14 Ekim 2014 Salı

Sonbahar FondoTEN Rutinim



Günaydın! Bugün sizlere sonbahar ten rutinimi göstereceğim. 






Temizleyip nemlendirdiğim cildime uyguladığım ilk ürün Benefit The Porefessional Gözenek Küçültücü Baz oluyor. Hem geniş gözeneklerimi küçültüyor, hem de makyajımın kalıcılığını biraz da olsa arttırıyor.  




Sonra sıra; tenimi maskelemeyecek, yok gibi duracak, ufak tefek renk eşitsizliklerini dengeleyecek fondotene geliyor. Bu adım için tabii ki yazısını şurada yazdığım MAC Face&Body fondotenimi uyguluyorum. Bu fondoteni yaymak için favori fırçam Real Techniques Buffing Brush.






Sıra geliyor mor göz altlarıma. Öncelikle ten rengimden 2-3 ton koyu olan Bobbi Brown Corrector'un Bisque rengini yüzük parmağımla morluklarımın merkezine uyguluyorum. Bu ürünü ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz. 6 ya da 7. kutumun da dibini gördüm. 

Daha sonra NARS Radiant Creamy kapatıcımın Vanilla rengini (2. tüpüm de bitmek üzere, kendisini çok seviyorum.) Eco Tools Airbrush Concealer Brush'la göz çevreme dağıtıyorum ve aydınlık bir görünüm elde ediyorum. Eco Tools'un bu fırçasını uzun zaman önce blogda incelemiştim. Çok uygun fiyatlı olmasının yanı sıra, şu ana kadar kullandığım en başarılı kapatıcı fırçalarından biri.




Makyajımı sabitlemek için yeni favori pudramı, Chanel Natural Finish Loose Powder'ı (bendeki rengi 10 Clair) Bobbi Brown Sheer Powder Brush ile önce T bölgeme, sonra da yüzümün geri kalan kısmına yayıyorum. Bu pudrayı yaklaşık 3 haftadır her gün kullanıyorum. Kısa bir süre sonra detaylı incelemesini yapacağım. 




Yüzüme birazcık renk katmak istiyorum ve şu sıralar dibini görmek üzere olduğum Chanel Les Beiges pudramın 40 numarasını Real Techniques Multi Task Brush'la şakaklarıma ve elmacık kemiklerime uyguluyorum. Bu mat bronzerın kokusuna bayılıyorum ancak fiyatı çok pahalı ve dibini epey çabuk gördüğüm için bir daha satın alacağımı sanmıyorum.




Son adımda ise Note Sandy Pink (*) allığı, açılı ve yumuşak bir fırçayla uyguluyorum. Bu allık da mis gibi kokuyor ancak yanakta, pakette göründüğü kadar pembe durmuyor. Daha çok kahvemsi naturel bir renk veriyor. Şu sıralar kahve alttonlu rujlar kullandığımdan pembe allıklarımı rafa kaldırdım. Şeftalileri de pek sevmediğimden elim genelde buna gidiyor.




İşte son zamanlardaki ten rutinim bu şekilde. Bu yazıda bahsettiğim çoğu ürünün incelemesini blogda bulabilirsiniz. Sol üstteki turuncu arama kutucuğuna istediğiniz marka ya da ürün adını yazarak geçmiş yazılarıma ulaşabilirsiniz. Sevgiler! <3


(*) ile işaretli ürünler PR ürünüdür.

12 Ekim 2014 Pazar

MAC Whirl Dudak Kalemi & Velvet Teddy Ruj



Haftanın ilk gününden herkese günaydın! Bugün sizlerle, sonbaharın favori çifti olacağından emin olduğum dudak kalemi ve ruj kombinimi paylaşacağım. Bence bu iki ismi yanyana mutlaka görmüşsünüzdür. Kylie Jenner sağolsun, Youtube kahve/nude dudak kalemi ve ruj videolarıyla doldu taştı. Kylie'nin makyaj artisti tam olarak birazdan tanıtacağım ikiliyi kullandığını söyleyince de tüm blog ve vlog camiası Velvet Teddy ve Whirl'ü konuşur, kullanır oldu. 




Velvet Teddy, MAC'in mat bitişli rujlarından ve ben mat rujların dokusuna ve kalıcılığına bayılıyorum. Bu ruju deli gibi isterken beni düşündüren tek şey, rengin 'kahve alt tonlu koyu bej' olarak geçmesiydi. Çoğu şeftalinin bile kahvemsi durduğu bir insanda kahverengi bir ruj nasıl olur, bilemedim ve risk alarak seyahattaki annemden bu rujla dudak kalemini almasını istedim.

Whirl dudak kalemi ise MAC'in sitesinde 'kirli gül rengi' olarak geçiyor ve Velvet Teddy'e göre biraz daha sıcak bir renk ancak Whirl ile çerçevelediğim dudaklarıma Velvet Teddy'i uyguladığımda ikisi birbirine çok güzel karışıyor ve renk farkı göze batmıyor. Bu arada kalemin yapısı klasik MAC kalemler gibi; kuru ama kalıcı.




Yüzümde fondoten yokken sürdüğümde dudaklarımı kapıya sıkışmış gibi gösteren bu ikili, biraz göz makyajı ve herhangi bir allıkla dudaklarımı olduğundan çok daha dolgun ve hoş gösteriyor. Her türlü göz makyajına gittikleri için bu ikili benim sonbahar jokerim oldu bile.






Dişlerimi en az Kinda Sexy kadar beyaz gösteren bu ikili dudakları biraz kurutuyor. Öncesinde bir dudak kremi uygulamakta fayda var. 

Son olarak, özellikle buğday ve esmer tenlilere çok yakışacak bu ruju almamda büyük etkisi olan Makyaja Yeni Başlayan Kız ve NikkieTutorials'a kucak dolusu sevgiler. Ne dersiniz? Çok da kahverengi durmamış değil mi? Mutlu haftalar. <3


*MAC Whirl Dudak Kalemi'nin ülkemizdeki satış fiyatı 41, Velvet Teddy rujun ise 55TL'dir. 



9 Ekim 2014 Perşembe

MAC Face & Body Fondoten İncelemesi



Günaydın! Bugün nihayet MAC Face&Body fondotenin incelemesini yapıyorum. Öncelikle bu fondotenle olan geçmişimden bahsedeyim. Yıl 2011. Ben alerjilerimden dolayı Güneş yüzü görmemişim. Tenim NW8,5 filan. Hangi fondoteni denesem sapsarı kalıyor. İtalya'dayım, öğrenciyim. Girdim MAC Pro Store'a, kaptım beyaz Face&Body'i. Hangi fondotenime karıştırsam istediğim rengi elde ediyorum. Yapısı ince, her ürüne uyum sağlıyor, sevdim.
YIL 2011, Casper'dan hallice.
2011'in sonları. Aylardır kullandığım beyaz fondoten garip kokmaya başladı. Yüzümde minik kabarcıklar da çıkınca attım çöpe gitti. Zaten MAC'in tüm fondotenlerini gereğinden fazla kalın bulduğumdan ve akrilik boya gibi koktuklarından sevmezdim. Bu olay üzerine iyice soğudum ve farklı markaların fondotenlerine yöneldim.

Yıl 2014. Günlerden bir gün Palladium MAC'teyim. Modele uygulanan Strobe Cream + Face&Body'nin verdiği ışıltıya hayran kaldım. İrritasyon ve alerji riskini göze alarak 50ML'lik ufak bir Face&Body'i attım çantaya. Şimdi dönüyorum bugüne…




2014 Ekim. Canım ciğerim YSL Touche Eclat'nın pabucu dama atılalı birkaç ay oldu. Face&Body'le bu kez çok iyi anlaştık. Fondoten sürmem gerektiğinde elim sadece ve sadece ona gidiyor. Neden mi?

Öncelikle yapısından uzun uzun söz etmek isterim. Baştan uyarayım; biraz detaylı ve sıkıcı bir yazı olabilir çünkü bu fondotenle ilgili söylemek istediklerim çok birikti. 

Face&Body isiminden de anlaşılacağı gibi yüz ve vücut için kullanılabilen bir fondoten. Ürün su bazlı. Bu sebeple bir süre sabit durduğunda ayrışıyor. Her kullanım öncesi çok iyi şekilde çalkalamak gerekiyor.

Yapısı aşırı akışkan. Bu direkt likit bir ürün. İncecik. MAC'in diğer fondotenleri kadar ağır bir kokusu da yok. Örtücülüğü 10 üzerinden 3,5. Çıplaklığı renkli nemlendiricilerle yarışır. Buna rağmen kat kat uygulanıp kapatıcılığı arttırılabiliyor. Yine de orta kapatıcı bile olmuyor. En fazla 10 üzerinden 4 diyelim.




Ürünün 50 ML ve 120 ML'lik iki boyu var. Küçük olan 79, büyük olan 105 TL. Ben alerji riskini düşünerek küçüğünü aldım. Bir de bir şeyleri bitirebilip kenara koymanın verdiği hazzı seviyorum galiba.

Ben C1 ve C3 rengini aldım. Normalde yüzüm ve boynum pembe. Dolayısıyla MAC'te NW'yim ancak bu kez arkadaşım Aslı'nın tavsiyesiyle sarı alt tonlu olan NC serisini tercih ettim. Bronzken C3 rengi tam oluyordu. Rengim yavaş yavaş açıldığı için şu an C1 ile gayet iyi görünüyorum. Zaten boynuma da yaydığımda sıkıntı olmuyor. Anlayacağınız şu an yola, içinde tüpün 1/3'ü kadar ürün kalan C1 ile devam ediyorum.

Peki ya nasıl uyguluyorum? Bu fondoteni uygulamak için tek bir fırça var bana göre. O da Real Techniques Buffing Brush. Ürünü tam istediğim gibi, fırça darbesi bırakmadan yayıyor. Bu fondoten makyaj süngerleriyle iyi anlaşamıyor. Çabucak emiliyor. Sigma F80'le de zor yediriliyor.

Bloglarda gördüğüm bir diğer yol da parmaklarla uygulamak ancak ben bu yolu da sevmedim. Parmaklarımla uyguladığımda elimin ısısıyla ürünün yapısının değiştiğini farkettim. Sonuç olarak tek yol Buffing Brush.






Peki uygulama öncesinde neler yapıyorum? Cildimi her zamanki gibi temizleyip nemlendiriyorum. Yüzüm nemlendiriciyi emince, ki bu yaklaşık 10-15 dakika sonra oluyor, fondotenimi uyguluyorum. O doğal, ışıl ışıl görüntüsünü sevdiğim için tek kat uyguluyorum. Lisa Eldridge'in dediği gibi: 'Kapatıcılık için fondotenle yüzü maskelemeye gerek yok. İncecik bir baz yeterli. Unutmayın, fondotenin örtemediği kusurlar için kapatıcılar var.'

Yukarıdaki fotoğraflarda da tek kat uygulanmış halini görüyorsunuz. Kusurları kapatmıyor. Burnumun etrafındaki kırmızılıkları bile tamamen yok etmiyor. Alttan teniniz hala görülüyor. Dolayısıyla çilleri, benleri, yara izleri ve akneleri de örtemiyor. 




Ben de Lisa ablanın sözünü dinleyip biraz kapatıcı desteği ile Face&Body'nin örtemediği kızarıklıkları gizliyorum.




Ve işte sonuç… Tam istediğim gibi. Başta ışıl ışıl, hatta neredeyse ıslak bitişli diyebileceğim bu fondoten bir süre sonra ciltte satenimsi bir sonuç bırakıyor. Altına Strobe Cream ya da Lumi Magique tarzı bir baz kullanırsanız o ışıltı hiç kaybolmuyor.




'Tenin makyajsızken ne kadar güzel.' dedirten bu fondoteni kimler sever, kimler anlaşamaz? Şunu belirtmeliyim ki, cildinizde kuruluktan pul pul olan bölgeler varsa Face&Body bunları daha da ön plana çıkaracak. Dolayısıyla çok kuru cilt için tek başına mükemmel değil ancak altına MAC Strobe Cream gibi ışıltılı bir baz uygularsanız yüzünüz inanamayacağınız kadar nemli, parlak ve canlı olacak. Cildi normal ve karma olanlar çok sevecek ve tabii ki fazla kapatıcılık aramayanlar, yokmuş gibi makyajı sevenler de. Yağlı ciltler ise denemeden almamalı. Altına mutlaka yağ kontrolü sağlayan bir baz kullanmalı. 

Son olarak kalıcılığından da söz etmek isterim. Bende bazsız 4-5 saat kalıyor. Yüzüm son zamanlarda yağlanmaya meyilli olduğu için (oleyyy!) pudrayla sabitlemeden evden çıkmıyorum ancak yukarıdaki görsellerde duruşunu görmeniz açısından pudra kullanmadım. 

İşte böyle. Ben Face&Body'i çok seviyorum. Bitirdiğim sayılı fondotenlerden olacak kendisi. Umarım atladığım bir nokta yoktur. MAC ürünlerini maccosmetics.com.tr ve MAC mağazalarından alabilirsiniz diyerek günün yazısını sonlandırıyorum. Bu yazıyı sonuna kadar okuyan herkesi sevgiyle kucaklıyorum. Mutlu haftasonları. <3

Twitter: urfacemycanvas8


*Yazı arasına sıkıştıramadığım minik bir not. Günlerden bir gün sabahın 8'inde koşuya gideceğiz ama benim birilerine güzel görünmem gerek. Sürdüm Face&Body'i gittim. Kimsenin ruhu duymadı. Bir de üstüne 'cildin çok güzel, sakın makyaj yapma' lafını da duydum ya! Teşekkürler F&B. 

8 Ekim 2014 Çarşamba

MAC Expensive Pink İle Gece Makyajı!





Günaydın! Nihayet, güzel gözlü arkadaşım Hazal'a yaptığım makyajın videosunu yükleyebildim. Videoyu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz. Sevgiler! 




1 Ekim 2014 Çarşamba

VLOG: Lokma'da Kahvaltı, Büyük Kozmetik Alışverişi



Günaydın! Uzun bir aradan sonra yeni video yayınladım. Arkadaşım Ecem'le ettiğimiz kahvaltıyı, Üzüm'ün büyümüş halini ve tabi ki son zamanlarda yaptığım büyük kozmetik alışverişini merak ediyorsanız BURAYA tıklayarak videoya ulaşabilirsiniz. Sevgiler. :)