31 Aralık 2013 Salı

Video: MAC Allıklarım!



2014'ün ilk sabahından herkese günaydın! Bu yıldan çok umutluyum. İçimden bir ses 2013'te ektiklerimi bu sene biçeceğimi, hayatımdaki eksik parçaların tamamlanacağını söylüyor. Umarım hepimiz için böyle olur. :)

Bugün video haftamın son videosunu paylaşıp gideceğim ancak yarın normal blog düzenine geri dönüp 9:30'da yeni bir yazı yayınlayacağım. Bu arada biri Youtube kanalımda, biri de blogda olmak üzere 2 büyük çekilişim de yolda. Ocak ayının 2. haftasında başlayacak çekilişlerimi kaçırmamak için beni takipte kalın.

Herkese mutlu ve hayırlı seneler! VIDEO İÇİN BURAYA TIKLAYIN!



29 Aralık 2013 Pazar

Vlog: Yeni Yıla Hazırlık!



Günaydın! Video haftamın sonuna yaklaşırken, evimizi yeni yıla hazırladığımız süreci sizlerle paylaşmak istedim. Videoya BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yarınki videoda görüşmek dileğiyle. :)




28 Aralık 2013 Cumartesi

Günlük Makyaj!



Günaydın! Son zamanlarda istisnasız hep aynı makyajı yapıyorum. Yeni videomda da sizlerle bu rutini paylaşıyorum. İzlemek için BURAYA tıklayabilirsiniz. Sevgiler :)

Charlotte Tilbury Palet Kazananı!



Yeniden merhaba! Charlotte Tilbury palet kazananı bana 3 gün boyunca dönüş yapmadığı için yeni bir kazanan yine random.org aracılığıyla belirlendi. Kazanan: Gözde Yaşar!



27 Aralık 2013 Cuma

2013 Favorilerim!



Günaydın! Çok özenerek ve büyük bir heyecanla çektiğim 2013 Favorilerim videomu izlemek için BURAYA tıklayın! 31 Aralık Salı'ya kadar her gün yeni video yüklüyorum, unutmayın! :)



26 Aralık 2013 Perşembe

AVON Supershock Siyah Göz Kalemi!





Günaydın! Aylardır severek kullandığım simsiyah göz kalemim Avon Supershock'u BURADA tanıttım. Sizin en sevdiğiniz göz kaleminiz hangisi?



25 Aralık 2013 Çarşamba

Yılbaşı Sepeti Kazanın!



Günaydın! Alix Avien'in sizlere yılbaşı hediyesi var! Çekilişe katılmak için buraya tıklamanız ve videonun altına yorum bırakmanız yeterli. Bol şans! :)



24 Aralık 2013 Salı

MAC Antiqued || Bakır Kahve Göz Makyajı!





Günaydın! Video haftamın ikinci videosu bakır kahve bir göz makyajı üzerine. En sevdiğim farlardan olan MAC Antiqued'i kullandım. Klibi 1080P HD izlemeyi unutmayın ve yeni video düzenim hakkındaki yorumunuzu bana iletmeyi de! :)






Far Paleti Kazananı!





Merhaba! Geçerli 1141 yorum arasından 6. yorumuyla C. Tilbury far paletini kazanan kişi dilektsdmrr adlı kullanıcı oldu! 3 gün içerisinde bana ulaşmazsa yeni bir kazanan belirleyeceğim!
Sevgiler!

23 Aralık 2013 Pazartesi

VLOG: Ailemle Haftasonu!



Günaydın! Video haftası geldi çattı! 8 günlük sürecin ilk videosu bir vlog oldu. Ailemle geçirdiğim haftasonum, minik Doğa ve Buket'le sıcak Nutella... İzlemek için BURAYA tıklayabilirsiniz. Lütfen ne düşündüğünüzü yorum olarak bırakın ve beğendiyseniz 'beğen' butonuna tıklamayı unutmayın. Sevgiler! :)


22 Aralık 2013 Pazar

Rimmel London Nude Kohl || Ten Rengi Kalem



Günaydın! 'Keşke Türkiye'de de olsa!' dediğim ürünlerden birini tanıtacağım bugün. Karşınızda Scandal Eyes serisinin ten rengi kalemi; Nude Eye Kohl. Gözlerime hep koyu çerçeveler yakıştıran ben, son birkaç gündür gözlerimin içine farklı bir kalem kullanamıyorum. Neden mi?




Şu ana kadar denediğim tüm açık renk kalemler gözlerimin içinde homojen durmak yerine parça parça görünüyorlardı. Kalıcı değillerdi ve zaten çok da küçük olmayan gözlerimi pek de naturel olmayan bir şekilde büyütüyorlardı. İstediğim doğallıkta bir ten rengi de bulamayınca pes etmiştim. Ta ki Londra seyahatimde, aylardır yabancı bloglarda görüp meraktan çatladığım bu kalemi satın alana kadar. Çok beyaz değil, çok sarı da değil, tam bir ten rengi. Gözümün içinde kullanıyor olmama rağmen çok ama çok kalıcı. Sabah 8:00'de uyguladığımda öğlen 15:00'e kadar sabit kalarak kendi kategorisinin rekorunu kırdı. 

Gözlerimdeki o yorgun ifadeyi aldığı için özellikle uykusuz olduğum zamanlarda kullanıyorum. Bakışlarımdaki baygınlığı anında tazeliğe çevirmesine bayılıyorum. Aynı zamanda ufak tefek noktaları kapatmak, kaş altını aydınlatmak ve koyu ruj kullanırken dudak kenarlarını rötuşlamak için de kullanılabiliyor ancak ben göz içiyle yetiniyorum. 

Sizin favori açık renk kaleminiz hangisi?


Twitter: urfacemycanvas8
Youtube: yourfaceismycanvas88
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com





21 Aralık 2013 Cumartesi

Video Haftası!


Görsel için Seda'ya teşekkürler! 


Mutlu Pazarlar! Günün yazısı bir duyuru üzerine olacak. Daha önce yine buradan sizlerle her güne bir video fikrimi paylaşıp çok olumlu dönüşler almıştım. Bu sebeple 23-31 Aralık tarihleri arasında kanalıma her gün yeni bir video yükleyeceğim ve yüklediğim videoları buradan paylaşacağım. Videolar sebebiyle blogda 8 gün kadar yazı olmayacak, sadece videoları paylaşacağım. 

2 Ocak itibariyle de normal yazı düzenime dönüp, her sabah 09:30'da blog yazıları yayınlamaya devam edeceğim. Bu video bolluğu aslında bir deneme süreci. Günlük hayatımı aksatmadan her gün bir video yapıp yükleyebilecek miyim? İnsanlar her gün beni izlemekten sıkılacak mı? Her bir günün videosu aynı özenle yapılmış olacak mı? Bu soruların cevaplarını hep birlikte göreceğiz. 

Video bombardımanı öncesi son yazımı yarın sabah 09:30'da yine bu sayfadan okuyabilirsiniz. Rimmel London'ın ten rengi göz kalemini inceleyeceğim. Herkese sevgiler ve mutlu haftalar! :)


Twitter: urfacemycanvas8
Youtube: yourfaceismycanvas88



20 Aralık 2013 Cuma

MAC Love Joy Mineralize Blush || Allık İncelemesi



Günaydın! Dün yazı yayınlayamadım, çünkü yanlışlıkla hiçbir şeyi yedeklemeden bilgisayarımdaki her şeyi sildim. Geri almam zaman aldı ama hallettim ve bugün bir allık incelemesiyle karşınızdayım. Erken yılbaşı hediyelerimden MAC Love Joy, benim senelerdir MAC raflarında görüp, 'Esmer allığıdır bu.' deyip geçtiğim bir üründü. Gözde kullanmadığını farkedip bana hediye etmeseydi de koleksiyonuma asla katılmayacaktı. 




MAC'in mineral allıklarındaki o bastırılmış ışıltıyı çok seviyorum. Aynı parıltılar Love Joy'da da hakim. Tonu ise altın yansımalı bronz diye tanımlayabilirim ancak bu allıkta adlandıramadığım bir pembelik, hatta kızıllık da hakim. 




Allık koleksiyonumun içinde en 'çok amaçlı' bulduğum parça olan Love Joy, kontür yapacak kadar koyu, yüzümü aydınlatacak kadar ışıltılı ve yanaklarımı renklendirecek kadar kırmızı. Yüzümdeki kalıcılığı da inanılmaz olduğu için kusur bulamıyorum.






Bu allığı MAC mağazalarından ve maccosmetics.com.tr 'den 75 TL'ye satın alabilirsiniz. Güzel haftasonları!


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Youtube: yourfaceismycanvas88
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



18 Aralık 2013 Çarşamba

NARS Velvet Matte Lip Pencil CRUELLA || Kırmızı Kalem Ruj



Günaydın! Hayatımda ilk defa kırmızı bir ruju büyük bir heyecan ve iştahla almışken ve iyi ki almışım demişken, sizlerle paylaşmasam olmazdı. Bugün blogumun konuğu, NARS'ın kalem rujlarından Cruella, bana tabuları yıktıran Cruella...




Daha önce şurada ve şurada bu ürünün farklı tonlarından bahsetmiştim. Yine de yapısından tekrar söz edeceğim. Bitişi serinin diğer rujları gibi yarı mat ve dudakları kurutmuyor. Dudaklarımın kuruluk durumuna göre altına bir lip balm uyguladığımda ise bitişi parlağa dönüveriyor. Çok ama çok kalıcı. İstediğimi yiyip içmeme rağmen 5-6 saat sabit kalıyor. Kalem formda olması da hem dudak kalemi, hem de ruj görevini görmesini, bu da ince dudaklarımda daha kolay hakimiyet kurmamı sağlıyor.






Söylenecek fazla bir şey yok sanırım. Çok canlı, gösterişli ve çekici bir kırmızı. Bu ruju uyguladığım videomu hala izlemediyseniz buraya tıklayabilirsiniz. Sevgiler!


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



17 Aralık 2013 Salı

Bourjois Far || No: 20



Günaydın! Günün yazısı, blog vasıtasıyla tanıştığım bir arkadaşımın hediyesi olan, buram buram Görkem kokan bir far üzerine olacak. MAC Cranberry'nin muadili diye de adlandırabiliriz tabii. Karşınızda Bourjois'nın 20 numaralı farı.




Bourjois farlar minik ve sevimli paketlerde geliyor. Bombeli ve fırınlanmış görünümlerini çok seviyorum.




Far, hiç beklemediğim kadar pigmentli. Parmaklarımı dokundurmamla iki gözüme yetecek kadar ürün almış oluyorum. Renk ise bildiğiniz MAC Cranberry, yani içinde bol bol kırmızı ve pembe bulunduran ışıltılı ve gösterişli bir ton.




Far bazı kullanmadan uyguladığımda görüntü yukarıdaki gibi oluyor ve yine far bazı uygulamadığım zamanlarda benim yağlı göz kapaklarımda bile 5-6 saat kalıyor. Siyah eyeliner ve maskarayla kombinleyince de tadından yenmiyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Bourjois markasını Boyner ve Watsons'larda bulabilirsiniz!


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



16 Aralık 2013 Pazartesi

Kozmela İle Yılbaşı Makyajı!



Günaydın! Kozmela.com 'un yılbaşı hediyelerini kullanarak yaptığım yılbaşı makyajı videomu yükledim. Uzun zamandır denemek için can attığım Vichy Dermablend fondotene bayıldım. Youngblood'ın temiz içerikli mineral farı ve Revlon Wispy kirpikleri de gerçekten beğendim. Videoyu BURAYA tıklayarak izleyebilirsiniz. Hoşunuza gittiyse 'Beğen' tuşuna basmayı unutmayın. Sevgiler!


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



15 Aralık 2013 Pazar

MAC Faux Lipstick || Ruj İncelemesi



Yepyeni bir haftadan herkese günaydın! Canım dostum Ecem'le Cevahir AVM'de gezinirken tabii ki MAC'e de uğradık. Ecem'e Honeylove'ın testerını bulmaya çalışırken gözüme bir renk takıldı. Aklımda kalacağına makyaj çekmecemde kalsın diyerek kasaya yöneldim. Karşınızda yeni gözdem; MAC Faux.




Saten bitişli olduğu için biraz kurutma etkisi var, ancak ben bununla, dudaklarıma haftada bir peeling yaparak ve ruju uygulamadan önce dudaklarımı nemlendirerek başa çıkabiliyorum. Renge ise MAC'in tanımlamasıyla leylak rengine çalan pembe diyebiliriz ancak bana sorarsanız içinde leylaklık kadar sütlü kahve de barındırıyor.




Tek bir katta tam örtücülük veren bu ruju tüm kahve, pembe ve mürdümlerle uyumlu buluyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? *MAC Rujlar 50 TL.


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com





14 Aralık 2013 Cumartesi

Yılbaşı Çekilişi! || Real Techniques Sam's Picks!



Günaydın! Yılbaşı çekilişimin ikinci kısmı Youtube kanalımda başladı! İncelemesini şurada yaptığım Real Techniques Sam's Picks* setinin kazananı çok kısa bir süre sonra belli olacak. Son katılım tarihi 23 Aralık 2013. BURAYA tıklayarak katılabilirsiniz. Bol şans! Mutlu Pazarlar!

*Bu çekiliş Cloud 10 Beauty sponsorluğundadır.


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



13 Aralık 2013 Cuma

MAC 138 Tapered Face Brush || Sivri Uçlu Yüz Fırçası

SCROLL DOWN FOR ENGLISH!


Günaydın! Günün yazısı yeni favori fırçalarımdan biri olan MAC 138 üzerine olacak! Bu fırça uzunca bir zaman benim başucumda asılı olan dilek listemdeydi. Kasım ayı bizi kavuşturdu. İsmi üzerinde; tepeye doğru sivrilen, mum gibi bir şekli var ve bu şekli kontür yapmayı çok kolaylaştırıyor.

Good morning! Today I'll be reviewing my new favorite brush: MAC 138, which had been on my wish list for a while. November's put us together. *hearts* As the name tells, it's tapered and the shape makes contouring super easy!




Sahip olduğum tüm MAC fırçalar arasında en yumuşak tüylü olan kesinlikle bu. Bu kadar yumuşak olması, yüzümü tahriş etmemesi, yıkanırken tüy dökmemesi ve kolay kuruması sevdiğim özelliklerinden. Negatif yönleri ise şeklinin bozulmaya çok müsait olması. Bunu önlemek için yazısını şurada yazdığım Brush Guard (fırça koruyucu fileler) kullanarak kurutuyorum.

This is the softest one out of all the MAC brushes I own. It's so so soft and the bristles don't irritate my skin. It never sheds while washing and it dries quite fast. Cons: It's prone to lose its shape. That's why I use brush guards when I let it dry!




Peki ben bu fırçayı ne için ve nasıl kullanıyorum? Yüzüm çok zayıf olduğu için kontür yapmıyorum. Bronzerları genelde geniş fırçalarla, yüzüme renk vermek için şakaklarım ve elmacık kemiklerime uyguluyorum. Aynı işlemi bu fırçayla denediğimde ise başarısız oldum, çünkü şekli dolayısıyla sivri ucu otomatik olarak yüzün doğal kontür çizgisine oturdu. Ben de bronzer uygulamak için MAC 187 fırçamdan şaşmamaya karar verip bu fırçayı pudra ve allık için kullanmaya başladım. Ürünleri kalıp gibi olmadan, homojen şekilde dağıtarak uygulamasına bayıldım. Bu ürünü 134 TL'ye maccosmetics.com.tr 'den satın alabileceğiniz gibi, Sigma muadili F25 fırçayı buradan inceleyebilir, fikrimce biçim olarak çok benzeyen Real Techniques Blush Brush yazımı da buradan okuyabilirsiniz. Güzel hafta sonları!

Since I'm skinny and having a tiny face, I never contour. I only use bronzer to dust some color onto my face with a big fluffy brush. When I tried to do the same with this brush, I failed! Its tapered shape effortlessly sits into the natural contours of my face. So I skipped this part and started using it for powder and blusher. I love how seemlesly it applies everything. What do you think? x


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com
Youtube: yourfaceismycanvas88




11 Aralık 2013 Çarşamba

Parti Makyajı! || Party Makeup!





Karlı bir sabahtan herkese günaydın! Parti makyajı videomu dün sabah çektim, düzenlemem 3,5 saatimi aldı. Bazı kısımları yanlışlıkla sildim ve en baştan başladım. Sonra Youtube sağolsun müzik eklenmedi ve daha bir sürü şey ama nihayet yayınlayabildim. İzlemek için BURAYA tıklayabilirsiniz! Bir de sizden ufak bir fikir istiyorum. Aralık sonu veya Ocak ayının ortası gibi, 2 hafta boyunca her gün video yüklesem nasıl olur? Fikrinizi yorum olarak bırakmayı unutmayın! Sevgiler! :)

Good morning from a cold and snowy day in Istanbul! It took hours to film and edit this video. It was also a pain to upload it but finally you have it. Click HERE to watch my party makeup tutorial! X


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



10 Aralık 2013 Salı

Charlotte Tilbury The Vintage Vamp Giveaway || Far Paleti + ÇEKİLİŞ!

SCROLL DOWN FOR ENGLISH!


Günaydın! Havalar böyle kapalı, soğuk ve yağışlı diye midir bilmem, ben bu ara pek mutluyum. Kış benim mevsimim, bütün işlerimin rast gittiği, hayatımın en güzel zamanlarını yaşatan mevsimimdir, büyük ihtimalle ondan. Lafı uzatmadan günün konusuna dönüyorum. Bu sene yılbaşı çekilişimi ikiye böldüm; far paletini blogdan, fırça setini ise Youtube kanalım üzerinden hediye etmeye karar verdim. Bu kez çok kalabalık paketler hazırlamadım çünkü 18 Ocak'ta blogumun 2. yaşını gösterişli bir şeylerle kutlamak istiyorum. Lafı istemeden yine uzattım sanırım. Evet, bu bir inceleme ve çekiliş yazısı olacak! 

Good morning! I'm feeling super happy, on the top of the clouds. The reason is simple; it's winter time. It's cloudy, windy, snowy and cold! Anyways, today it's going to be a review & giveaway post. I'm also going to be giving away a Real Techniques set on my Youtube channel soon!




Londra seyahatimin en heyecanlı kısmı Selfridges'e girip Charlotte Tilbury standına yöneldiğim andı. Bilmeyenler için Charlotte Tilbury; Londra asıllı, 20 senedir yabancı ünlülerin makyajlarını yapan, birkaç ay önce de kendi markasını piyasaya süren çok başarılı bir artist. Hakkında daha fazla bilgi almak, ürünlerini incelemek isteyenler buraya, Youtube'daki makyaj videolarını izlemek isteyenler ise buraya tıklayabilirler. Ben kendime ve sizlere, CT koleksiyonunun fikrimce en gösterişli far paleti olan The Vintage Vamp'i seçtim. Paketi kahve ve kırmızı altın renginde, oldukça şık ve kaliteli.

Without a doubt, the most exciting part of my London trip was when I walked in Selfridges and picked myself some Charlotte Tilbury goodies. If you don't know about her, click here to read her bio and about her makeup line. Click here to watch her Youtube tutorials. Back on to the giveaway, I've picked the most beautiful palette of her line; The Vintage Vamp. The packaging is brown and rose gold. Everything about it makes you think 'Wow, this is luxurious!'




Paleti açtığınızda aynadaki minik yıldız, ürünü güzelleştiren minik detaylardan.

The little star on the mirror is one of the beautiful details.




Paketin arkasında farları nasıl kullanacağınız basitçe numaralarla belirlenmiş. Buradaki yönergeye göre ilk far tüm göz kapağına, ikinci renk gölgelendirmek amacıyla, üçüncü renk gözlerin dış köşelerini dumanlı hale getirmek ve dördüncü yani en ışıltılı renk ise tüm göz kapağını ortaya çıkarmak amacıyla kullanılmalı. Ben de en güzel sonucu böyle elde ettim.

There's a little chart, that tells you how to use the shadows. Including that, you need to use the first color all over the lid, the second color to add some definition, the third one to smoke it up and the last one to pop the eyes with some glitter.




1 numaralı far MAC Naked Lunch'ın daha pembe hali gibi. 2 numaralı renk ise MAC Swiss Chocolate'ın hafif ışıltılısı. 3 numara ise MAC Sketch'in biraz daha koyusu. 4 numaranın turuncumsu hali ise sizi korkutmasın, yalnızca sim veriyor.

The first shade is like a pinkier version of MAC Naked Lunch. The second one reminds me of MAC Swiss Chocolate but a littler bit shinier. The third one's like MAC Sketch but a little deeper and the last one, which looks like a gold-bronze surprisingly doesn't give any color, it just adds a generous amount of glitter.






Ben bu paleti kullanarak, biri daha aydınlık olmak üzere iki farklı göz makyajı yaptım. İlkinde 2 numaralı rengi tüm göz kapağıma yayıp 3 numaralı renkle gölgelendirdim. 1 numaralı rengi ise göz pınarlarıma ve kaş altıma uyguladım. Sonuç aşağıda.

I went for 2 different looks, using this palette. The first one is a little darker. I used the shadow 2 all over the lid and smoked it up with the 3rd one. Highlighted my brow bone and the inner corners with the 1st shade. See the pictures down below.








İkinci makyajda ise 1 numaralı rengi tüm göz kapağıma uyguladım ve 2 numaralı farla gölgelendirdim. 3 numaralı rengi alt kirpik diplerime uyguladım ve 4 numaralı ışıltıyı tüm göz kapağıma düz bir fırçayla uyguladım. Sonuç aşağıda.

For the second look; I applied the 1st shade all over the lid and gave my eyes a little definition, using the 2nd color. The 3rd shade went very close to my bottom lash line and number 4 made my eyes super glittery!








Şimdi gelelim çekilişe. Bu paleti kazanacak kişi, belki yılbaşı makyajını bu renklerle yapmak ister diye düşünerek çekilişi 23.12.2013 tarihinde sonuçlandıracağım. Kurallar ise her zamanki gibi; blogumu Bloglovin veya GFC (Google Friend Connect) yani Blogger üzerinden takip etmeniz ve bu yazının altına, her gün kontrol ettiğiniz mail adresinizle birlikte 2014'ten beklentinizi yazmanız ve YALNIZCA 1 YORUM BIRAKMANIZ. Twitter, Facebook vb sosyal mecralardan duyurmak ekstra hak kazandırmayacaktır. Herkese bol şans! 2014 hepimiz için hayırlı, mutlu ve sağlıklı bir yıl olsun. Devamı zaten kendiliğinden olur. :)

The giveaway rules are very simple. You must be following my blog either on Blogger or Bloglovin' and leave a comment on this post, telling me about your expectations from 2014. Don't forget to write down your e-mail adress! This giveaway's international and will end on 23.12.2013! Good luck!

Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Youtube: yourfaceismycanvas88
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com