6 Haziran 2012 Çarşamba

Make Your Own Lip Balm/Peeling! DUDAK PEELINGİNİZİ KENDİNİZ YAPIN!



Her yaz olduğu gibi bu sene de sıcak havanın gelişiyle dudaklarım çatladı, kabuk kabuk görüntüsü yüzünden hiç bir rujumu süremiyorum. Çok da sağlıksız duruyor. Hemen bakıma aldım ve bu postta da neler yaptığımı, neler kullanarak kendi dudak peelingimi nasıl yaptığımı göstereceğim. Çok çok basit. Gerekenler: bir çay kaşığı vazelin, iki çay kaşığı toz şeker, iki çay kaşığı bal ve tüm bunları karıştırıp muhafaza edebileceğiniz ufak bir kap. Ben Sephora'nın tester kaplarından birini kullandım. Cam bir kap arıyorsanız Watsons'ta 3TL'ye satılıyor. Yapılışına gelince söylediğim tüm malzemeleri kaba koyup çay kaşığı ile 3 dakika karıştırıyorsunuz ve dolapta 1 saat bekletiyorsunuz. Hepsi bu kadar! Serçe parmağınızla karışımın bir kısmını dudaklarınıza bastırarak sürmelisiniz. Bunu 2-3 güne bir tekrarlayabilirsiniz ancak yaptığınız karışımı en fazla 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.

As the hot summer comes, my lips are getting dry and patchy and I can not pop any color on them! Plus it looks so NOT HEALTHY. So I quickly took care of them and here's my own home-made lip balm/peeling! Super easy to make. Here are the things you need: a tea spoon of vaseline, 2 tea spoons of sugar, 2 tea spoons of honey and a little jar in which you'll be putting and mixing everything and then for keeping in the fridge! I used Sephora's little jar. Anyways, all you need to do is putting all the things in to the jar and mix them. Then keep this mixture in the fridge for an hour then you're ready to go! Massage your lips with a piece of this peeling and push it in to your lips. You'll feel the sugar getting all the dry patches from your lips. You can do this twice a day but don't forget to replace your peeling with a new one EACH WEEK.






Ve karışımı dudağımızda 5 dakika bekletip sildikten sonra temiz diş fırçasını ıslatıp dudaklarımızı fırçalamak. Bu dudağımızdaki tüm ölü deriyi atıyor, yumuşacık yapıyor. Üstelik bunu haftada iki kez düzenli olarak yapmak dolaşımı arttırıyor ve dudaklarımızın doğal rengi daha pembe oluyor. Hepsi bu kadar!

Cleaning the peeling out of our lips, we're moving to the last step, which is getting a clean wet teeth brush and brushing through our lips. This will make you get rid of the dry and dead skin on your lips and make the blood circulation go faster, so that your lips will look much healthier and pinky. That's all!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder