30 Haziran 2013 Pazar

YVES ROCHER Radiant Skin Scrub // Yüz Peelingi



Günaydın! Bugün sizlere yeni yeni tanıştığım Yves Rocher'un kayısılı yüz peelingini tanıtacağım. İlk olarak bu ürünü para verip almadığımı belirtmek istiyorum. Yves Rocher'un bu ürünle birlikte hediye ettiği paketten çıkan en sevdiğim parça bu olduğu için bu peelingle başlamak istedim. İlk kez geçen hafta kullandım ve bayıldım! Bu benim ikinci yüz peelingim. Roma'da yaşarken Coin'lerde satılan limonlu ev yapımı peelinglerden alıyordum. Aynılarından Türkiye'de bulamadığım ve kendim yapmaya da üşendiğim için bu tatlı şey bana çok cazip geldi. 

Hi everyone! Today I'll be reviewing a face scrub by Yves Rocher. Little disclaimer here: this products was sent to me by Yves Rocher Turkey. This post is based on my personal thoughts and review.




Tam da talimatta söylendiği gibi, ıslattığım yüzüme masaj yaparak uyguladım. Yaklaşık 1,5 dakika kadar masajla yaydım ve duruladım. Yumuşak bir havluyla hafifçe suyunu aldım ve yüzümün yumuşaklığına, o hafiflemişlik hissine bayıldım. 2-3 dakika kadar sonra da her zamanki nemlendiricimi sürdüm. 
Kısacası, haftalık rutinime hoşgeldin kayısıcık!

I wet my face and rubbed the scrub in with my fingers, in a massaging motion. Then I cleansed my face with warm water again. It smells SO GOOD and made my skin very soft. I'm glad it's already in my new skin routine!




Güzel kokusu ve benim aşırı hassas cildime zarar vermemesi de beni çok cezbetti. Geçenlerde Palladium'daki şubelerinden anneme, kendime ve arkadaşlarıma birer tane aldım bile! Sevgiler!

I really love the smell and it's a lovely product that doesn't irritate my sensitive skin! xx


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com





29 Haziran 2013 Cumartesi

THE BALM Put A Lid On It || Far Bazı



Günaydın! Bugün sizlere, The Balm'ın göz makyajı bazı Put A Lid On It'i tanıtacağım. Blogger arkadaşlarımın bu ürün hakkındaki güzel yazıları ve takipçilerimin ısrarlı tavsiyelerine daha fazla kayıtsız kalamazdım. Hazır Urban Decay bazım bitmek üzereyken Gratis'e gidip kendime bir tane kapıverdim. Öncelikle The Balm'ın bu sevimli ötesi paketleri ve ürünlerin esprili isimlerinin beni çok cezbettiğini söylemeliyim.

Good morning! Today I'll be reviewing the eye primer by The Balm; Put A Lid On It. After reading some super positive blog posts about this primer, I rushed into the drugstore and got myself one, since I was running out of my Urban Decay Primer Potion. I should say, the lovely vintage packaging and the name of each product by The Balm is so attractive! 




Ürün çok kullanışlı bir tüpte geliyor. Tüp sayesinde yalnızca ihtiyacınız kadar ürünü dışarı sıkmış oluyorsunuz. Büyük bir artı. Yapısı Urban Decay gibi, ancak daha ıslak bir hissi var, öyle ki, göz kapaklarıma ilk sürdüğümde 'Bu nasıl bir far bazı? Yapış yapış!' demiştim. Yaklaşık 15-20 saniye içinde kuruyup sabitleniyor ve üzerine yaptığınız göz makyajı siz silene kadar sabit kalıyor. Cumartesi sabahı 09:00'da sürdüğüm farım ve göz kalemim gece 23:00'te makyajımı silene kadar sabitti. Kısacası baza bayıldım! 

The products comes in a tube, which is perfect for squeezing just the right amount of product out. The consistency is similar to Urban Decay Primer Potion, but this one is a little bit runny and it feels wet. It dries in 15-20 seconds and makes your eyelids so soft, silky but matte. I put my eyeshadow and liner at 9 am in the morning and they were still looking beautiful without any smudge or fall down. I love it!




Yağlı göz kapaklarında bile makyajın durmasını sağlayan bu baz aynı zamanda farların renklerini daha net belli ediyor. Yukarıdaki fotoğrafta, üstteki mavi far bazın üstüne sürüldü. Alttaki aynı mavi far ise tek başına kullanıldı. Aradaki fark çok net değil mi? The Balm Put A Lid On It far bazını Gratis'lerde indirimsiz haliyle 27 TL'ye bulabilirsiniz. Sevgiler, güzel Pazarlar!

It's not only mattifiying and meant to keep the eyeshadow in place. It also makes the colors appear brighter and deeper. On the picture above, you can see the blue eyeshadow applied on the top of the primer above, and the same eyeshadow on its own below. The difference's clear, isn't it? What's your favorite eye primer? xx


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



28 Haziran 2013 Cuma

Seyahat Makyaj Çantamda Neler Var? // TRAVEL MAKEUP BAG!





Herkese tekrar merhaba! Bugün sizlere 2 günlük mini seyahatim için yanıma neler aldığımı göstereceğim. Makyaj çantam Apolena'nın hediyesi. Modelleri incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Gerçekten epey geniş, iş gören ve şık bir makyaj çantası olduğu için severek kullanıyorum. Gelelim çantanın içine.

Hi there! I'm on a short journey for 2 days and today I'll be showing you what's in my travel makeup bag. 






Herşeyden önce nemlendirici olarak çok ama çok sevdiğim Embryolisse kremim ve Clinique SPF 30 güneş koruyucumu çantama attım. Göz kremim ise vazgeçilmezim olan MAC Mineralize Charged Water, bu benim ikinci kutum ve bittikçe almaya devam edeceğim. Dudak bakımı içinse Durance'ın lavantalı lip balmını aldım. Bu lip balm para verip aldığım bir ürün değil, hatta ürün bana ulaşana kadar böyle bir markadan haberdar değildim. Durance TR'ye teşekkürler. Bu arada mükemmel bir kokusu var.




Fondoten olarak, bundan sonra daimi favorim olan YSL Le Teint Touche Eclat, kapatıcı olarak Colllection 2000 Lasting Perfection ve bunları uygulamak için göz bebeğim olan Beauty Blender.




Allık olarak, biri krem, biri pudra olmak üzere 2 renk aldım yanıma. İlki, benim için hem bronzer, hem allık, hem de aydınlatıcı görevi gören muhteşem şeftali; The Balm Hot Mama. Krem allığım ise Illamasqua Brazen.




Göz makyajı bazı olarak, yazısını yarın okuyacağınız The Balm Put A Lid On It, göz kalemi olarak AVON Supershock'un siyah rengi, 4'lü MAC paletimin içine yerleştirdiğim Omega, Charcoal Brown, Swiss Chocolate ve Handwritten farlarım, MAC şeffaf kaş maskaram ve Maybelline The Falsies Flared maskaramı aldım.




Dudaklar için günlük kullanımda çok pratik ve şık olan Clinique Chubby Stick Heaping Hazelnut rengini ilk tercihim olarak seçtim. İkinci rujum ise gün içinde kullanılabilecek bir kırmızı olan MAC Party Line. Party Line'ı ince dudaklarım tek başına kaldıramayacağından MAC Cherry dudak kalemimi de çantama attım. Yarın sabah dönüyorum ve yeni haftada yeni evimizde olacağım için çok heyecanlıyım. Kendime erken doğum günü hediyesi olarak aldığım ışıklar, mumlar, çekmecelerle kendimce mini bir stüdyoya dönüştürdüğüm odamda yeni videolar çekmek için sabırsızlanıyorum. Herkese sevgiler, öpücükler!


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



27 Haziran 2013 Perşembe

MAC Brow Set || Kaş Sabitleyici



Günaydın! Çok geç keşfettiğim, daha doğrusu hep bildiğim ama bir türlü para ayıramadığım bu ürüne 2-3 hafta önce kavuştum. MAC'in şeffaf renkteki kaş sabitleyici maskarasını ben çok beğendim. Kaşlarınız benimkiler gibi düşük, ya da gün içinde dağılan asi cinstense siz de seveceksiniz!

Good morning! Today's guest is MAC Brow Set in Clear. I've always known and wanted this and finally I have it! If you have very naughty brows like mine, you must have it to prevent them from moving around during the day!




Bu şeffaf maskaranın çok tuhaf bir kokusu var ama ne gözlerimi, ne de beni rahatsız etmedi. Kaşlarımı her zamanki gibi MAC Omega far ve Real Techniques kaş fırçasıyla doldurduktan sonra bu maskarayla istediğim gibi şekillendirip sabitliyorum ve gün boyu öylece duruyorlar. Sevdim! Fiyatı 48 TL.

This clear mascara has a very weird scent but it doesn't irritate my eyes, so I'm okay with it. After I fill in my brows, using my Read Techniques Brow Brush and MAC Omega eyeshadow, I put this mascara to shape and set them. I love it! What do you think of this brow set? xx


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



26 Haziran 2013 Çarşamba

Collection 2000 Lasting Perfection Concealer || Kapatıcı İncelemesi



Günaydın! Yarın sabah, müstakbel yengemin kına gecesi için otele yerleşeceğim ve bugün tüm gün kuaför, manikür, pedikür işleri için koşuşturacağım. Evden çıkmadan güneş kremimi sürdüm ve biraz maskara ve kapatıcıyla da desteklersem tüm günü geçirebilirim diye düşündüm. Hazır kapatıcı demişken, beni Beauty Blender'la tanıştıran iyi kalpli Alara'nın bana ikinci sürprizi olan bu kapatıcıyı sizlere de göstermek istedim. İngiliz youtube gurularında görüp iç çektiğim bu kapatıcı artık benim. Tekrar teşekkür ederim Alara!

Good morning! Today I'll be reviewing the lovely Collection 2000 Lasting Perfection Concealer, which has been on the top of my 'impossible wishlist' for a long long time. We don't have Collection 2000 in Turkey, but a lovely friend/subscriber of mine got this to me as a gift and I'm so happy to have it!




Bendeki rengi 02 light, bana birazcık koyu kalsa da halkalarımı güzelce kapatmaya yetiyor. Kapatıcı sünger bir aplikatörle geliyor, ben sevdim. Yapısı Pro Longwear gibi, ama daha katı, akıcı değil. Pro Longwear'den daha mat bir bitişi var. Hafif çizgilere doluyor ama orta kapatıcılıkta ve sivilce ve yara izlerini saklamakta bir harika.

I have this in the shade 02 light. It's a tiny bit darker for me but it corrects my dark circles pretty much okay. It comes with a spongey applicator and I like it. I find it similar to MAC Pro Longwear concealer but this one is thicker and drier. It gives you a matte finish and covers blemishes and acne scars perfectly. 




Eğer ulaşma şansınız olursa kesinlikle bir şans verin derim. Herkese güzel günler!

If you have the chance, just give it a try, I would say. Have a good day!


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



25 Haziran 2013 Salı

BOBBI BROWN Shimmer Brick - Rose



Haftanın ortasından herkese merhaba! Siz bu yazıyı okurken ben hala yazlıkta odamı yerleştiriyor olacağım, lafı hiç uzatmadan sizi, çok sevdiğim bir ürünün keyifli yazısıyla başbaşa bırakıyorum. Hiç aklımda yokken şuradaki youtube gurusunun bir Get Ready With Me videosunda görüp, aynı akşam Boyner'e ışınlanıp aldığım bu aydınlatıcıyı, tıpkı o videolardaki kız gibi allık olarak kullanıyorum. Çünkü ışıltısı o kadar sade, o kadar duru ki, allık olarak kullanılınca kesinlikle sırıtmıyor. 

Hi there from the middle of the week! I'll be still making my new room and my new filming area in the summer house, while you're reading this! Anyways, today's post is on Bobbi Brown Shimmer Brick in Rose, which I rushed into the mall and got myself, right after watching a Get Ready With Me video of this beauty guru. This is a highlighter but I'm using it as my blush, just like her! The sheen is amazing, so wearable.




Shimmer Brick'ler alt alta dizilmiş 5 farklı ışıltılı renkten oluşuyor. Bendeki rengi Rose olduğu için 5 renk de pembenin tonları ve her biri ayrı ayrı far olarak da kullanılabiliyor. Bu yüzden bir alttaki fotoğrafta her bir rengi tek tek göstermeye çalıştım, ancak o kadar hafifler ki tam belli olmuyor.

It contains 5 rosey, shimmery colors and each can be used as an eyeshadow, as well. 




Soldan sağa gördüğünüz renkler, Shimmer Brick'teki yukarıdan aşağı, açıktan koyuya giden renkler. 

Left to right, lighter to darker.




Bu da tüm renklerin karıştırılıp uygulanmış hali.

All colors, mixed up.




Ben daha çok allık olarak kullanıyorum ama uçuk pembe bir allığın üzerine aydınlatıcı olarak da seviyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Sevgiler! Satış fiyatı: 125 TL.

I use it mostly as a blusher and also love it on the top of a soft pink blush. What do you think? Tell me! xx


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



Favori Ürünler #2 // Favourites #2



Merhaba! Bugün sizlere, son 3-4 haftadır çok severek kullandığım ürünleri göstereceğim. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayabilir, detaylı ürün listesi için aşağı inebilirsiniz. Herkese sevgiler!

Hello! I've filmed my Favourites part 2. The product list will be down below! xx


Bahsedilen Ürünler // Products Mentioned

- Makyaj Çantam: http://shop.apolena.com/ (Makeup bag.)
- MAC Pink Swoon Blush (CLICK)
- MAC 168 Brush (CLICK)
- MAC Swiss Chocolate & MAC 212 (CLICK)
- Bobbi Brown Shimmer Brick (Rose)
- YSL Le Teint Touche Eclat Fondoten (BR20) (CLICK)
- The Balm Put A Lid On It 
- Collection 2000 Lasting Perfection (02 Light)
- AVON Supershock Göz Kalemi Siyah Rengi (Black)
- MAC Clear Brow Set Kaş Sabitleyici Maskara
- Sleek Sunset Palette (http://cloud10beauty.com 'dan sipariş verebilirsiniz.)
- Sleek Contour Kit (http://cloud10beauty.com) (CLICK)
- MAC Myth (CLICK)



Instagram: gorkemkarman

Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



24 Haziran 2013 Pazartesi

Gül Kurusu Göz Makyajı // Rosy Eye Look! (Sleek Sunset Palette)








Herkese merhaba! Geçenlerde paylaştığım gül kurusu/kızıl göz makyajı videomun detaylı fotoğraflarını gördünüz. Şimdi izleyemeyenler için kabaca neler yaptığımı anlatacağım ve sizleri videoyla baş başa bırakacağım. İyi seyirler, sevgiler! Minicik bir NOT: Bugünden itibaren 1 hafta boyunca yazacağım yazıların tamamı önceden programlanmıştır. İstanbul dışında olacağım ve döndüğümde de yakın akrabamızın kına gecesi ve düğünü dolayısıyla otelde konaklayacağım. Dolayısıyla bilgisayarım benimle olmayacak ama göndereceğiniz maillere telefonumdan mümkün olduğunca yanıt vermeye çalışacağım. Herkese sevgiler, güzel haftalar! :)


Temizleyip nemlendirdiğim cildime, YSL Touche Eclat fondotenimi Real Techniques Buffing Brush ile uyguladım. Gözlerimde baz olarak MAC Constructivist Paint Pot kullandım. Kızıl kahve bazımın üzerine Sleek Sunset Paletimdeki gül kurusu ve kırmızı rengi karıştırarak uyguladım. Aynı iki rengi alt kirpik diplerime de geçtim. Mat, siyah bir farla gözlerimin dış köşelerini koyultup, karıştırma fırçama aldığım kiremit kahve farım MAC Swiss Chocolate ile dağıtıp yumuşattım. Gözlerimin dışını MAC Fluidline'ın Blactrack adlı rengi ve favori eyeliner fırçam MAC 263 ile çerçeveledim. Gözlerimin içine AVON Supershock siyah kalem geçip, MAC 263 ve siyah jel eyelinerla sabitledim. Kirpiklerimi kıvırdım ve Maybelline The Falsies Black Drama maskaramla belirginleştirdim. Alt kirpiklerime ise L'oreal Telescopic Carbon Black kullandım. Göz altlarımı Collection 2000 Lasting Perfection kapatıcımla kapatıp, kaşlarımı MAC Omega farla doldurdum. MAC'in Brow Set'inin şeffaf rengiyle sabitledim. Yanaklarımda allık olarak Bobbi Brown Shimmer Brick'in Rose rengini kullandım. Dudaklarımda ise MAC Myth var. Blogumun sol üst kısmındaki turuncu kutucuğa istediğiniz ürün ve markaları yazabilir, yazdığım ilgili yazılara ulaşabilirsiniz. Herkese tekrar sevgiler! 



Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com







23 Haziran 2013 Pazar

MAC Myth Lipstick || Ruj İncelemesi





Merhaba! Haftanın ilk gününe çok yumuşak, hafif bir çıplak dudak rengi olan MAC Myth'le başlamak istedim. Koyu göz makyajlarıyla kombinlemeyi en çok sevdiğim şey çıplak dudak olayı herhalde. MAC Hue, Creme Cup ve Dolce&Gabbana Nude vazgeçilmezlerimdir ve geçen hafta, vazgeçilmezlerim arasına bir yenisi eklendi. Saten bitişli bej rengi Myth'e bayıldım! 

Hello! I want to welcome a brand new week with a nude lipstick review. MAC Hue, Creme Cup and Dolce&Gabbana Nude are already in my favorite nude lips list and last week I got a new member! MAC Myth is a perfect satin with neutral beige under tones.




Çıplak dudakları çok seven biri olarak, severek kullandığım bu ruju farklı rujlarla karıştırıp, daha sürülebilir renkler de elde edebilirsiniz. Blogger arkadaşım Beauty Gore şuradaki yazısında bunu adım adım anlatmıştı. Gelelim Myth'e. Saten yapıda olduğu için çok kalıcı, ancak çizgilere dolabiliyor. Bu yüzden siz benim gibi üşenmeyin ve bir gün önceden dudak peelinginizi yapın. Satış Fiyatı: 49TL.

I love to use it on its own but that's because I love super nude, almost foundation lips. You can mix this wih different lip colors and create a totally wearable shade. See it here. Because it's a satin finish, it's long lasting but may cause some dryness and settle into fine lines, so make sure you apply some lip butter beforehand! xx




Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



22 Haziran 2013 Cumartesi

MAC Frankly Scarlet Blush || Allık İncelemesi



Günaydın! Bu yazıyı okuyan, okumayan herkese iyi Pazarlar! Bugünkü konuğum, geçen hafta yine daha fazla direnemeyip aldığım ürünlerden biri olan MAC Frankly Scarlet allığım olacak. Tamamen mat, ışıltısız ve aşırı, hatta biraz fazla aşırı pigmentli bu kırmızı allık, çok canlı ve korkutucu görünse de, tenle birleştiğinde ve tabii ki doğru fırçayla uygulandığında inanılmaz tatlı bir görüntü veriyor.

Good morning! Happy Sunday to everyone, who's reading this post at the moment and who's not! Today's guest will be MAC Frankly Scarlet blusher, which is totally matte and totally red. I admit, it looks very scary and bright in the pan but it gives you the most beautiful flush, when applied with the right brush!




 Rengi betimlemek hiç de zor değil, saf bir kırmızı. (Hatta bazı bloglarda NARS Exhibit A'den daha keskin bir kırmızı olduğunu okudum.) Genelde MAC'in mat allıkları tebeşir kadar kuru oldukları için bu allık da zor uygulanır diye düşünmüştüm, ancak çok pigmentli olduğundan mıdır, fırçamın mükemmelliği midir, yoksa altındaki YSL Touche Eclat fondotenimin mucizesi midir bilinmez ama o tebeşirimsi görüntü bu kez oluşmadı.

 It's not hard to describe the color; a deep red, real red. I even read some blog posts, claiming that it's a deeper and sharper red than NARS Exhibit A. Anyways, I didn't end up looking cakey or powdery. I don't know if it's about the brush, the foundation underneath or the pigmentation of the blush, but I thought I would look very matte and powdery, since it happens with most of matte MAC blushers.




Parmağımı dokundurup elime sürdüğümde verdiği renk. Tek bir katta bile bu kadar canlı!

I just touched my finger on the pan and it looks super bright, even with one coat of powder!




Bu allığı uygulamak için en sevdiğim fırçam Real Techniques Blush Brush. Zaten ne zaman zor ve canlı renkte bir allık uygulamak istesem, ya da çok hafif bir uygulamaya ihtiyaç duysam, hemen bu fırçaya koşuyorum!

My favorite brush to apply this blush with is Real Techniques Blush Brush. I reach for this perfect brush, whenever I want to apply very bright and tough colors or when I want a softer application.








Yüzümdeki duruşunu çok sevdim! Bir sonraki fotoğrafta ise yanlış uygulandığında nasıl bir sonuçla karşılaşacağınızı görebilirsiniz! :) MAC allıklara MAC mağazalarından ve www.maccosmetics.com.tr 'den ulaşabilirsiniz. Sevgiler!

I really like this color on me! If you want to see what would happen, when this blush is applied heavily, check the photo down below! :) xx




Bu Yazılarımı Okudunuz Mu? // Have You Read These Other Posts By Me?






Bana Ulaşın! // Contact Me!

Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



21 Haziran 2013 Cuma

Beğenmediğim Ürünler #1 // Disappointing Products #1

Yukarıdaki ürün fotoğrafları Google Görseller'den alıntıdır.


Günaydın! İlk 'Beğenmediğim Ürünler' videomu çektim. Videoyu izleyemeyenler için bahsettiğim ürünler; verdiği hacimle büyüleyip saçlarımı ayaklı Komili yağa döndüren Aussie Volume Shampoo, keskin kokusuyla bayılma aşamasına getiren Skin Blossom Nemlendirici, alt kirpiklerimde harikalar yaratıp üst kirpiklerimi yapış yapış yapan ve çıkmak bilmeyen L'oreal Telescopic Carbon Black, 1 saniyede kuruduğunu iddia edip kurumayan, kalın tabakalı oje Bourjois 1 Seconde ve kokusuyla yüzümü yakıp alerjilerimi azdıran Raw Ganic makyaj temizleme mendilleri. Siz bu ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sevgiler! 




Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com





20 Haziran 2013 Perşembe

YSL Le Teint Touche Eclat || Fondoten İncelemesi





Günaydın! Bugün sizlere nihayet bulduğum, hayatımın fondotenini tanıştıracağım! Bourjois Healthy Mix'in eski formülüne ne kadar hayran olduğumu duymayan kalmamıştır sanırım. Ne yazık ki yenilenmiş halinden aynı tadı alamadım, hatta yazısını da en kısa zamanda yazacağım ama önce, beklentilerimi tümüyle karşılayan fondotenimle tanıştırayım sizi; YSL Le Teint Touche Eclat.

Good morning! Today I'll be introducing you to my new OMGSOPERFECT foundation! If you're following my blog, you already know my big crush on Bourjois Healthy Mix Foundation, but since they repackaged and changed the formula, I couldn't enjoy it as much as the original one, so I'd been searching for the perfect foundation for a couple of months and I'm glad I have it; YSL Le Teint Touche Eclat.




Daha ülkemize gelmeden, kuru cilt için mükemmel olduğu söylenen bu fondoteni kafama koymuştum, ancak sonradan başka şeylere yönelip bu ürüne para ayıramamıştım. Tam tekrar niyetlendim derken, kullanan çoğu kişinin kalıcı olmamasından şikayet ettiğini görünce de vazgeçmiştim. Peki sonra ne mi oldu? Rüyamda gördüm ve ertesi günü gözümü karartıp Sephora'ya koştum. Evet, rüyamda fondoten gördüm... Kozmetik tutkumun sadece bir 'tutku'dan ibaret olmadığını farketmişsinizdir herhalde. :) Kendime uygun rengi, güleryüzlü personel sayesinde seçip kasaya yöneldim. Yüzümdeki duruşundan önce sizlere özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

When it was just launched in UK, I started counting the days to meet this foundation, which claims dewy finish for very dry skin types. When it arrived in my country, I, unfortunately didn't have enough money to spend on a foundation, as I was pretty busy drowning into blushers and concealers. When I put that on my wish list again, I wanted to check the reviews on MakeupAlley, which is a very reliable site. I was very disappointed, when I saw a lot of people, talking about how short it stays on the face. I totally made my mind and gave up on it. Then, the night after, I dreamt about it. Yes, I dreamt about a foundation and I rushed into Sephora and purchased it! Now, let me tell you about it a little...




Cam şişesi ve inanılmaz esnek olan pompası ile bir adım önde başlıyor yarışa. Renk skalası inanılmaz geniş, sarı ve pembe alt tonlu tenler için ayrı harflerle ve numaralarla desteklenmiş. Size uygun bir renk bulamamanız imkansız. Kokusu çok hafif ve çiçek kokusunu andırıyor. Alerjik biri olarak, Chanel'in o buram buram gül kokan ürünleriyle alakası olmadığını ve kesinlikle cildimi yatıştırdığını söyleyebilirim. Bir diğer madde ise kuru ciltler için tasarlanmış olması. Şu ana kadar yüzüme en çok nem veren ama yapış yapış olmayan ilk fondoten bu oldu. Öyle ki, bunu süreceğim zaman altına nemlendirici sürmüyorum. Burdan çıkaracağımız sonuç, cildinde en ufak bir yağlanma olan yaklaşmasın. Elbette ki altına matlaştırıcı bir baz ve üstüne pudrayla kullanabilirsiniz ama bu fondotenin özelliği olan ışıltıyı da öldürmüş olursunuz. Normal, kuru ve çok kuru ciltlerin bayılacağından adım gibi eminim! Gelelim kalıcılığına. İyi ki de okuduğum yorumları dikkate almayıp satın almışım, çünkü benim cildimde ne kusma yaptı, ne de uçtu gitti. Dün sabah saat 09:00'da uygulayıp dışarı çıktım, akşam 19:00'da davetli olduğum akşam yemeğinde fondotenim yeni uygulamışım gibi duruyordu. Herkesin cildi farklı bir kanvas, dolayısıyla fondoten alırken yorumları pek de dikkate almamak gerekiyor sanırım. Yapısı incecik, renkli nemlendirici gibi, ufak tefek sorunları kapatıyor, tam da istediğim gibi. Son olarak SPF 19 içeriyor! Günlük kullanımda, altına SPF 30'lu bir kremle destekleyip, akşam kullanımda tek başına sürüyorum. Fotoğraflarda çok güzel çıkıyor.

The glassy packaging with the classy YSL symbol makes it one step forward. The color range is amazing! They have different numbers with letters, for those with pink under tones and with beige under tones. It's impossible for one not to find a match for her skin! It smells like heaven, not very sharp as Chanel products. I also have to remind you that it's for those with normal, dry and very normal dry skin. It's very moisturizing with dewy finish. If you're prone to acne and oily skin, stay away from it! You can of course use a mattifying primer underneath and a translucent powder on top, but this would only take away the dewy effect of the foundation and it would be useless in my opinion. Another point is that, it lasts a very good 7-8 hours on me. It never feels patchy or cakey. AND, it contains SPF 19, which can be built up for daily use, within extra SPF. I prefer to use it on its own and it looks great with flash photography!




Bendeki rengi BR20. BR, Beige Rose, yani pembe alt tonlu ciltler için. Bu serideki en açık 2. rengi aldım. En açıkla arasında pek bir fark yoktu, bu yüzden tercih ettim. Aynı zamanda B ve BD serisi de var. B Beige, BD ise Beige Dore. Dediğim gibi, teninize uyan bir renk bulamamanız imkansız. Son olarak bu fondoteni Sephora'lardan 120 TL'ye edinebilirsiniz. O kadar sevdim ki bu ürünü, çok keyifle yazdım yazısını. Şimdi başa dönüp okuduğumda iştahımı kabarttı. Ben gidip fondotenimi süreyim o zaman, sevgiler! :)

I have this in the shade BR20, which is Beige Rose 20. They also have B and BD, which are Beige and Beige Dore. I love love love it! It's a little bit pricey but totally worth it! xx




Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



19 Haziran 2013 Çarşamba

Bübchen Baby Oil // Bebek Yağı



Günaydın! Bugün sizlere yeni tanıştığım bir Alman markası olan Bübchen'ın bebek yağını tanıtacağım. Geçen kış Almanya'ya gittiğimde kuzenim Derya, çantasından bir pişik kremi çıkartıp dudaklarına ve burun kenarlarına sürdüğünde çok şaşırmıştım. Dudak ve burun çatlamalarına çok çok iyi geldiğini söylemişti. Bübchen'ın ürünleri elime geçince paketi tanıdık geldi ve Derya'nın kullandığı ürünle aynı olduğunu farkettim. Gelelim yağa.

Good morning! Today I'll be reviewing a baby oil by Bübchen. Bübchen is a German brand, producing lotions and oils for babies. 




Peki ben bu yağı ne için kullandım? Benri'nin kare pamuklarına döktüğüm iki damla bebek yağıyla tüm makyaj kalıntılarımı temizledim. En zor maskaraları bile temizlemesiyle beni büyülediğimi söylemeliyim. Adının yağ olması sizi korkutmasın, o kadar güzel emiliyor ki, hiç kalıntı bırakmıyor. Cildi kuru olanlar için mükemmel bir makyaj temizleme yağı. 

I've been removing my makeup with this baby oil and I'm very amazed by the softness and clearness it gives to my skin. It's a perfect makeup remover for those with dry skin.




Sevgili Serap Tan, Aylin ve Şebnem'in düzenlediği blogger buluşmamızda bize sponsor olan firmalardan biri olan Bübchen'a bu ürün için çok teşekkür ediyorum ve sizlerin zorlu makyaj temizleme önerilerini bekliyorum!

* Ürün Bübchen Türkiye tarafından tanıtım amaçlı gönderilmiştir. Blogger buluşması ve bunun dışında bana firmalardan gönderilen ürünlerden gerçekten beğendiklerimin yazısını blogda bulabilirsiniz. Sevgiler!


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com