)




Allıklar / Blushers

- Shiseido Peach
- Sephora Blush Me Pink
- H&M Dazzling Peach




Gözler / Eyes

- MAC Scene Eyeshadow
- Alix Avien Dipliner
- Estée Lauder Double Wear Zero Smudge Mascara
- Sephora Eyeshadow Brush
- Sephora Eye Pencils






Ruj konusunda annem hep pembe şeftali karışımlarını tercih ediyor. Koleksiyonu epey küçük.

For the lips, she always goes for pinky peach tones.




Allık fırçası olarak Sephora'nın mineral pudra fırçasını kullanan annişim, kapatıcı olarak ise MAC Studio Sculpt NW20'yi tercih ediyor.

She uses the Sephora Mineral Powder Brush for blush and MAC Studio Sculpt Concealer in NW20 for under eye concealing.


Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

- The Balm Allıklar / The Balm Blushers






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder