30 Aralık 2012 Pazar

Weekend Face #2 / Haftasonu Makyajı #2





Herkese iyi Pazarlar! Cuma- Cumartesi ve Pazar olmak üzere, her gün aynı makyajı kullandım, yeni saçlarımla (nedendir bilinmez) şeftali allığa takmış durumdayım. Bu 3 günde, yeni favorilerim Bourjois Healthy Mix Serum Fondoten ve MAC MSF Soft&Gentle'ın hakkını verdiğimi düşünüyorum. 1 Ocak gece saat 00:00'a kadar sürecek olan çekilişime BURADAN katılabileceğinizi hatırlatarak haftasonu makyajıma geçiyorum.

Happy Sunday everyone! I did the same make up for the last 3 days, and I've been addicted to peachy blushers. I don't know why but I find, it suits my new haircut better. I also used my recent favorites; Bourjois Healthy Mix Serum Foundation and MAC MSF Soft&Gentle. Let's move on to my weekend face!


Yüz / Face

- Bourjois Healthy Mix Serum Foundation (51)

- MAC Melba Blush

- MAC MSF Soft & Gentle 


Gözler / Eyes

- Nars Portobello Eyeshadow Duo

- MAC Handwritten Eyeshadow

- MAC Coffee Eye Pencil

- Bourjois Healthy Mix Concealer (52)

- L'oreal Volume Million Lashes Mascara

- Clinique Bottom Lash Mascara


Kaşlar / Brows

- MAC Charcoal Brown


Dudaklar / Lips

- MAC Modesty Lipstick

- MAC Boy Bait Lipgloss








Şimdi sizlere bu hafta en çok dinlediğim şarkıyı bırakıyorum ve bir de arka arkaya makyajımı fotoğraflamaya çalışırken ortaya çıkan tuhaf kareyi. Ben çok güldüm kendi halime. Buyrun işte şarkı, işte fotoğraf :)

Now I'm leaving you with the song that I keep listening to and a weird picture of me, while I was trying to photograph my make up! Here you have the song and the picture! :)





Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com

27 Aralık 2012 Perşembe

Cilt Bakımı Rutinim & 2012 Favori Ürünleri



Herkese merhabalar! Bugün çokça aldığım bir sorunun cevabını yanıtlayacağım ve aynı zamanda sevgili İnci'nin beni de mimlediği 2012'nin Favori Cilt Bakım Ürünleri yazısını da yazmış olacağım. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki; benim için cilt bakımı bir sürü ürün kullanmak ya da sürekli yeni şeyler alıp cildimi deneme tahtasına çevirmek değil. Bence doğru cilt bakımı, derinlemesine temizlik, nemlendirme ve en önemlisi cildi tanımaktır. Gelelim neler kullandığıma.

Cildimin epeyce kuru, hassas ve çok alerjik olduğunu belirtmeliyim. Mayonez, çilek gibi çok sevdiğim şeylere alerjim olmasının dışında sıcak suya bile reaksiyon veren bir tenim var. Dolayısıyla sizin de cildiniz benzer kuruluk ve ya yapıdaysa, yukarıda gördüğünüz ürünlerin hepsini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

1- Garnier Esas Bakım Cilt Temizleme Sütü (Yüz&Gözler)

İçinde alkol ve parfüm bulunmayan bu ürün hassas ciltler için de uygun. Ben her sabah uyandığımda, gece uyumadan ve makyajımı silmek için bu ürünü kare makyaj temizleme pamuklarına döküp cildimi temizliyorum. Göz makyajı kalıntılarını da silip süpürüyor ve cilde temizliğin yanı sıra doğal bir nem veriyor. Eskiden aynı ürünü pembe ambalajda üretiyorlardı ve ben yaklaşık 3 senedir kullanıyorum, çok memnunum.

2- Biotherm Aquasource Rich Cream For Dry Skin

Çok kuru cildime uygun bir nemlendirici bulmak için çok uğraştım ve 3 sene önce dermatoloğum bana bu kremi önerdi. O gün bugündür cildime başka hiç bir şey iyi gelmiyor. Ufacık bir miktarı bile tüm yüzümü 24 saat nemli tutuyor. Bu kremi asla değiştirmeyeceğim. Sabah uyanıp cildimi temizledikten sonra ve gece yine temizledikten sonra yüzüme uyguluyorum.

3- MAC Mineralize Charged Water Eye Cream 

Daha önce Darphin'in göz kremini kullanıyordum ancak son 1,5 aydır bu kremden vazgeçemiyorum. Yine cilt temizliği ve nemlendiriciden sonra ufacık bir miktarı yüzük parmaklarımla göz altlarıma yayıyorum. Makyajdan önce ve gece yatmadan.

4- Rare Blossom Onarıcı Bakım Yağı

Geçen yılın mucizevi ürünü. Ciltteki lekeleri, akne izlerini, yara izlerini tedavi eden bu yağın güneş görmemesi gerekiyor. Ben yanaklarımdaki lekelerden bu yağ sayesinde kurtuldum.

5- Darphin Cleansing Milk

Bu ürünü ise Pazartesi ve Perşembe günleri (kendime böyle iki gün belirledim) ıslak yüze masajla uygulayıp ılık suyla çıkartıyorum. Hassas cildimi kurutmadan derinlemesine temizliyor.


Evet, cilt bakımım ve temizliğim için yalnızca bunları kullanıyorum. Kısaca özetlersek; her sabah uyanınca ve gece yatmadan Garnier süt ile cildimi temizliyorum. Biotherm Aquasource nemlendiricimle nemlendiriyorum, göz altlarıma Mac Mineralize Charged göz kremimi sürüyorum. Haftada 2 gün de yüzümü Darphin temizleme sütüyle yıkıyorum. Leke ve ya yara, sivilce çıkarsa izlerinden kurtulmak için Rare Blossom Onarıcı Yağ'ı kullanıyorum. 

Blogumun 2. çekilişi hala aktif, buraya tıklayarak katılabilirsiniz ve ufak bir blog satışıyla sevemediğim ve kullanamadığım ürünleri satmayı düşünüyorum. Sizce yarın blogda olsun mu?

Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com



26 Aralık 2012 Çarşamba

MAC Mineralize Skinfinish; Soft And Gentle.



Herkese yeniden merhaba! Yazıma başlamadan 2. çekilişimi yaptığımı söylemek istiyorum. Katılmak isteyenleri de BURAYA bekliyorum. Bugün, uzunca zamandır istediğim bir ürünün yazısını yazıyorum ve çok mutluyum! Canım kız kardeşim bana sürpriz yapıp yeni yıl hediyesi olarak almış! İşin güzel ve bir o kadar da komik yanı ise; erkek arkadaşım da telefonuna 'Soft and Angel' (angel????!?) diye not almış ama kardeşim alınca 'Of ben alıyordum şu an ya diye isyan etti. Çok güldüm, bir yandan da hoşuma gitti. Çok şanslıyım böyle tatlı bir kardeşim ve erkek arkadaşım olduğu için. :)

Hello everybody! Today, I'm writing my personal review about a product that I'd been wanting for a long long time and now, finally, it's mine! My boyfriend and my sister wanted to buy me this, and my sister was more quick to make a move! I love new year! :)




MAC MSF (Mineralize Skinfinish)lerden bahsedelim öncelikle. Fırınlanmış bitiş pudraları olarak geçen bu ürünler, oldukça büyük bir boyutta gelen ışıltılı pudralar, yani aydınlatıcılar. Bu benim ilk MSF'im ve iyi ki almışım diyorum. Elmacık kemiklerimi, dudaklarımın üstünü ve hatta göz pınarlarımı aydınlatmak için kullanıyorum ve çok çok beğeniyorum.

Let's talk about the MAC MSF, in general. They are the shimmery, baked, finishing powders. This is my first MSF and I'm so happy I got it. I use this to highlight my cheekbones, my cupid's bow and even the tear duct area.




Uzaktan bronz gibi görünen ve 'Ah benim beyaz tenim' dedirten bu ürün aslında bronz filan değil. Şöyle ki; çok çok beyaz tenlilerin bile rahatlıkla kullanabileceği gibi aynı zamanda esmerlere de ÇOK yakışacak bir rengi var. Şeftali-şampanya diyebiliriz. Simli değil, tam ayarında bir ışıltısı var ve iyi haber; MAC'in kalıcı koleksiyonundan.

It looks very bronze in the packaging and makes you say 'Woo! It's too dark for my pale skin!', but, it's not. You can go for it, even if you are ghostly pale. It suits dark skin tones, as well! I can describe it as a peachy champagne with just the perfect amount of shimmer. Good news; it's in MAC's permanent line!




Işığı muhteşem bir şekilde yakalıyor ve fotoğraflarda çok güzel çıkıyor. MAC MSF'lerin fiyatı 79TL. O kadar büyük ki bana bir ömür yeter diye düşünüyorum.

It picks up the light great and looks beautiful in the pictures. It's so much product that it will last me forever!




Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com


Geliyor! / Coming Up Next!

- 2012 Favori Cilt Bakım Ürünleri + Cilt Bakımı Rutinim (Skincare Routine)




25 Aralık 2012 Salı

Çabuk Çekiliş! NARS + Rimmel London



Tünaydınlar! Aklıma esti, bir şeyler hediye edeyim dedim. Geçenlerde çok sevdiğim halde kullanamadığım Nars Copacabana'mın yazısını şurada, ve yine aynı ürün hakkındaki detaylı tanıtımı şurada yazmıştım. Dünkü alışverişimde 5 tane aldığım Rimmel London Kate Moss Lipsticklerimden birini de Nars aydınlatıcıya ekleyerek güzel bir hediye paketi yaptım. Yeni sahibini bekleyem bu pakete çok talep olacağını düşünmüyorum, o yüzden süreyi kısa tutacağım. Bir an önce kargolamak istiyorum. :)

Bu benim ikinci çekilişim aslında. İlki 3 hafta önce yaptığım ve Urban Decay Naked Palet hediye ettiğim ve yoğun ilgi gören bir çekilişti. Bu seferki ani bir kararla yapılıyor ANCAK, Ocak ayında blogum 1. yaşını dolduruyor ve ben blogumun doğum günü sebebiyle, yepyeni gıcır gıcır paketinde, fişi faturasıyla en sevdiğim bronzer olan NARS Laguna hediye etmeyi planlıyorum. Bundan sonra da her ay tıpkı Nars Laguna gibi en sevdiğim makyaj ürünlerini sizler için alıp çekilişe koyacağım.

Gelelim hediye paketinin içine ve çekiliş hakkındaki detaylara.










Çekilişe katılmak için yapmanız gereken iki şey var; birincisi blogumun izleyicisi olmanız ve diğeri de bu yazının altına 2013'te gerçekleşmesini en çok istediğiniz dileğinizi yazmanız. Yorumunuzun sonuna size ulaşabileceğim aktif bir mail adresi yazarsanız, size daha çabuk ulaşır bir an önce gönderirim. Emin olun ben sizden daha çok heyecanlanıyorum. :)

Çekiliş an itibariyle başlamış durumda ve 01.01.2012 tarihinde, saat 00:00'da sona erecek. Ertesi günü kazananı ilan edeceğim. Herkesin yalnızca 1 yorum bırakma şansı var. Çekiliş tüm Türkiye genelinde. Aklınıza takılan herhangi bir şey olursa, bana yourfaceismycanvas8@gmail.com adresinden ulaşabileceğinizi unutmayın! Herkese bol şans ve şimdiden iyi yıllar diliyorum.

Bu arada MAC MSF Soft And Gentle'ın detaylı yazısı yarın sabah 11:30da blogda olacak.

Herkese iyi şanslar!


Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com


24 Aralık 2012 Pazartesi

Bourjois Healthy Mix Serum



Merhaba! Nihayet, 5 gündür test ettiğim Bourjois Healthy Mix Serum Fondotenin yazısını yazıyorum! 5 gün bence bir fondoten hakkında iyi bir fikre sahip olmak için iyi bir süre. Lafı çok dolandırmadan, kısa ve öz maddeler halinde bu fondoteni tanıtacağım.

Hello! I'm finally reviewing Bourjois Healthy Mix Serum foundation that I've been testing for 5 days. I think I should keep it short and tell you my opinion about it!




Ben orjinal Healthy Mix fondotene aşığım ve sanırım bunu bir çok kez dile getirdim. Benim için ideal fondoten yüzde yok gibi duran, kuru cildimi nemlendiren, tenimin beyazlığına uyum sağlayabilen fondotendir. Ben orjinal Healthy Mix'de bunların hepsini buldum. Chanel, Dior, Mac, Make Up For Ever gibi iyi markaları bile geride bırakır benim için. Gelelim Healthy Mix Serum'a. Bendeki rengi 51, yani en açık rengi. Diğer fondotenler gibi yüzüme koyu ve sarı kalmıyor. 

If you read my blog, you probably know I'm SO in love with the original Healthy Mix foundation. For me, the ideal foundation is supposed to be suitable for my very dry and pale skin and it MUST look like my own skin. I have this in the lightest shade; 51. I love how it matches my skin tone.


 


+

- Yüzümdeki ipeksi hissi. / The silky texture.

- Yarı mat bitişi. / Semi matte finish.

- Kuru cildimi daha da kurutmaması. / Suitable for my dry skin.

- Güzel kokusu. / Amazing scent.

- Uygun fiyatı. (59TL olması gerekiyor.) / Super duper cheap price.

- 16 saate kadar kalıcı olması. (Yüzümde rahat 10 saat uçmadan kaldı.) / Staying power for 16 hours.

- Pompalı ambalajı. / Comes with a pump.

- Şişesi. (The packaging.)

- İnce yapısı ve yüzümde hiç bir şey yokmuş kadar doğal duruşu. (Light formula and natural effect.)




Tüm bu yukarda yazanları, bu fondoteni parmaklarımla uyguladığımda elde ediyorum. Parmaklarımla fondoten, kapatıcı uygulamayı hiç sevmediğim ve hijyenik bulmadığım halde, bu fondotenin tek şartı bu. Her fırçayla ayrı ayrı denedim. Kabuk kabuk oldu ve kalıp gibi durdu. Kısacası bu fondoteni parmaklarla yaymak şart!

Peki neleri sevmedin? derseniz... Jel yapıda olması ve akıcı olması. Ben kuru cildim sebebiyle daha kremsi ve nemli şeyleri tercih ediyorum. Jel gibi olması hafif kurutur gibi geldi, ancak parmaklarımla yayınca bu sorun da ortadan kalktı. Bunun dışında sevmediğim hiç bir şey yok, ancak ben kapatıcılık olarak hala orjinal Healthy Mix'imi tercih etmekteyim. Ama bu fondoten çoktan favorilerimin arasında ve Laura Mercier Renkli Nemlendirici'min pabucunu dama attı bile! :)

Siz bu fondoteni denediniz mi? Neler düşünüyorsunuz? Bu ara severek kullandığınız fondotenler hangileri?


Yarın / Tomorrow

- MAC MSF Soft and Gentle


Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com





23 Aralık 2012 Pazar

Weekend Face #1 / Haftasonu Makyajı #1



Herkese iyi Pazarlar! Bugün sizlere haftasonu makyajımı göstereceğim. Paletimin görünmeyen köşelerine attığım MAC Naked Lunch farı yeniden keşfetmem ile 3 gündür üst üste aynı göz makyajını uyguluyorum. Bence oldukça hafif, aydınlık ve hoş duruyor. Bu arada yaklaşık 5 gündür Bourjois Healthy Mix Serum fondoteni test ediyorum, ilk izlenimlerimi ve detaylı yazıyı yarın blogumda bulabilirsiniz. Başlayalım!

Happy Sunday everyone! Today I'm gonna show you my weekend make up. I rediscovered a perfect pinky champagne eyeshadow, that I put somewhere not visible in my palette; MAC Naked Lunch. I think it looks super duper classy and bright. By the way I'm testing out the Bourjois Healthy Mix Serum Foundation for a couple of days now and you'll be able to read my first impressions and the detailed review tomorrow, right here on my blog! Let's move on to the make up.


Yüz / Face:

- Bourjois Healthy Mix Serum Foundation (51)

- Nars Laguna Bronzer & MAC 187 Brush

- MAC Tenderling Blush & 116 Brush

- MAC MSF Soft & Gentle


Gözler / Eyes:

- Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

- MAC Naked Lunch & 217 Brush

- MAC Omega Eyeshadow

- MAC Coffee Eye Pencil

- L'oreal Volume Million Lashes Mascara

- MAC Studio Finish Concealer (NW20-25)

- Real Techniques Deluxe Crease Brush


Kaşlar / Brows:

- MAC Omega & Charcoal Brown Eyeshadow 

- Real Techniques Brow Brush

Dudaklar / Lips:

- MAC Patisserie Lipstick






Göz altı torbalarımı görmezden gelin, uyku problemi çekmekteyim :(

Ignore my under eye bags, as I have a sleeping problem :(




Yarın / TOMORROW:

- Bourjois Healthy Mix Serum Foundation


Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com




20 Aralık 2012 Perşembe

My Face Is Loving... / Yüzüm Bunları Sevdi...



Karlı bir Perşembe gününden herkese merhaba! İstanbul buz gibi, kar yavaş yavaş tutuyor ve ben elimde çayımla, salonun perdeleri sonuna kadar açık, caddeyi seyrederek fotoğraflarımı aktarıp sizlere bu yazıyı yazıyorum. Bu buz gibi havada sizlerde bir kupa çay, sahlep, sıcacık bir şeyler alın ve yazımı okumaya devam edin. :)

Hello everyone! Istanbul is freezing and it's already snowy here! I opened up all the curtains, watching the street and the snow, drinking my cup of Earl Grey and writing this post for all of my followers! So it's time for you to grab a cup of hot drink and keep reading! :)




Uzunca bir zamandır Laura Mercier Renkli Nemlendirici ve Bourjois Healthy Mix fondotenimi büyük bir keyifle kullanıyorum. Asla vazgeçemeyeceğim 2 üründür bunlar. Ancak bazı günler yüzümde renkli nemlendiricinin bile ağırlık yapacağını hissediyorum. Kapatıcı ve pudrayla yetineyim diyorum ama bu pudramsı kabuk kabuk görüntü kuru cildimde korkunç duruyor. MAC Mineralize Skinfinish Natural ile bütün bu problemler çözülüyor. Pudramsı görünmeyen, ipeksi, pamuk gibi bir pudra. Sık bir fırçayla uygulandığında bana yetecek düzeyde bir kapatıcılık da veriyor. Yüzümde ağırlık yapmıyor ve son bir kaç gündür yalnızca bunu ve üstüne bronzer ve allığımı uygulayarak dışarı çıkabiliyorum. Kuru ciltli herkesin korkmadan kullanabileceği bir pudra olan MAC Mineralize Skinfinish Natural'ı herkese tavsiye ediyorum. Yazısı burada.

I've been enjoying my Laura Mercier Tinted Moisturizer and Bourjois Healthy Mix Foundation for a very long time, but there are some days when I find even the tinted moisturizer heavy on my face, so I grab my MAC Mineralize Skinfinish Natural, which is an amazing powder/foundation, without looking powdery. Suits my dry skin and it's so so silky, I love it. You can also use this powder to set your foundation and make your skin look even more perfected.




Bendeki rengi en açık tonu olan Light, fondoten gibi kullanacaksam Sephora Naturel Fondoten fırçası ve ya MAC 109 gibi yoğun bir fırçayla kullanıyorum. Fondotenimi sabitleyeceksem ise MAC 129 büyüklüğünde büyük fırçalarla uyguluyorum.

I have the lightest shade 'Light', and I use the Sephora Natural Foundation Brush or a MAC 109 brush, because they're dense. If I want to use it just to set my foundation, I pop it on a MAC 129 big powder brush.




Gelelim en güzel bronzera. NARS Laguna hakkında söyleyeceklerime şurada söylemiştim. Yüzüme daha sağlıklı ve ışıltılı bir görünüm vermek için kullanıyorum. Tek kelimeyle mükemmel.

This is the best bronzer ever! I already told my opinion about NARS Laguna but, just to sum it up again; not too orange, not too brown, the best packaging. Love it!






MAC 187 yüzüme doğal bir ışıltı katmak için ideal fırça.

MAC 187 is the best brush to give my super pale skin a natural, healthy looking glow.






MAC'in Office Hours koleksiyonundan aldığım Stubborn allığın tam rengini ve fotoğraflarını görmek için buradaki yazıma geri dönebilirsiniz. 

If you want to see more photos and the swatches of the MAC Stubborn blusher from the Office Hours collection, go back to this post right here.




Çok koyu görünmesi sizi korkutmasın, kontrollü bir şekilde, tercihen MAC 188 fırçayla uygulandığında çok soft bir görüntü bırakıyor.

Looking very dark in the pan shouldn't scare you! If you put the minimum amount with a brush that puts the control in your hands, you'll have the softest and the loveliest finish.




Bir Sonraki Yazı, The Upcoming Post;

Bourjois Healthy Mix Serum Foundation Review


Bu Yazılarımı Okudunuz Mu? / Have You Read My Other Posts;





Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com


Sizin yüzünüz hangi ürünleri seviyor??




16 Aralık 2012 Pazar

NARS Copacabana'mı İsteyen?



Merhabalar! 3 hafta önceki Sephora alışverişimde Nars Copacabana Illuminator almıştım ve yazısını BURADA yazıp, fotoğraflamıştım. Ürün hakkındaki yorumlarımı da belirtmiştim. Renk olarak mükemmel; pembe gümüş diye adlandırabileceğimiz, disko topu gibi parlamayan bir likit highlighter. Aynı zamanda fondotene karıştırılarak daha ışıl ışıl ve sağlıklı bir görüntü elde edilebiliyor. 

Çok tropikal bir kokusu var ve simli değil, yalnızca ışıltılı. Yağlı, normal ve kuru ciltlere uyumlu. Çok çabuk kuruyor ve kalıcı. ANCAK, benim aşırı kuru cildimde çatlamalar yaptı. Bunu doktoruma sorduğumda daha önceden kullanmış olduğum etil alkollü antibiyotikli rosea kremimden dolayı böyle bir etki yaratmış olabileceğini söyledi.

Renk olarak çok sevdiğim ve MAC Cream Colour Base Pearl'ümün yerini alan bu aydınlatıcıyı ben 73TL'ye aldım. Toplamda 4 defa, mercimek büyüklüğünde kullandım ve şimdi bu cildimdeki sorun dolayısıyla satıp, MAC MSF Soft and Gentle'a bir şans vermek istiyorum. 

Eğer ilgileniyorsanız ve Copacabana benim olsun diyorsanız, bana yourfaceismycanvas8@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Fiyat olarak ise 60TL düşünüyorum.

Sevgiler!



14 Aralık 2012 Cuma

2012 Make Up Favorites / 2012 Makyaj Favorileri



Herkese merhabalar! 2012'nin sonlarına doğru yaklaşırken, bu sene içinde en sevdiğim, en çok kullandığım tam 23 ürün seçtim, ve bu yazıyı sizler için hazırladım. Blogu olmayanların bu yazının altına, blog sahibi olan arkadaşlarımın ve izleyicilerimin ise yeni bir yazıyla hepimize bireysel 2012 makyaj favorilerini göstermelerini rica ediyorum. Ama illa tag (mim?!?) gerekirse, ben Tannesi, Beautiful and Sweets(kendisi her ne kadar şu an New York'ta olsa da), L'arc-En-Ciel, Dörtdörtlükblog ve Komodat 'ı tagliyorum. İsminiz burada yazmıyor diye bu yazıyı yazmaktan çekinmeyin! Herkesin 2012 favorilerini merakla bekliyorum. :)

Hello everybody! As we're heading towards the new year, I would like to show you my top beauty products of 2012. I picked 23 make up products that I used, and loved throughout this year. I tag EVERYONE for this post! Don't hesitate to tell me your personal 2012 favorites in the comment box below!




1- Laura Mercier Tinted Moisturizer (Porcelain): Renkli nemlendiricilerin tanrısı. Beni fondoten kavramından uzaklaştıran, azıcık bir kapatıcılık ve nem veren, kuru ve beyaz tenim için en en iyisi!

The best tinted moisturizer ever! This matches my skin tone and my dry skin type. Gives a little coverage with a lot of moisture!


2- Bourjois Healthy Mix Foundation (51): Boyner'lerden 59 TL'ye edinebileceğiniz, Chanel, Dior, MAC ve Make Up For Ever gibi tüm pahalı markaların fondotenlerini solda sıfır bırakan, müthiş meyve kokusu, zararsız içeriği ve aşırı doğal duruşu ile hayatımın fondoteni.

My all time favorite foundation, with its fruity smell, over natural look on the face. I love love love it.


3- MAC Mineralize Skinfinish Natural (Light): Yeri gelince pudra, yeri gelince fondoten benim için. Cildimi kurutmayan, iyi gelen nadir ürünlerden biri.

The perfect powder and even foundation for me. Doesn't dry my skin out.


4- Rimmel Stay Matte Transparent Powder: Bütün pahalı pudralarınızı çöpe atın. 12TL'lik fiyatıyla, gelmiş geçmiş en iyi sabitleyici pudra.

Throw all your high end powders! This stuff is the best.




1- NARS Mata Hari (Allık): Pembe allıkların tanrıçası. 

The godness of the pink blushers.


2- NARS Laguna Bronzer: Bu ürün hakkında söylenecek tek kelime; kusursuz. Turuncu değil, kahverengi değil, beyaz tenime en çok yakışan karamel.

Not so much to say about this; just perfect. Not too orange, not too brown. The best bronzer for fair skin.


3- MAC Stubborn (Allık): Çok koyu gibi dursa da bembeyaz tende bile efsane duran vişne çürüğü tek allığım. İyi ki almışım.

Looks really dark in the pan but suits every skin colour. I'm glad I had purchased this.


4- MAC Fleur Power (Allık): Şüphesiz ki bu sene en çok kullandığım allığım. Mercan alt tonlu pembe, bayılıyorum.

The most used blusher of mine. A coral under toned pink.




1- L'oreal Volume Million Lashes: Takma kirpik etkisi. Kurutmuyor, yapıştırmıyor ve simsiyah.

False lash effect. Doesn't flake. Totally black.


2- Yves Saint Laurent Dessin Du Regard: Akmayan siyah göz kalemini buldum!

I discovered the black eye kohl that doesn't smudge at all!


3- MAC Coffee Eye Pencil: Koyu, acı bir kahverengi olan bu göz kalemi. Bittikçe alıyorum. Asla vazgeçemem.

A deep, bitter brown. I keep repurchasing this.


4- Clinique Bottom Lash Mascara: Alt kirpiklerimi tek tek ayıran ve asla akmayan, ılık suyla kolayca çıkan mucizevi ürün.

Separates my bottom lashes and defines them. Never smudges and comes off with warm water easily.




1- MAC Modesty Lipstick

2- MAC Up The Amp Lipstick

3- MAC Diva Lipstick

4- MAC Captive Lipstick




5- Yves Saint Laurent Rouge Volupte 01 , Nude Beige.




1- MAC 187 Brush

2- Real Techniques Expert Face Brush

3- MAC 116 Brush

4- Sephora Mineral Powder Brush 45

5- Real Techniques Deluxe Crease Brush

6- Real Techniques Brow Brush


Bana yourfaceismycanvas8@gmail.com adresinden ve ya gorkemkarman adıyla Instagram üzerinden ulaşabilirsiniz. Haftasonu yazımda görüşmek üzere!!!

yourfaceismycanvas8@gmail.com
Instagram: gorkemkarman


xx

13 Aralık 2012 Perşembe

Urban Decay Primer Potion / Göz Makyajı Bazı



Herkese merhabalar! Dün için önceden hazır ettiğim yazının yayınlanmadığını yeni farkettim ve tekrar deniyorum, umarım bu kez sizlere ulaşır. Bugün, ülkemizdeki Sephora'lara daha yeni gelmiş bulunan meşhur göz makyajı bazı; Urban Decay Primer Potion hakkında konuşacağım. 

Hello everyone! Today I'm going to talk about the legendary eye primer by Urban Decay. As you all know, it's the most raved eye primer by all the youtubers, bloggers and the make up artists. They're actually right about it.




Söyleyeceklerim çok kısa ve öz aslında. Ben MAC'in Painterly Paint Pot'unu yalnızca bir kez deneyip, memnun kalmayan biri olarak, tekrar Urban Decay'e dönüş yaptım. Çok kuru cildimin aksine göz kapaklarım epey yağlı olduğundan, ne çektiğim kalem, ne de sürdüğüm far gözümde dururdu. Ta ki 2 sene önce Urban Decay Primer ile tanışana kadar. An itibariyle Sephora'larda 49TL'ye satın alabileceğiniz bu bazı göz makyajınızı yapmadan önce hızlı bir şekilde parmaklarınızla göz kapağınıza ve alt kirpik diplerinize (eğer oraya da far ve ya kalem sürecekseniz) yaymanız ve yaklaşık 30 saniyeden sonra göz makyajınızı yapmanız yeterli olacaktır. 

What I'll say about this stuff is really simple, actually. I tried MAC's Painterly Paintpot and I got back to my trusty Urban Decay Primer Potion. Unlike my super dry skin, my eyelids are oily. And this is the only product (so far) that lets my eye make up stay put for a good 10 hours! I buy 4-5 of these, each time I go to Rome. In Italy, it costs me 10 Euros. What you need to do is just to apply a really tiny amount of this on your eyelids with your fingers. Then put on your eye make up and good to go!




Bendeki Original diye geçen saydam olanı, ancak farklı renkte de seçenekleri var. Bir dahaki aya Nars'ın göz bazını denemek istesem de "Artık akıllan Görki, maceraya atılma!" diyerek durduruyorum kendimi.

Mine is the original one without the colour. I want to give Nars primer a chance but I don't want another adventure and disappointment so I'll stick to my UD!




Her türlü soru, öneri hatta eleştiri için:

Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com






11 Aralık 2012 Salı

MAC Plumful Lipstick



Herkese merhaba! Urban Decay Naked Palet çekilişime katılan herkese tekrardan teşekkür ederek başlamak istiyorum yazıma. Paletim an itibariyle Manisa yollarında. Yollar yollamaz kazanan kişi Kübra'yı aradım ve ne kadar şaşırıp sevindiğini duyunca bu blog işine iyi ki girmişim dedim. Hayatıma bir sürü tatlı insan kattığı için çooook mutluyum. Bundan sonra her ay en sevdiğim makyaj ürünlerini gıcır gıcır ambalajlı, hatta fişli faturalı haliyle sizlerden birine yollayacağım. Dolayısıyla beklemede kalın.:)

Hello everybody! My first giveaway has just ended and my Urban Decay Naked palette is on its way to its new owner. Now let's jump in what I got today!




Diş tedavim hala sürmekte ve beni oldukça zorlamakta. Geçen günkü acılı seansı başarıyla atlattığım için kendimi ödüllendirmek istedim. (Hep bir bahane bulurum.) Ve Kadıköy Bahariye'deki MAC'e dalarak Plumful adlı lipstiki (lipstiği?!?!?) aldım. MAC lipstickler 49TL.

I'm still seeing my dentist twice a week and it's very painful and terrifying for me. So I wanted to give myself a gift for my braveness and I got MAC Plumful lipstick.




Yine EssieButton'ın blogunda görüp aklıma taktığım, hatta 2013 dilek listeme yazdığım bir üründü bu ve alır almaz sürdüm. Sürüş o sürüş. Renk, yapı, doku tam istediğim gibi. Koyu gibi görünse de çok ince bir yapıda ve dudakta kalıp gibi, ruj gibi değil de lip stain dediğimiz daha ince yapıdaki dudak ürünleri gibi bir duruş bırakıyor. Lustre yani parıltılı dediğimiz sonuç veren rujlardan. Ne çok mat, ne ışıl ışıl parlak. Yalnızca hafif bir ıslak duruş veriyor. Kuruyan dudaklarıma da çok iyi geldiğini söylemeliyim. Kalıcılığı ise; 3-4 saat. 

This is an EssieButton inspired purchase again and I'm so glad I did. Plumful is just the right colour and the right texture for me. It's a lustre finish, which is not matte but not totally shiny at all. Moisturizes my lips and stays put for a good 3-4 hours. It looks dark in the pan but comes out very sheer. You can always build it up.




Bu da dün akşam Plumful'u kullanarak yaptığım hafif makyajım. Umarım beğenmişsinizdir!

This is how Plumful looks on me! Hope you like it. xx


Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow: Urban Decay Primer Potion (Göz makyajı bazı)