27 Kasım 2014 Perşembe

MAC Pro Longwear Kapatıcıyla Anlaşmak



Günün ikinci yazısından herkese merhaba! Şu anda bir ilki gerçekleştirerek, daha önce incelemesini yapmış olduğum bir ürünü tekrar yazıyorum. Bunu, Instagram ve maillerde, sizlerden gelen yorumlar ve sorular doğrultusunda yapıyorum. Duydum ki; her fırsatta hayatımın ve mor göz altlarımın vazgeçilmezi olduğunu belirttiğim MAC Pro Longwear kapatıcıyla anlaşamayanlar varmış. Öyleyse bu yazıyı yazmak boynumun borcudur! 

'Kurutuyor, yayılmıyor, sürdükten sonra rengi koyulaşıyor, çizgilere doluyor, çizgilerimi belli ediyor, pompadan çok ürün çıkıyor, kabuk kabuk duruyor…' Bende bunların hiçbiri olmuyor. İşte bu yüzden tam şu anda bu sorunlarla nasıl başa çıktığımı sizlerle paylaşıyorum.






İlk adım en önemlisi. Nem, nem, nem. Pro Longwear, göz çevresini gerçekten kurutuyor. Bu yüzden kapatıcının çizgilere dolmaması, çizgileri belirginleştirmemesi ve kabuk kabuk durmaması için yoğun nemlendirme şart. Nem konusunda şu ana kadar denediğim tüm kremlerin şahı olan Kiehl's Avokadolu Göz Kremi'ni Pro Longwear kullanan herkese gözüm kapalı tavsiye ediyorum ancak unutmayın; eğer zaten yağlı bir göz çevresine sahipseniz bu krem ağır gelebilir ve yağ bezelerine sebep olabilir.




Göz çevremiz kremi emdikten sonra (yaklaşık 10-15 dakika kadar sürüyor) sıra geliyor kapatıcıyı uygulamaya. Uygulama şekli ve aracı, en az nemlendirme kadar önemli. Pro Longwear uygularken en doğal ve en iyi sonucu nemli bir makyaj süngeriyle alıyorsunuz çünkü kullanmadan önce yıkayıp suyunu sıktığınız sünger, hem göz çevrenizi biraz daha nemlendirip kuruluğu imkansız hale getiriyor, hem de kapatıcının fazlasını emerek 'cakey' denen yoğun ve kabuk kabuk görüntüyü engelliyor. Ben Pro Longwear'e hiç bir kapatıcı fırçasını yakıştıramıyorum. Bu ürünün hakkını veren tek araç bana göre Beauty Blender ve muadil süngerler. Sünger kullanmak istemiyorum diyenler için diğer iyi sonuç veren yöntemi de söylüyorum ki bu epey hesaplı oluyor; parmaklar. Yüzük parmaklarınızla kapatıcıyı ısıtıp uyguladığınızda süngere en yakın sonucu elde ediyorsunuz.

Tabi tüm bu uygulamaların başarılı sonuç vermesi için seçtiğiniz kapatıcının rengi de çok önemli. 'Ten renginden bir ton açık kapatıcı alırsan daha güzel aydınlatır.' lafı bizim gibi koyu halkaları olanlar için doğru bir tabir değil. Morlukları teninizden açık kapatıcıyla kapatmaya çalışırsanız, onları daha çok ön plana çıkarmış olursunuz. Aydınlatma işlemi için farklı ürünler var. Bizim öncelikli hedefimiz koyu renkleri örtmek. Biraz aşağıda bu konuyu iyice detaylandıracağım.




Pro Longwear yüksek kapatıcılık veren bir ürün ancak göz çevreniz gerçekten çok koyuysa size tek başına yeterli gelmeyebilir. İşte bu adımda yardımcı ürünler devreye giriyor. Yine iki vazgeçilmezimi sizlerle paylaşıyorum.

1) MAC Prep + Prime Aydınlatıcı Kalem (Light Boost Rengi)

Asıl amacı; kapatıcının ve fondotenin üstüne, ön plana çıkmasını istediğiniz bölgelere uygulanarak yüzü aydınlatması. Bu ürünü biraz daha aydınlık bir görünüm istediğimde, Pro Longwear'in üzerine Kim Kardashian tarzı üçgen çizerek uyguluyorum. Bu işlem için özellikle sarı bir renk olan Light Boost rengini kullanıyorum. Aynı zamanda göz çevremi daha az kapatıcıyla örtmek istediğim zamanlarda, doğru olanın aksine, kapatıcımın altına uygulayarak daha hafif bir aydınlık elde ediyorum. İlk paketim bitti, yarın ikinciyi alıyorum.


2) Bobbi Brown Corrector - Koyu Halka Silici (Bisque Rengi)

Yine trilyon kez bahsettiğim, tavsiye ettiğim ve 6 ya da 7. kutumun dibini gördüğüm şu vazgeçilmez corrector… Göz çevrenize hiç bir kapatıcı yeterli örtücülüğü sağlamıyorsa corrector kullanmanız kaçınılmaz. Herhangi bir turuncu/somon kapatıcıyı corrector olarak kullanabilirsiniz ancak ben Bobbi Brown'dan vazgeçemiyorum. Kremden sonra, Pro Longwear'den önce, parmaklarımla ısıtıp morlukların merkezine uyguluyorum ve bum! Morluk kalmadı. Üzerine bir de Pro Longwear, ölsün koyu halkalar. Ufak hatırlatma; correctorınız ten renginizden minimum 2 ton koyu olursa koyu halkaları daha iyi siler.




Son olarak sabitlemeden bahsedeceğim. Zaten kalıcı olan bir kapatıcıyı daha da kalıcı kılmak ve çizgilere dolmasını, gün içinde kıpırdamasını engellemek adına bu işlem kaçınılmaz. Yine bu adımda kullanacağınız pudra çok önemli. Kapatmak için bir saat uğraştığınız göz çevrenizin, pudra uygulamasıyla matlaşmasını, donuklaşmasını istemezsiniz, değil mi? İşte bu yüzden aydınlık bir bitiş veren, transparan ve tercihen toz bir pudra kullanmalısınız. Benim tercihim ve son favorim, hatta pudra arayışımı sonlandıran ürün Chanel Natural Finish Loose Powder'ın 20 Clair rengi. Detaylı yazısını okumak isterseniz buraya tıklamanız yeterli.

Ve tabi ki fırça. Pudra kadar, onu uyguladığınız fırça da önemli. Benim bu işlem için sevdiğim 3 fırçayı da paylaşıp gidiyorum. Real Techniques Setting Brush, Contour Brush ve en sevdiğim Sigma F35 Tapered Highlighter Brush. (Yazısı burada.) 

Son olarak hatırlatmak istediğim bir şey var. Hem kapatıcıyı uygularken, hem de üzerine pudra geçerken parmağınızı ya da fırçanızı ileri geri sürümeyin. Bu, sürdüğünüz kapatıcıyı yerinden oynatacak ve morluklar tekrar ortaya çıkacaktır. Tampon hareketlerle (parmakları ve fırçayı süpürür gibi sürümeden) uygulamak örtücülüğü maksimum seviyeye çıkaracaktır. İşte böyle. Benim söyleyeceklerim bu kadar. Umarım bu yazıdan sonra çok sevdiğiniz ama çeşitli sebeplerden ötürü kullanmak istemediğiniz kapatıcınıza bir şans daha verirsiniz. Çok konuştum. Buraya kadar okuduysanız ekstra teşekkür ederim. Çok sevgiler. <3


Twitter: urfacemycanvas8





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder