28 Mayıs 2014 Çarşamba

Gidiyorum, Bir De Sizi Seviyorum




Günaydın! Ülkemizde yaşanan acı olaylar sebebiyle bir süre yazı yayınlamaya ara vermiştim. Sonrasında ise başıma gelmeyen kalmadı ve bir türlü eski düzenimi oturtamadım. Buraya uzun uzun nelerle uğraştığımı yazmadan son engelimi özet geçeceğim.

Beni Instagram ve Twitter üzerinden takip edenler bilirler, Salı günü öğle saatlerinde tatsız bir kaza geçirdim. Kadıköy'e gitmek için bindiğim taksiden indikten birkaç saniye sonra aynı taksi arkada müşteri gördüğü için ve kaçırmak istemediği için aşırı hızlı bir biçimde arabayı geri sürdü ve sağ ayağımı ezdi.

Sadece ayağım ezildi sanıyordum ancak canımın acısından ve olayın şokundan olacak, eve geldiğimde sağ kolum ve bacağımda bir sürü morluk ve açık yara farkettim. Apar topar hastaneye gittiğimde ise sağ ayağımın hem ezilmiş hem de çatlamış olduğunu ve bunun kırıktan beter olduğunu öğrendim.

Allah'a, dolayısıyla kadere de sonsuz inanan biri olarak yaşanması gerektiğini düşündüm ve bir süre sağ ayağımı kullanamayacağım gerçeğini kabullendim. Üzüldüğüm iki nokta oldu. İlki bu akşam Yunanistan'a doğru yola çıkacağım gerçeği, ikincisi de beni ezen taksicinin bir özür bile dilememiş olması…

Her neyse, dönelim konumuza. Ben tek bacak eksik de olsa ailemle bir seyahate çıkıyorum. Aslında planım her seyahat öncesi yaptığım gibi her güne bir yazı programlamak ve seyahat makyaj çantamda neler olduğunu videoya çekmek ve sizlerle paylaşmaktı ancak bazı tatsızlıklar sebebiyle bunu yapamadım.

Telafi etmek için sizlere Yunanistan'da olduğum her günü, elimden geldiğince her anı vloglayacağım. İlk defa gideceğim için oralara hakim değilim, dolayısıyla İtalya vloglarım kadar akıcı olmayacak ancak yine de nerede ne yaptım, ne yedim, ne aldım, sizlerle paylaşacağım. 

Video yüklemediğim (yükleyemediğim de diyebiliriz) ve yazı yayınlamadığım dönemde 'her şey yolunda mı?' diye sormadan eleştirenler de oldu, sorgusuz sualsiz desteklemeye ve sabırla beklemeye devam edenler de. Ben her iki tarafa da teşekkür ediyorum.

Hayat inişli çıkışlı. Pazartesi mutluluktan ayaklarınız yere basmıyorken Salı sabahı gökdelenin tepesinden aşağı düşebiliyorsunuz. Ben de herkes gibi kendimce problemler, heyecanlar, bitişler, yepyeni başlangıçlar yaşayabiliyorum. Anlayışınız için teşekkür ediyor, döndüğümde bol vlog ve inceleme yazısıyla tüm bu zaman kaybını telafi edeceğimin sözünü veriyorum.

Son olarak, geçmiş olsun dileklerini esirgemeyen, hiç tanımadan kalbime dokunan, destek olan, moralimi yükselten herkese çok ama çok teşekkürler. İyi ki her birinizle yolum kesişmiş. 

Çoğu videomda kesintisiz ve diğer vlogger arkadaşlarıma kıyasla daha soğuk konuşsam da benim ağlak bir yengeç burcu olduğumu unutmayın. Yaptığım şeyi ciddiye alıp cıvımayı sevmediğimdendir tavrım. Canım, cicim demektense 'sizi seviyorum' demek geliyor içimden. Kendimce daha samimi, daha gerçek bulduğum için belki de. 

Çok uzattım, gidiyorum. Kendinize iyi bakın. :)


*Yukarıdaki görsel şuradan alıntıdır.



26 Mayıs 2014 Pazartesi

Kozmela.com Katkılarıyla Cilt Tipinize Uygun Güneş Kremi Seçimi



Günaydın! Bundan birkaç hafta önce Twitter'dan SPF seçimiyle ilgili sorularınızı toparlayıp Kozmela.com ekibine iletmiştim. Tüm soruların yanıtlarını sizlere ulaştırmam için beni bahçelerinde ağırladılar ve çok keyifli, bol çekim hatalı bir video çektik. Bir sonraki videom makyaj çantam üzerine olacak diyor, SPF ve güneş kremleriyle ilgili farklı sorularınız varsa bekliyoruz. Mutlu günler! :)



AVON Paketi Kazananı





Merhaba! AVON paketi kazananı geçerli olan 983 yorum arasından, 7. yorumla Esra isimli takipçim oldu. Bana yourfaceismycanvas8@gmail.com adresinden 3 gün içinde ulaşmazsa yeni bir kazanan belirleyeceğim. Herkese iyi geceler! 

11 Mayıs 2014 Pazar

MAC Pro Conceal&Correct || Kapatıcı Paleti



Günaydın! Yeni haftaya, günlük hayatımın vazgeçilmezi olan kapatıcı konusuyla başlamak istedim. Sevdiğim, sevmediğim bir çok kapatıcının yazısını burada sizlerle paylaştım. Beni yeni takip etmeye başlayanlar varsa, vazgeçilmezlerimi şöyle bir hatırlatayım; Bobbi Brown Creamy Corrector (yazısı burada), MAC Pro Longwear Concealer (yazısı burada), NARS Radiant Creamy Concealer (yazısı burada), Benefit Erase Paste (yazısı burada) ve ne yazık ki üretimi durdurulan Maybelline Dream Lumi Touch.

Gelelim günün konusuna, yani MAC'in 6'lı kapatıcı paletlerine. Bendeki rengi Light. Severek kullandığım bir sürü kapatıcım varken bu paleti almak çok gereksizdi, kabul. Zaten bu sebepten uzun bir süre boyunca çekmecemde beklettim kendisini ancak ne zaman boynuma da yaymak kaydıyla sarı alt tonlu fondotenler almaya (Evet, makyaj artisti arkadaşım Aslı'nın sözünü dinledim ve çooook mutluyum. Bahsettiğim fondotenin inceleme videosu yolda!) başladım, işte o zaman bu paleti kullanma zamanım geldi diyerek paketi açtım…






MAC Pro Conceal & Correct; açıklı koyulu, NW (Neutral Warm, pembe), NC (Neutral Cool, sarı) olmak üzere 6 renkten oluşan, 6 gramlık bir palet. İçerdiği tonlar sırasıyla; NC15, W10, NC20, NW20, açık sarı ve açık pembe.




Fotoğrafları ürünü aldığım gün çektim. Tahmin edersiniz ki şu anda fırça darbeleriyle dolu ve pek hoş görünmüyor. :) Şimdi de kapatıcıların dokularından bahsedelim biraz.

Her ne kadar Studio Finish kapatıcı paleti dense de, senelerce Studio Finish kullanmış biri olarak yapılarının biraz farklı olduğunu düşünüyorum. Studio Finish daha katı, kuru ve uygulaması zorken bu paletteki kapatıcıların her biri biraz daha kremsi, ilk uygulandığında ıslak, kuruduğunda pudra bitişli ve bana sorarsanız çizgilere Studio Finish'ten 15000 kat daha fazla doluyor.




Renklerin az önce yazdığım sıraya göre uygulanmış hali. (Soldan sağa; NC15, W10, NC20, NW20, açık sarı ve açık pembe.) Yine az önce belirttiğim gibi, kapatıcılar ilk uygulandığında elimde gördüğünüz gibi yarı ıslak/saten bitişli oluyor ancak yaklaşık 10 dakika sonra çizgilere oturup pudra bir sonuca dönüyor. Ben bu sebepten göz altlarıma uygulamaktan kaçınıyorum.

Açık renklerle kaş altımı aydınlatıyorum, burnuma, çeneme
 alnıma ve göz pınarlarıma aydınlık katıyor, ön plana çıkartıyorum. Sarı tonlu renklerle yüzümdeki kırmızılıkları ve lekeleri kapatıyorum. Koyu renk rujumu rötuşlamak ve makyaj hatalarımı düzeltmek için de kullanıyorum. Kısacası mevsimlerle orantılı renk değişiklikleri ve seyahat zamanı 4 farklı kapatıcı alma telaşı benim için son buldu. Göz altım için ise yukarıda saydığım kapatıcılardan vazgeçemeyeceğim sanırım. 



Bu kapatıcıları uygulamak için en sevdiğim iki fırçam ise; Sigma F75 sentetik tüylü kapatıcı fırçam ve AVON'un minik fırçalarından biri.

Satış fiyatı 140 Lira olan bu paleti MAC mağazalarından ve maccosmetics.com.tr den satın alabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla bir de Medium ve Dark rengi mevcut. 

Siz şu sıralar hangi kapatıcıları kullanıyorsunuz?



9 Mayıs 2014 Cuma

AVON Kutusu Kazanın!



Günaydın! İçi oje, ruj, allık ve bakım ürünü dolu bir paket kazanmak ister misiniz? AVON'un sizlere hediyeleri var!

Her zamanki gibi iki şartlı bir çekiliş olacak. Yapmanız gerekenler; blogumun izleyicisi olmak ve bu yazının altına size ulaşabileceğim bir sosyal medya hesabı ya da mail adresinizle birlikte herhangi bir yorum bırakmak.

Son katılım tarihi 17 Mayıs 2014'tür. Herkese bol şans diliyor, paketin içindekilerle başbaşa bırakıyorum. :)









6 Mayıs 2014 Salı

Rimmel London Rockin' Curves Maskara





Günaydın! Tek bir uygun fiyatlı kozmetik markası seçecek olsam bu Rimmel London olurdu. Bunu daha önce de belirtmiştim. Şu ana kadar denediğim her maskarasını, fondotenini ve rujunu beğendiğim bu markanın Rockin' Curves isimli maskarasını tanıtacağım bugün sizlere.

Maskara ve fondoten, inceleme yapmak için iyice deneyimleyip gözlemlediğim iki ürün çünkü her iki kategoride de fikirlerim hemen oturmuyor. Başta sevdiğim fondoten daha sonra tenimi kurutabiliyor ya da ilk başta akan, bulaşan maskara bir süre sonra kuruyup çok güzel sonuç verebiliyor. Bu maskara hakkında yazmak için de epey bekledim. Kendisini başta sevmedim, kirpiklerimi çok incelttiğini düşündüm.

Sonra fırçasını yanlış kullandığıma ve her yeni açılan maskarada olduğu gibi yapısının başlarda fazla ıslak olmasının normal olduğuna kanaat getirdim ve sabırla kullanmaya devam ettim. Şimdilerde ise her gün bu maskarayı kullanıyorum.




Oldukça sık tüylü ve kıvrımlı fırçası bence çok gösterişli. Kullanımı biraz zor, ya da ben beceriksizim ki ikinci olasılık daha yüksek. :)

Kirpik diplerime bulaştırmadan süremiyorum ancak çözümü var, pamuklu çubukla hataları temizliyorum. Kıvrımlı yere kirpiklerimi oturtup dipten uca doğru uyguluyorum. İlk katta cılız bir sonuç verdiğini düşünüyorum, bu sebeple ikinci bir katı uygulamayı ihmal etmiyorum.

Kirpiklerimden hiç akmıyor diyebilirim ancak yine de risk almamak için yalnızca üst kirpiklerime uyguluyorum. Verdiği sonucu günlük kullanım için çok beğeniyorum. Kirpiklerimi yapıştırmıyor, uzunluk ve az da olsa hacim katıyor.




Ne düşünüyorsunuz? Sizin günlük kullanımda kesinlikle akmayan favori maskaranız hangisi?


*Ürün Watson's Türkiye tarafından gönderilmiştir.


4 Mayıs 2014 Pazar

Görmedikleriniz #1 :)



Gü-nay-dııın! Yarım kalanlar, bir türlü yükleyemediklerim, kestiklerim, biçtiklerimden oluşan çok çok kısa bir klip hazırladım. Buraya tıklayarak izleyebilirsiniz. Mutlu haftalar dilerim. :)

Twitter: urfacemycanvas8




3 Mayıs 2014 Cumartesi

Flormar Jelly Look - Sky Blue Oje



Günaydın! Çocukluğumdan beri Pazar'ları sevmem ama bugün nedense içim kıpır kıpır. Geçen hafta elime ulaşan Flormar paketindeki rengarenk ojeleri ve aralarından en beğendiğim rengi incelemek için harika bir gün!




Öncelikle Sky Blue'dan başlayalım. Paketteki en güzel renk, en sevdiğim mavi. İsmi gibi jel bitişli, ışıl ışıl. Fırçası sıradan Flormar fırçalarından biraz daha yassı ve kalın ancak sürerken etlere bulaştıracak kadar değil. Bence tam dozunda.




Oje, diğer jel bitişli ojelere göre incecik bir yapıya sahip, epey akışkan. Sürümü gerçekten kolay ve 2. katta tırnağı tamamen örtüyor. Kalıcılığı ideal, ben silene kadar tırnaklarımda kaldı. Silmesi de aynı şekilde kolay. Bana göre tek eksisi geç kuruması. İyice kuruyana kadar ellerimi kullanmaya korkuyorum resmen.




Bunlar da paketten çıkan diğer ürünler. En çok hangisini beğendiniz? Yazısını yazmamı istediğiniz ürün hangisi? Sevgiler!



1 Mayıs 2014 Perşembe

MAC Brush Cleanser || Fırça Temizleyici



Günaydın! Hala bilmeyenler varsa, Pazar benim fırça temizleme günüm. Daha önce de bahsettiğim gibi tüm kirli fırçaları Pazar günleri antibakteriyel sabun ya da bebek şampuanı ile yıkıyor ve kurumaya bırakıyorum ancak bazen fırçalar kirliyken ani bir plan yapabiliyorum. Tıpkı dün olduğu gibi.

Günü evde geçirmeyi planlarken arkadaşımın telefon etmesiyle kendimi odamda, makyaj masamın önünde buldum. Göz makyajı yapmak istediğimde gerekli tüm fırçaların kirli olduğunu görünce de severek kullandığım MAC fırça temizleyici suya başvurdum ve sizler için fotoğrafladım.




MAC Brush Cleanser, 235 ML'lik kocaman bir şişede geliyor. Ben gramajına göre 37 TL'yi çok hesaplı buluyorum. Ürün uzun süre gittiği için gerçekten verdiğiniz paraya değiyor. 

Fırçaları yıkayıp kurutacak kadar vaktim yokken anlık temizlik için kağıt havluya biraz döküyorum ve kirli fırçayı selpağa sürterek önceki kullanımdan kalan kirleri, farları, eyelinerları temizliyorum. Ben bu ürünü sadece göz fırçalarım için kullanıyorum ancak gerçekten o anda bir pudra ya da allık fırçası kullanmam gerekiyorsa yine bu sıvıyla temizliyorum. Fondoten ve kapatıcı fırçalarımı ise tüylerinin yıpranmaması ve bakteri biriktirmemesi, yüzümde akne vs. yapmaması için antibakteriyel sabun dışında bir şeyle temizlemiyorum.




Yukarıda gördüğünüz fırça kirli bir MAC 239.




Bu da yaklaşık 10 saniye içerisinde temizlenmiş hali. Göründüğü kadar ıslak değil, 5 dakika sonra kullanıma hazır. :) Sizin fırça temizleme için pratik yöntemleriniz neler?

Bu ürünü buraya tıklayarak inceleyebilir, satın alabilirsiniz. Mutlu haftasonları!


Twitter: urfacemycanvas8