27 Ekim 2012 Cumartesi

4 Harika Ürün! / 4 Amazing Products!



Merhaba! Dün yazdığım olağanüstü baştan savma dandik yazımdan sonra (çok utanıyorum ama sürekli gidip gelen internet yüzünden öyle oldu, hatta şimdi o postu sileceğim sanırım.) bugün adam gibi bir şeyler yazmaya karar verdim. Bu ara kullanıp da çok çok memnun kaldığım 4 ürün seçtim.

Hello! Today's post is the 4 products that I find amazing. I'll keep it simple and just show you these 4 brilliant products that I've been using and loving.




1- MAC Fleur Power 

Bu allığı alalı yalnızca 1 hafta oldu ancak makyaj koleksiyonuma katıldığından beri başka allığa elimi süremedim. Mercan alt tonlu bir pembe olan Fleur Power saten bitişli ve oldukça pigmentli bir allık. Dolayısıyla büyük bir fırçayla hafifçe uyguluyorum. Sanki yeni yürüyüşten dönmüşüm ya da utanmışım gibi hafif ama canlı bir pembelik vermesini çok sevdim. Kalıcılığı ise 10 üzerinden 15!

It's been only a week since I got this blush, but it's been one of my recent favorites quickly! It's a soft pink blusher with coral undertones. It gives me that just-got-back-from-a-walk-in-the-jungle flush on my cheeks. Looks so healthy, so natural, ONLY when you apply it with a big brush and with a very light hand as it's SUPER pigmented. Staying power is also unbelievable!




Fleur Power koyu tenlerde güzel durduğu gibi benim Casper beyazı tenime de çok yakıştı. Ancak dediğim gibi çok hafifçe ve dikkatli uygulama gerektiriyor.

Fleur Power would look beautiful on tanned skin but it looked amazing on my super duper pale Casper skin as well. Like I said, it requires a very light hand and a careful application.




2- Laura Mercier Tinted Moisturizer (Porcelain)

Beni fondoten kavramından tamamen uzaklaştıran, genç ve aşırı kuru, aşırı beyaz cildime iyi gelen, uyan ve tamamlayan ürün olan bu renkli nemlendiriciyle daha önce tanışmayı dilerdim. Nemlendirici özelliği olması, parmaklarla uygulanması, kalıcılığı, renk seçenekleri, kolay taşınabilir paketi ile yeni aşkım.

This little tube made me run away from all of my foundations. It matches my super pale and dry skin. The best part about it is applying it with your fingers, needing no brush. Moisturizes well and has a variety of color options. Love, love, love!




3- MAC Cream Colour Base (Pearl)

Uzunca bir zamandır sahip olduğum ancak genelde başkaları üzerinde kullandığım Pearl'ümü son bir haftadır her gün kullanıyorum. Elmacık kemiklerimin üzerinde özellikle fotoğraflarda yarattığı ışık inanılmaz. MAC'in Cream Colour Base'lerine mutlaka bir göz atılmalı.

I've had this highlighter for so long but I always ignored to use it on myself as I don't like a lot of shine or shimmer, but this little cute Pearl is in my current make up bag now and I'm loving the effect that it gives to the tops of my cheekbones.




Bu krem highlighter aynı zamanda fotoğraf çekimlerinde ışığı yansıtmak için modellerin omuz başlarına, dudaklarını daha geniş göstermek için başlangıç yerlerine ve kaş altlarına da kullanılıyor.

This cream highlighter is often used in photo shoots, to highlight the models' tops of shoulders to catch the light, the cupid's bow to make the lips look fuller and even as a brow highlight.




4- Yves Saint Laurent Dessin Du Regard

Deli gibi ağlayıp, dans edip, duşun altına girdiğim halde gözümün içinden akmayan tek siyah kalem. Başka da bir şey demiyorum.

The only black eye pencil that stays on my waterline, even if I burst in to tears, dance all night long or even got under the shower. Nothing else to say.




Beraberinde siyah ufak bir kalemtraşla gelen bu kalem çift taraflı. Kalemi dağıtıp 'smoky' bir efekt vermek için olan süngerini pek kullanmasam da hoş.

This double sided pencil comes with a tiny little black sharpener. There's also a little angled smudger to smudge the pencil and give it a smoky effect.



Sizin bu ara en sevdiğiniz ürünler neler? Merakla bekliyorum. İyi bayramlar!!!

What are your recent favorites? Looking forward to hearing yours!




23 Ekim 2012 Salı

Tatile Neler Götürüyorum? / My Travel Make Up Bag #3



Merhaba! Gerçekten ihtiyacım olan bir tatile çıkacağım için mutluyum. Sanırım yanıma bilgisayarımı ve fotoğraf makinemi (tabii ki) alacağım ve Antalya'dan da yazılarıma devam edebileceğim! Şimdi gelelim makyaj çantama. Yine bu Accessorize baykuşlu çantamı aldım. Çok beğeniyorum ve gerçekten bir çok şeyi sığdırabiliyorum. Minimum şey almaya çalışsam da yanıma, sanırım gereğinden fazla oldu yine. Olsun :)

Hello! I'm ready for a holiday, because I need it SO BAD. I guess I'll be taking my notebook and camera with me so that I can post on blogger when I'm away! Now, let's jump in to my travel make up bag. Although I tried to keep it minimum, it still looks like I'm bringing a lot.




Açık hali böyle görünüyor. Gerçekten de ihtiyacım olan her şey bu çantaya sığıyor.

It looks like this when it's opened.






FACE / YÜZ

- Laura Mercier Tinted Moisturizer (Porcelain)
- NARS Laguna Bronzer
- MAC Fleur Power Blush
- MAC Cream Colour Base (Pearl)
- Rimmel Stay Matte Powder




LIPS / DUDAKLAR

- MAC Captive
- MAC Modesty




EYES / GÖZLER

- Bourjois Volumizer Mascara
- Bourjois Healthy Mix Concealer (52)
- Urban Decay Primer Potion
- MAC Studio Finish Concealer (NW20)




EYE BRUSHES / GÖZ FIRÇALARI

- Clinique Brow Groomer
- Real Techniques Accent Brush
- Sephora Blending Brush
- MAC 239
- Real Techniques Deluxe Crease 
- MAC 217
- Real Techniques Base Shadow 
- Sephora Angled
- Sephora Smudging
- MAC 263




THE OTHERS / DİĞERLERİ

- YSL Dessin Du Regard Noir
- MAC Coffee
- Rimmel London Exaggerate Waterproof Black
- Essence Satin Mauve
- Clinique Bottom Lash Mascara




FACE BRUSHES & UNSEEN HEROES / YÜZ FIRÇALARI VE GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLAR

- MAC 187
- Real Techniques Stippling Brush
- MAC 116 Brush
- Biotherm Aquasource
- Clinique Moisture Surge
- MAC Lash Curlers


:)

22 Ekim 2012 Pazartesi

Yeni Yeni Yepyeni / MAC!



Merhaba! Bugün yine sinirim tepemdeydi ve hiç keyfim yoktu. Ben de terapi olarak MAC'e gittim. Hep aklımda olan Fleur Power allık, yeni çıkan siyah kirpik kıvırıcı ve bir adet takma kirpik aldım. Aslında bir de ruj beğendim ancak kapalısı stoklarda yoktu. Sanırım İtalya'dan alacağım. Gelelim bayram cicilerime!




- Fleur Power Blusher
- MAC 32 Lashes
- MAC Full Lash Curlers




Mercan alt tonlu bir pembe olan Fleur Power'a bayıldım! Sanırım uzunca bir süre yeni favorim olacak. Bu arada MAC'in zamlarından ben de nasibimi aldım. Bu kadar zamma gerek var mıydı? HAYIR :(






Kirpik kıvırıcıya ihtiyacım olmamasına rağmen, fazlası göz çıkarmaz diye düşünerek siyahın cazibesine kapılıp aldım. 






MAC 33, 4 ve 7 favori kirpiklerimdir ancak sanırım bu 32 numara da favorilerim arasına girdi bile. Koyu kahve ve siyah karışımı olması çok daha doğal duruyor ve kirpik çizgisi saydam olduğu için kesinlikle takma kirpik gibi değil, kendi kirpiğinizmiş gibi duruyor.


Yarın: Tatil makyaj çantamda neler var?




21 Ekim 2012 Pazar

Last Weekend In Istanbul!



Herkese merhaba! Bu haftasonu yazısı diğerlerinden farklı olsun istedim. Bu yüzden de makyaj malzemeleri yerine İstanbul'u giriş fotoğrafı yaptım. Bayram nedeniyle ailemle tatile çıkacağım ve hayatımda ilk defa bir tatile bu kadar ihtiyacım var. Modum çok düşük, hiç keyfim yok haftalardır. Sizce geçer mi? Ya da ne iyi gelir? Antalya'dan döner dönmez ise başka bir seyahat planlıyoruz arkadaşlarımla. Umarım aksilik çıkmaz, çünkü uzaklaşmak istiyorum. Neyse gelelim bu hafta en çok neleri kullanmışım ve nelerden hoşlanmamışım.

Hello everyone! I wanted to make some changes and start my post with a beautiful Istanbul typography. As the holidays are coming up, I'll be leaving Istanbul with my family and for the first time, I want to go SO BAD. Like I need this forever. I don't feel okay and I've been feeling confused for the last 2 weeks. Anyways let's jump in to what I like and don't like this week.


Şarkılar / The Songs:

En içime dokunan Puddle Of Mudd - Blurry, 3 hafta oldu başka şarkı dinleyemiyorum, her dinlediğimde ağlıyorum. Sözleri hele. CLICK HERE.

A song that touches every single cell of my soul. Takes me back, makes me wanna smile and cry at the same time.




Hangi Makyaj Malzemelerini Severek Kullandım? / What Make Up Have I Been Loving?

- Laura Mercier Tinted Moisturizer
- YSL Rouge Volupte 01
- MAC Studio Finish Concealer NW20
- MAC Modesty Lipstick
- YSL Dessin Du Regard Eye Pencil
- Bourjois Healthy Mix Concealer 52
- MAC Mocha Blusher

















Beğenmedim / I Don't Like!

- Rimmel London Scandal Eyes Mascara






Bir maskaranın fırçası neden bu kadar büyük olur? Çoktan paketin kenarına toparklanma yapmış bile. Gereksiz büyük olan fırça da fazlaca ürünü üzerine alıyor ve kirpikleri yapış yapış yapıyor. Rimel sürüldüğü andan itibaren gözlerimi yakıyor ve topaklanıp, akıyor. Kısacası beş para etmez. AL MA YIN!

Huge brush for the mascara. Takes too much product on it and clumps easily. Dries so late and makes my lashes sticky. Hurts my sensitive eyes. HATE IT.




Ve Keira Knightley yine efsane bir makyajla karşımızda. Bayıldım!

And Keira Knightley's awsome make up, again. Love it!




19 Ekim 2012 Cuma

Kolay Sohbahar Makyajı, Quick Autumn Make Up!



Sanırım önceden taslak olarak kaydetmemden dolayı dashboard'da çıkmayan makyaj postumu ve youtube videomu görmek için BURAYA tıklayabilirsiniz :)

To see my quick autumn make up tutorial and watch it on youtube, you can click HERE :)



Kolay Sonbahar Makyajı #1 / Quick Fall Make Up #1





Arkadaşım Selen'e yaptığımız makyajı videoya almak istedik ancak akşam vakti ve odamın sarı ışığıyla çok net bir görüntü olmadı. Yine de yapılışı hakkında bir fikir vermek adına videoyu aşağıda paylaşıyorum. Ancak izlemeden önce özellikle buğday ve esmer tenlilere yakışacak bu makyajda kullandığımız malzemeleri listelemek istiyorum.

Clinique Moisture Surge
Chanel Vitalumiere Aqua B40 & MAC 188
NARS Laguna Bronzer 
MAC Warm Soul Blusher
MAC 109 Brush
MAC Cream Colour Base (Hush)
MAC Sable, Charcoal Brown, Typographic, Twinks Eyeshadow
Maybelline The Falsies Mascara
Clinique Bottom Lash Mascara
MAC Studio Finish Concealer NW25
MAC Up The Amp Lipstick






İyi haftasonları! :)


18 Ekim 2012 Perşembe

Laura Mercier Tinted Moisturizer (Renkli Nemlendirici)



Merhaba! Çoktandır yazmak isteyip bir türlü zaman bulamadığım yazımı bugün yazdım. Sihirli paketin içinden harika bir ürün çıktı ve ben son 4 gündür başka bir şey kullanamıyorum. Geçen yazdığım wishlistimdeki her ürünü 3 hafta içinde satın aldığım için çok mutluyum. Hepsinden çok memnun kaldım. Wishlistime buradan ulaşabilirsiniz. 

Gelelim renkli nemlendiriciye. Laura Mercier'e olan aşkım malum. Yüksek fiyatlarına rağmen kadının ürettiği her şeyde gözüm var, alıyorum, alıyorum, alıyorum. Hele de söz konusu renkli nemlendirici olunca, ilk renkli nemlendirici üreticisi olan markadan başka bir şey almamam normal değil mi? 

Laura 3 farklı türde renkli nemlendirici sunuyor. İlki oil free dediğimiz, içinde yağ bulunmayan ve yağlı ciltler için olanı. Diğeri benim geçen yıl İtalya'dan deneme boyunu aldığım illuminating olanı. Ancak kuru cildime iyi gelmesine rağmen içindeki ışıltılar sebebiyle memnun kalmamıştım ve bu kez orjinal versiyonu olan 3. renkli nemlendiriciyi aldım; hydrating. Bundan sonra da özel günler hariç fondoten kullanmayı düşünmüyorum. Kullanırsam da güzel kokusu, meyve özü ve doğal duruşuyla Bourjois'dan şaşmayacağım.

Boyner'den 139 TL'ye aldığım bu ürünün özelliği, cilde nemle birlikte hafif bir renk vermesi. Yüksek kapatıcılık bekliyorsanız bu ürün size göre değil. Ciltteki kusurları kapatmıyor, sivilce izleri, lekeler ve akneleri kapatacak kadar yüksek bir kapatıcılık da vaat etmiyor zaten. Ancak sorunsuz bir cildiniz varsa ve ya fondoten bana göre değil diyorsanız, biçilmiş kaftan. 

KULLANIMI

Normal nemlendirici gibi yüzünüzü yıkadıktan sonra parmaklarınızla sürmeniz gerekiyor. Ancak benim gibi cildiniz aşırı kuruysa, normal nemlendiricinizi sürüp 5 dakika sonra uygulamanız daha iyi olacaktır. Bu arada ben en açık rengi olan Porcelain'i satın aldım ve harika oldu. Tam bir Casper'ım.

ARTILARI

- Bana bir ömür boyu yetecek büyük boy paketi
- İnce yapısı
- Hassas cildimi gün boyu rahatsız etmemesi
- Kalıcılığı
- Renk seçenekleri
- SPF 20 içermesi

EKSİLERİ

- 139 TL olan fiyatı (ki ben üründen memnun kaldığım sürece 239 dahi verebilirim)
- Plastik gibi kokması (ancak yine de aşırı hassas cildimi rahatsız etmedi)










Bourjois Healthy Mix'e hayatımın fondoteni demiştim ya, işte bu ürün de hayatımın ürünlerinden bir diğeri. Çok kapatıcılıktan hoşlanmayan, ihtiyacı olmayan herkes denemeli!

Ayrıca gerizekalı internetim yüzünden çektiğim makyaj videosunu youtube'a yükleyemiyorum. Düzelir düzelmez blogda da paylaşacağım. Yazısı, her şeyi hazır, bekliyorum :)

Ve son olarak fotd / günün makyajı fotoğraflarını buraya koymasam da sık sık instagramdan paylaşıyorum. Kullanıcı adım: gorkemkarman



15 Ekim 2012 Pazartesi

Günün Makyajı / Face Of The Day!



Make Up For Ever HD Foundation (115) 
Real Techniques Stippling Brush

NARS Laguna Bronzer
MAC 187 Brush

MAC Melba Blush
MAC 116 Brush




MAC Naked Lunch (Tüm göz kapağı / All over the lid)
MAC Satin Taupe (Gözün dış köşesi / On the outer corners)
MAC Handwritten (Göz kapağının başlangıç yeri / Through the crease)




MAC Omega (Kaşlar için / For the brows)




Real Techniques Base Shadow Brush - Brow Brush




MAC Studio Finish Concealer (NW15)
Real Techniques Deluxe Crease Brush
Rimmel Exaggerate Waterproof Eye Definer (Noir)
MAC Lash Curlers
Bourjois Volumizer Mascara
Clinique Bottom Lash Mascara




MAC Blankety Lipstick








Instagram: gorkemkarman