24 Eylül 2012 Pazartesi

A Brand New Wishlist / Yepyeni Bir Dilek Listesi



- MAC Up The Amp Lipstick

- Laura Mercier Tinted Moisturizer

- YSL Rouge Volupte 01

- Bobbi Brown Creamy Corrector (Bisque)






23 Eylül 2012 Pazar

Ready For Rome! / Roma ve Makyaj Çantam!



Çok ama çok yoğun geçen bir haftanın ardından bugün bu yazıyla hem günlük rutinime hem de bloglamaya ara veriyorum ve Roma'ya makyaj çantamda neler götürüyorum, hemen anlatmaya geçiyorum.




Clinique Moisture Surge
Bourjois Healthy Mix Foundation (53)
Bourjois Healthy Mix Foundation (51)
Make Up For Ever HD Foundation (115)
MAC Fix + 






NARS Laguna Bronzer
NARS Mata Hari
MAC Melba
MAC Mocha
MAC Warm Soul




Urban Decay Primer Potion
DUO Adhesive
Lashes






MAC Snob, Captive, Pink Plaid




MAC Hue, D&G Nude, MAC Patisserie




MAC Russian Red, Kinda Sexy, Nivea Lip Balm




MAC Studio Finish Concealer NW20 + NW25
MAC Fluidline (Blacktrack)
MAC Teddy
MAC Coffee
MAC Cherry
Clinique Intense Black
Essence Satin Mauve
Bourjois Volumizer
Clinique Bottom Lash Mascara






MAC 187
MAC 109
Real Techniques Expert Face Brush




MAC 219, 239, 217, 217




Real Techniques Deluxe Crease, Base Shadow, Accent, Brow Brush




MAC 263






MAC Eyeshadows

Nylon
Omega
Brule
Sable
Patina
Mulch
Handwritten
Twinks
Sketch
Bronze
Coppering
Typographic
Copperplate
Charcoal Brown
Carbon


Ve güzel Roma'nın güzel fotoğraflarını bırakıyorum sizlere :)





















22 Eylül 2012 Cumartesi

Weekend Post / Haftasonum!



Yazıya başlamadan önce; bu hafta en çok dinlediğim ve bu yazıyı yazarken hala dinliyor olduğum şarkı için buraya tıklayabilirsiniz :)

Before the post; if you want to find out which song has been stuck in my head for a week, click here:)


Merhaba! Bugünkü yazımda bu haftasonu nelerle uğraşıyor olacağımı ve kolay makyajımı anlatacağım. Bir kaç gün içinde Roma'ya uçuyor olacağım. O kadar özlemişim ki çantam, ne yapacağım, nerelere uğrayacağım çoktan hazır kafamda. Roma benim için çok çok özeldir, bir çok başlangıcın ve bitişin yaşandığı yer. Hayat çok tuhaf, bir senemi farklı amaçlarla, farklı insanlarla içinde geçirdiğim o büyük şehir, bir anda yeni kapılar açıverdi bana. Neyse uzatmayalım ve haftasonuma gelelim:)

Hello! Today's post is going to show you what I'll be busy dealing with at this weekend. I'll be flying to Rome in a couple of days and I miss Italy so much that everything's all ready and packed up! 




Teyzemin hediyesi olan not defterim hiç bir detayı atlamayayım diye hep yanı başımdadır. Pasaportum elimin altında ve havaalanında ne giyeceğim bile önceden bellidir.

My pink notebook is always beside me, just in case I might miss something. My passport is always near somewhere on my table or in my make up case.




En sevdiğim ayakkabılarımdan biri olan bu çifti de seyahatimde valizimden eksik etmem. Eğlencenin ne zaman geleceği belli olmaz:)

These are my favorite pair of high heels that I'm taking with me.




Makyaj çantam ve fırçalarım da burada! İtalya'ya giden makyaj çantamda neler var? Yarın yazacağım yazı için hepsi fotoğraflandı ve hazırlandı.

My make up bag and brushes! If you want to see what I'm taking to Italy in my make up bag, check out my blog tomorrow!




Marshall kulaklıklarım! D&R'dan bir kaç ay önce almıştım, beni anında dinlediğim grubun konserine götürüyorlar:)

My Marshall headphones! They take me to any concert that I want to be :)




Bütün haftasonumu valiz yaparak ve hayal kurarak geçirmeyeceğim tabii ki:) Akşam ailece katılacağımız bir workshopa hazırlık da yaptım. İşte akşam yapmayı planladığım makyajım. MAC Fix + sıkıp Bourjois Healthy Mix'in 53 ve 51 numarasını karıştırıp Real Techniques Expert Face fırçamla yüzüme yayacağım.




Göz altlarımı MAC Studio Finish Concealer NW 20 ve 25'in karışımıyla, Real Techniques Deluxe Crease fırçayla kapatıp, NARS Laguna Bronzerımı MAC 187 numaralı fırçayla yayıp, NARS Mata Hari allığımı MAC 116 fırçayla kullanmayı planlıyorum.




Kirpikleri MAC kıvırıcımla kıvırıp üstlere Bourjois Volumizer ve yine akmayacağından emin olduğum Clinique Bottom Lash'i de alt kirpiklere uygulayıp koyu vişne çürüğü MAC Captive'i dudaklara uygulayacağım.




Makyajımı bir kaç saat sonra yapacağım için fotoğraflayamıyorum tabii ki de. Ancak imkanım olursa instagramlayacağım. Herkese iyi haftasonları!

instagram: gorkemkarman



19 Eylül 2012 Çarşamba

Real Techniques Brushes & Review / Detaylı Yazı



Merhaba! Daha dün sabah bu fırçaları elime aldım biliyorum. Ancak bence bu inceleme için erken değil, geç bile kalmışım. Sipariş vermeye, kullanmaya ve tanıtmaya. Dün fırçalar gelir gelmez dezenfekte edip ilk makyajımı yaptım ve yine dün akşam hiç üşenmeden makyajımı silip bu fırçaları kullanarak başka bir makyaj yaptım. Bu sabah da dışarı çıkarken bunları kullandım ve şu anda az çok bir fikre sahip olarak bu yazıyı yazıyorum. Ufak bir not; bu fotoğrafları dün paketten çıkar çıkmaz çektim, fırçalarım kullanıldığı için şu anda kirli ve kullanılmış fırçaları fotoğraflamayı sevmiyorum.

Hello there! I know it's been only 1 DAY since I received my brushes BUT I don't think this is a very early review post, instead, I feel like I was too late to write all these great comments about these brushes. I wish I had ordered before! I did 3 different make up looks, using my new brushes and here you have my personal review about them.






İlk olarak favorim Expert Face Brush ile başlamak istiyorum. Bu çok amaçlı fırçayı likit fondoten, mineralli fondoten, pudra, allık, krem allık, bronzer ve highlighter için kullanabiliyorsunuz. Ancak ben yalnızca likit fondoten için kullanmayı düşünüyorum. Şu ana kadarki favorim olan Sephora Mineral Powder (45) fırçanın bile önüne geçecek kadar iyi bir sonuç verdi. Benim fondoten fırçasında aradığım her şey Expert Face'de var. Fırçanın yumuşak tüylü olması, fondoten yokmuş gibi bir sonuç vermesi, tüylerin likit fondoteni emmemesi ve kolay temizlenmesi. Bu fırçayı elimden düşüremiyorum ve düşüremeyeceğim. 

I'd like to start off with my favorite one; Expert Face Brush. This multi purpose brush can be used for liquid, powder foundation, powder, bronzer, blusher, cream blusher and highlighter BUT I think I'm going to use this only for my liquid foundation because it applies AWSOME. Even better than my all time favorite Sephora Mineral Powder Brush (45). This brush has everything I'm looking for: soft bristles, no make up effect, not soaking up all your foundation like a sponge, being super easy to wash off. I don't think I can ever survive without this brush again. WHERE HAVE YOU BEEN ALL MY LIFE?



Tüylerin sentetik ve yoğun olması sayesinde fondoten cildinizle bütünleşiyor ve makyaj yokmuş gibi bir görüntüye sahip oluyorsunuz. Bunun yanı sıra sıradan bir şekle sahip değil. Elips gibi, kesinlikle yuvarlak değil ama normal fondoten fırçası kadar uzun ve düz de değil. Her şeyiyle bayıldım.

Being synthetic and dense, the bristles make your foundation really buffed in to your skin and give you that long lasting 'no make up' make up look. Also, the shape is very unique. Like a flat brush but shorter and denser. Like a round brush but more rectangular. Love it.










Bir diğer yüz fırçası ise Stippling Brush. Stippling fırçası olarak MAC'in 130, 188 ve 187sine sahibim ama Real Techniques şu ana kadar kullandığım en iyi fırçası üretmiş. Kalın yapılı fondoten ve krem allıklar için başka bir fırçayı artık asla kullanmam. Dün bu fırçayı dünyanın gelmiş geçmiş en kalın ve yapışkan fondoteni olan Laura Mercier Moisturizing fondoten ile kullandım ve sonuca inanamadım. Muhteşem ama Expert Face mi Stippling mi derseniz, işlevleri çok farklı olmasına rağmen Expert Face derim.

The other face brush is the Stippling Brush. I already have MAC 130, 188, 187 stippling brushes but this is so much better for the thickest foundations and crem blushers. But if I had to choose one brush, I'd go for Expert Face!




Gelelim Eye Starter Set paketinden çıkan göz fırçalarına.

And these are the pieces of Eye Starter Kit.






Tüm set içinde en sevdiğim fırçayla başlıyorum yine; Deluxe Crease Brush. Aslında göz kapağına renk dağıtımı yapmak için tasarlanmış ama göz altı kapatıcısından başka bir şey için kullanmayacağım. Benim için en önemli adım kapatıcıdır ve an itibariyle MAC 224 fırçamı yalnızca göz makyajımın dağıtımında kullanacağım. Bu fırça olmadan bu zamana kadar nasıl gezmişim acaba?

I'll start with my favorite one from the whole set. Deluxe Crease Brush. I use this brush for under eye concealer and nothing else. I'm throwing away my MAC 224 brush. How did I ever survive without this brush??






Base Shadow Brush ise MAC 217 ile aynı boyutta ve aynı şekilde dağıtma için kullandığım bir fırça.

Base Shadow Brush is as the same size of MAC 217 and I use it for the same purpose; blending.






Accent Brush ise setten çıkan en sevimli fırça. Alt kirpik diplerine far sürmek, göz pınarını aydınlatmak ve ya dudak fırçası olarak bile kullanılabilir.

Accent brush is the sweetest piece of the set. Can be used for smudging eyeshadow close to the bottom lash line or highlighting the tear duct area, even as a lip brush.






Brow Brush'a çok ön yargılı yaklaşmıştım. Bu kadar büyük açılı fırça olur mu? Bununla kaş nasıl doldurulur diye ancak gerçekten çok beğendim. Bir kere açısı mükemmel. Tüyler yumuşacık ve kaşlarımı farla bu fırçayı kullanarak doldurduğumda daha doğal durduğunu farkettim.

I had really strong thoughts about this Brow Brush, as I thought it was way too big for an angled brush but I realized that it look much more natural when I fill my brows with this brush.






Ve hiç beğenmediğim tek ürüne geldi sıra; Pixel Point Liner Brush. Bu kadar kalın eyeliner fırçası olur mu? Hiç beğenmedim. 

And the worst piece of the set; Pixel Point Liner Brush. How come an eyeliner brush can be this thick? Useless. I didn't like it at all.


Sonuç olarak yaptığım alışverişten çok memnun kaldım. En çok Expert Face ve Deluxe Crease'i beğendim ve sırf Deluxe Crease için tüm Eye Starter Set'i sipariş etmemin değdiğini düşünüyorum. Sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

All in all, I'm very pleased with my purchase. The new favorites of mine are Expert Face and Deluxe Crease Brushes and believe me it's really worth getting the Eye Starter Set for only Deluxe Crease brush. Click here to order these brushes.