31 Temmuz 2012 Salı

Face Of The Day



Kahverengi smokey eyesı bir kenara bırakıp gözlerimi çerçeveleyen siyah far linera dönüş yaptım bugün. İşte bugünün makyajı.

I put brown smokey eyes away and went for black liner that frames my reddish brown eyes. Here it is; the face of the day.




Fondoten olarak son aylardaki favorim olan ve kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğim Bourjois Healthy Mix'in 53 tonunu kullandım. Göz altı kapatıcısı olarak da gelmiş geçmiş en iyi kapatıcı olan MAC Studio Finish'in NW 20 ve NW 25 karışımını tercih ettim. Fix plus kullanarak fondoten ve kapatıcımı sabitledim.

For the foundation, I had my Bourjois Healthy Mix Foundation in the color 53 and you know this has been my favorite for months! For the concealer, my all time favorite again, a mixture of NW 20 and 25 of MAC Studio Finish Concealer. Then sprayed my Fix + and set the foundation and the concealer. 




Yalnızca göz altlarımdaki kapatıcıyı sabitlemek için Estee Lauder transparan pudra kullandım ve allık olarak MAC Mocha'yı tercih ettim.

I set the concealer under my eyes using my Estee Lauder Transparent Powder and for the blusher I went for MAC Mocha.




Göz kapaklarımdaki damarların belli olmasını sevmiyorum bu yüzden ten rengimle aynı renk mat bir farı tek kat olarak geçtim; MAC Brule. Daha sonra üst ve alt kirpik diplerime MAC 263 açılı fırçayı kullanarak MAC Typographic koyu gri/siyah farla çerçeve yaptım. Gözün üst ve alt iç kısmına da Make Up For Ever Aqua Eyes siyah göz kalemini çekerek kirpiklerimi kıvırıp en sevdiğim maskaramı uyguladım.

I hate my veiny eyelids so I cover them with MAC Brule eyeshadow. Then lined my top and bottom lash line with MAC Typographic eyeshadow using the angled brush 263 by MAC. Lined top and bottom water line with my Make Up For Ever Aqua Eyes black eye kohl. Curled my lashes and applied my favorite mascara.




Dudaklara uçuk pembe bir renk olan MAC Creme Cup ruj ve Boy Bait lip gloss geçerek makyajı bitirdim.

For the lips I went for a soft baby pink MAC Creme Cup and Boy Bait lip gloss and finished off.



30 Temmuz 2012 Pazartesi

Kuruyan Maskaraya Çözüm!



Fırçayı çok sık tüpe batırıp çıkartmaktan, kapağı açık unutmaktan ve diğer bir sürü sebepten kuruyan maskaralardan hiç birimiz hoşlanmayız. Ancak çoğu ürün eninde sonunda kuruyor, kullanılamayacak hale geliyor, hem de daha tüpü yarılamamışken. İşte bu gibi durumlarda pratik çözümler devreye giriyor. 




Kuruyan maskara tüpünün içine yalnızca bir damla yağsız süt damlatmanız yeterli olacaktır. Maskaranız formülü zarar görmeden eski akıcılığına kavuşacak ve sizi bir kaç hafta daha idare edecektir.



28 Temmuz 2012 Cumartesi

Takma Kirpik Nasıl Takılır? (Video)




  Önce blogu okuyup sonra videoyu izlemenizi tavsiye ederim!









Takma kirpikler bir anda insanın bakışlarını ve dolayısıyla tüm görünüşünü değiştirebiliyor. Takmak ise bir zulüm gibi gözükse de aslında çok çok basit. Bugünkü post için tekli kirpikleri tercih ettim, bir dahaki videoda ise tek parça halindeki kirpikleri kullanacağım. 

Takma kirpik takmak için ihtiyacınız olan şeyler yukarıda gördüğünüz gibi yapıştırıcı, kirpik kıvırıcı, cımbız ve kirpikler. Yapıştırıcı olarak MAC'lerde satılan ve gözler için zararsız olan beyaz DUO kullandık, DUO beyaz olsa da kuruduğu zaman şeffaflaşıyor. Kirpikleri ise Gratis'ten 5TL'ye aldık. MAC'in kirpiklerine tapmama rağmen (Özellikle 7 ve 33 numaralı kirpikler.) 5 liraya aldığım bu kirpiklerin onlardan daha kaliteli durduğunu söylemeliyim.








Yapılışından bahsedelim. DUO yapıştırıcıyı elimize ufak bir miktarda sıkıyoruz. Cımbızla kavradığımız takma kirpiğin dip kısmını yapıştırıcıya batırıp bir kaç saniye yapışkan hale gelmesini bekliyoruz. Daha sonra gerçek kirpiklerimizin tam üstüne gelecek şekilde yapıştırıyoruz. Yaklaşık 5 dakika içinde tamamen yapışmış olan kirpikler siz çıkartana kadar çıkmayacak ve düşmeyecektir. Bu açıklamaları okuyup videoyu izledikten sonra kendiniz denediğinizde ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Umarım işinize yarar!




Kirpiklerin yapışmış hali. Bu arada begümün makyajında Rimmel Match Perfection 201 fondoten, MAC Studio Finish NW25 kapatıcı, MAC Scene, Coppering ve Carbon far, MAC Fluidline Blacktrack, H&M Dazzling Peach allık ve MAC Honeylove ve Modesty ruj kullandık.




İyi haftasonları!




26 Temmuz 2012 Perşembe

Kırmızı Ruj Sürmek, How To Wear A Red Lip



Merhaba! Bugünkü yazıda aslında çok basit olan fakat bir türlü doğru kullanılamayan kırmızı ruja yer vermek istedim. Çoğu kadının kırmızı ruju sürekli bir kalıp fondoten ya da bir türlü anlam veremediğim ve gözleri aşağı düşürmekten başka bir işe yaramayan meşhur kuyruklu eyelinerlar ile kombinlediğini görüyorum ve bu yüzden bugünkü postta 'Kırmızı ruj nasıl sürülmeli?' başlığı altında kardeşim Begüm'ün modelliğinde bir çekim yaptım. 

Hello! Today's post is about wearing a red lip which is actually very simple but people make it confusing. I still see women that pair a red lip with a cat eye or a mask of foundation. That is TOTALLY wrong and this is why today's post is 'How to wear a red lip?' Here we start.




Kırmızı ruj tüm dikkatleri dudağa çektiği için yüzün ve gözlerin kesinlikle sönük kalması gerekiyor. Aksi takdirde palyaçoya dönebilirsiniz. Cilt için ya ince yapılı ve tam da ten renginize uygun bir fondoten ya da problemsiz bir cildiniz varsa yalnızca renkli nemlendirici kullanmalısınız. Begüm'ün cildi oldukça iyi olduğu için direkt olarak gözlere geçtik. Kirpikleri MAC kirpik kıvırıcıyla kıvırdık.

Since the red lip is the focus on the face, the rest should be very muted and simple. Otherwise you'd end up looking like a clown. If you have a flawless skin like my model, go for a tinted moisturizer or if you have any imperfections, go for a very sheer foundation that matches your skin tone. We moved directly to the eyes and curled the lashes with MAC eyelash curlers.




Alt ve üst kirpiklere gün boyu akmayacak bir maskara uyguladık.

We put mascara on both top and bottom lashes.




Göz altlarını kapattık.

Concealed around the eyes.




Dudaklara geçmeden önce yanaklara en sevdiğim bronz allık olan Warm Soul'u uyguladık.

Before we headed to the lips, we put my favorite bronze blusher; Warm Soul on her cheeks.




Kırmızı ruja geçmeden önce yüzünüz bu kadar doğal görünmeli, biraz maskara, temiz ve hafif renklendirilmiş bir cilt kırmızı ruj için mükemmel bir bazdır. Begüm'ün göz kapakları kendiliğinden koyu olduğu için kahverengi gibi duruyor, ancak isterseniz mat ve açık bir kahverengi farı yalnızca göz kapaklarınıza maskaradan önce uygulayabilirsiniz.

So the skin should look bare, clear and simple like this. Wearing mascara and having a flawless skin is a perfect base for a dark lip. By the way my model has naturally darker eyelids so we skipped the eyeshadow part but if you want, you can sweep a matte brown eyeshadow on to your lids.




Kırmızı ruju kontrol etmek oldukça zordur, dudak kalemi ve fırçası bu noktada devreye girmelidir. Kırmızıdan bir ton açık bir dudak kalemiyle dudaklarınız inceyse dıştan, kalınsa ve küçültmek istiyorsanız içten çekerek şekil verebilirsiniz. Daha sonra aynı kalemle tüm dudağı doldurup üstüne kırmızı rujunuzu sürerseniz daha uzun süre kalıcı olur.

It's very hard to take control with a red lip so this is where the lip pencils and brushes are in. Go for a lighter red lip pencil and line the lips. Then fill in all areas then put the lipstick on. Applying the lip pencil before the lipstick is a good base for the lipstick to stick on to the lip.




Dudak kaleminin yayılmış hali bu şekilde durmalı.

The lip pencil should look like this when applied.












İşte bitmiş hali! Bu arada kırmızı ruj sürmeden dişlerinizi tuz ve ya karbonatla fırçalamak ekstra beyazlık sağlayacaktır.

There you have the finished look! By the way, brushing your teeth with a little bit of salt will make you teeth whiter!


Lipstick: MAC Russian Red Lipstick



Hepsi Benim Olsun!



Yine ve yine bir dilek listesiyle karşınızdayım. Geçen aydan beri istediğim Mac Powersurge göz kalemini hala Anadolu Yakası'ndaki Mac'lerde bulamadım, Ağustos başında gelecek dediler, umarım bu kez benim olur! 

Allık koleksiyonumu genişletmeye kararlıyım ve bu ay gözüm Mac Tenderling'de.

İstediğim rimeli bulmama rağmen açgözlülüğüm yüzünden yeni şeyler de denemek istiyorum. Aşk-ı Memnu'da Bihter'in Clinique Lash Power kullandığını öğrendikten sonra kirpiklerimi simsiyah yapacak bir maskara bulmuşken kaçırmak olmaz!

Mac'ten 2 far daha; Sumptuous Olive ve Wedge. Wedge olmasa da olur da Sumptuous Olive benim olmak ZORUNDA.

Ve sonunda Mac Paint pot'lara da bulaştım. Aylar önce Painterly alıp beğenmeyip bir arkadaşıma vermiştim ama Kristen Stewart'ın makyözünün Kristen'ın makyajında Groundwork Paintpot kullandığını duyduktan sonra almamama imkan yok.

Aranızda bu ürünlerden herhangi birini kullanan, memnun kalan ya da pişman olan var mı?



25 Temmuz 2012 Çarşamba

Chanel Vitalumiere & Vitalumiere Aqua



Chanel'in fondotenlerini uzun zamandır kullanıyorum ve kokularını ve yapılarını gerçekten çok seviyorum. Pro Lumiere üretimden kaldırıldığından beri kullandığım 2 Chanel fondoteni karşılaştırdım. Öncelikle ikisinin de gerçekten verdiğiniz parayı hakettiğini belirtmeliyim. Ortak noktaları; benzer ürünlere göre yüksek olan fiyatları, içerdikleri çiçek kokuları, ince ve hassas ciltlere uygun yapıları, vitamin bazlı olmaları, güneşten koruyucu faktör içermeleri, şık paketleri ve kaliteleri. Benim için en önemlisi kuru cilde uygunluk, ince bir yapı, kalıp gibi durmayan fondoten görünümü ve en en önemlisi güzel kokması. Eğer bir şeyin kokusunu beğenmiyorsam içeriği ne kadar iyi olursa olsun asla yüzüme sürmem.




Vitalumiere Aqua'dan başlayalım. Chanel'in diğer fondotenlerine göre çok daha küçük bir pakette geliyor. Özelliği aşırı ince ve su bazlı olması. Kullanmadan önce 1-2 dakika boyunca iyice çalkalamanız gerekiyor. Ben yapı olarak Mac Face&Body'e benzetiyorum. Eğer daha önce Face&Body'i kullanıp ince bulduysanız Vitalumiere Aqua'yı hiç denemeyin derim. 




Dezavantajı ise paketin pompasız olması, paketin saydam olmaması ve ne kadar ürün kaldığını görememek sanırım.






Ben Vitalumiere Aqua'yı normal, hafif yağlı ve problemsiz ciltlere uygun buluyorum. Orta yaşlıların da rahatlıkla kullanabileceği bir ürün diyip Vitalumiere'i tanıtmaya geçiyorum.




Vitalumiere de Vitalumiere Aqua gibi 30ML olmasına rağmen paketi daha büyük, ince uzun ve ağır. Cam şişesi içinde ne kadar ürün kaldığını görmenizi sağlıyor. Yine 15 koruma faktörü var ve bu fondoten ekstra nem vaat ediyor. Gerçekten çok çok iyi. Normal, kuru ve çok kuru ciltler için ideal. Altına nemlendirici kullanmanıza gerek bile bırakmıyor. Vitalumiere Aqua kadar akıcı değil ama yine ince yapılı. Aqua'dan daha çok seviyorum.








Benim kişisel tercihim kuru cildim ve yaşımdan dolayı, paketini daha çok sevdiğim Vitalumiere'den yana. Makyajı seven herkesin bir tane Chanel fondoteni olması gerektiğini düşünüyorum!



23 Temmuz 2012 Pazartesi

Temmuz Favorileri !





Son 3 haftadır en en sık kullandığım ve çok memnun olduğum ürünlerin hepsi burada. Temmuz favorilerim bana tam da aradığım fondoteni ve kirpikleri kazandırdı. Ürünlerin yakın fotoğrafları ve detaylarına geçelim.




Fondotenle başlamak istememin sebebi yıllardır kuru ve hassas cildime uygun, cildimi çok kapatmayan ve yormayan, güzel kokulu bir fondoten arayışımın nihayet sonuçlanması ve Bourjois Healthy Mix ile tanışmam! Fiyatı 140 TL olan Chanel Pro Lumiere ile aynı formülde, kokuda, yapıda ve aynı laboratuarda üretilmiş olması ve fiyatının yalnızca 59 TL olması da cabası. Elimdeki tüm Chanel, MAC ve diğer fondotenleri bitirdikten sonra kendime 3 fondoten bırakacağım. Birincisi tabii ki de Bourjois Healthy Mix'im, ikincisi cildim ne zaman yorulsa, patlak vermeye başlasa koştuğum Laura Mercier Mineral Pudra formüllü fondotenim ve üçüncüsü fotoğraf çektireceğim günlerde asla vazgeçemeyeceğim Make Up For Ever HD fondotenim. 

Konuya dönersek bu rüya Healthy Mix serisinin kapatıcısı da çok güzel. Aynı kokuda ve akıcılıkta. Ancak ben yalnızca yüzümdeki ve burun etrafımdaki problemli bölgeler için kullanıyorum. Göz altlarımı kapatmaya yetmeyecek kadar ince. Göz altlarım için MAC Studio Finish Concealer'ımdan asla vazgeçemeyeceğim.




Bu ay en çok kullandığım pudra ise yalnızca 13TL olan ve bir çok transparan fondotenden daha iyi olan Rimmel Londan Stay Matte. Tek kelimeyle muhteşem.




Aldığım günden beri istisnasız her gün kullandığım allığım oldu. Şeftali tonundaki MAC Melba.




Bu ay toplam 4 tane far aldım. Onlar da yukarıda paketli halde olanlar. Soldan sağa sırayla Sable, Coppering, Handwritten ve Naked Lunch. Paletten çıkarttığım diğer iki far ise Patina ve Cranberry. Yazın daha canlı renkler olan bakır, mor ve tonlarını tercih etsem de klasik bronz smoky eye'dan vazgeçemiyorum.




Siyah ve kahverengi göz kalemi en çok kullandıklarımdan ancak bu ay göz içinde fresh ve aydınlık bir tonu tercih edip MAC Chromagraphic kalemi kullandım. Alttaki ise Gratis'ten 3,50TL'ye aldığım Essence Dudak Kalemi(06 Satin Mauve). Koyu pembe ve vişne rengi rujlarım için tam da aradığım renkti.




Bu ay en çok kullandığım rujlarım yukarıdan aşağıya; Creme D'e Nude, Snob ve Captive.




Şu ana kadar en çok sevdiğim kirpik MAC'in 7 numarası ve 33 numarası ama ikizlere yaptığım makyajda kendilerinin Gratis'ten aldıkları bu kirpikleri kullandıktan sonra kendim de edinmeliyim dedim ve aldım. (Bu aradaYakında takma kirpik takma videosu blogda olacak!) Yalnızca 6TL ve gerçekten çok iyi. İkizlere yaptığım makyajı görmek için buraya tıklayabilirsiniz.




Bu yaz sıcağında makyajımızın akmaması mümkün mü? Mümkün. Mac Fix + inanılmaz. Makyajdan sonra yüzünüzden 30cm uzakta tutarak sıkmanız yeterli.





Gelelim cilt bakımına. Bu ay tonik olarak Diadermine'ın hassas ciltler için olan nemlendiriciliğ toniğini kullandım. Fiyatı 16TL yanılmıyorsam.






Yıllardır kullandığım nemlendiricim Biotherm Aquasource'dan vazgeçmedim tabii ki. Rexaline'i benim gibi kuru ciltli olan annem için almıştık ancak her zamanki gibi rahat vermedim ve kreme resmen el koydum. 90 günlük kullanımdan sonra %90 nemlendirme vaat eden Rexaline gerçekten dediğini yapıyor. Kokusu da muhteşem. Türkiye'de yalnızca Sephora'larda var ve fiyatı 230TL.


Sonuç olarak bu ay benim için doğumgünüm ve bir kaç başka olay sebebiyle en güzel, en verimli ayım oldu. Bu yazıdaki her ürünü tavsiye ediyorum ve kullananların yorumlarını bekliyorum!







22 Temmuz 2012 Pazar

Tek Bir Far İle Kolay Göz Makyajı / Quick Smoky Eyes Using Only One Eyeshadow!



İnternette, televizyonda gördüğünüz ünlülerin o güzel göz makyajlarını yapmak gerçekten emek, zaman ve malzeme gerektiriyor. Ancak benim o kadar uğraşacak zamanım ya da far paletim yok diyorsanız sizlere çözüm olarak tek bir far olan ancak içinde bir çok rengi barındıran ürünleri tavsiye ediyorum. Biz Hazal'ın makyajında Mac Club far kullandık. Club paketinde koyu yeşil gibi duran ancak göze sürüldüğünde toprak&yeşil karışımı olduğunu farkedeceğiniz bir renk. Dağıttıkça da kızıl kahveler ortaya çıkıyor. Kendiliğinden 'Smoky Eyes' efektine sahip başka farlar da arıyorsanız; Mac Woodwinked, Naked Lunch, All That Glitters, Vex. Şimdi makyajımıza geçelim.

It requires hard work, time and so much make up just to achieve the celebrity 'smoky eye' look that you see on TV. BUT. If you're one of those who think 'I don't have enough time, patience or equipments.' , there you have another choice; an eyeshadow with 3 different color reflections. On my friend Hazal, we used Mac Club eyeshadow. Club looks like an ordinary dark green eyeshadow on the packaging but when you put it on your lid, it starts to show the brownish side of it. And when you blend out the edges it'll get reddish on the outer parts. If green and reddish brown are not your colors then you can go for Woodwinked (bronze,golden,orange), Naked Lunch (champagne,peach), All That Glitters (beige,champagne) or Vex (grey,green,plum) by Mac. Let's move on to the make up.




Hazal'ın bronz tenine uygun Rimmel Match Perfection fondotenin 201 tonunu Mac 130 fırçayla, nemlendiriciden bir kaç dakika sonra 'stippling' (noktalama) tekniğiyle yüzüne uyguladık.

We put Rimmel Match Perfection Foundation in the color 201 Classic Beige using a Mac 130 brush in the stippling motion.




Yüzün merkezi olan yanaklardan başlayarak, buruna, alna ve çeneye yaydık.

Started from the center of the face, cheeks, then moving on to the nose, forehead and then the chin.




Farın rengini daha iyi göstermesi ve makyajın akmaması için gözlere Urban Decay Primer Potion uyguladık.

Primed the eyes with Urban Decay Primer Potion just to make the eyeshadow color to pop and last long on the eyes.




Paletimden en sevdiğim farlardan biri olan Club'ı...

Taking one of my favorites; Club...




... Mac 239 fırçaya alarak göz kapaklarına uyguladık.

... on to a Mac 239 brush, we started putting it on to the lids.




Göz kapağının çok yukarısına taşmadan sürdük.

Putting the shadow on the lids, without taking it high up to the brow bone.




Daha sonra fırçanın yalnızca uç kısmına biraz daha Club alıp alt kirpik diplerine hafifçe sürdük.

Next, we took tiny bit of Club on to the tip of the brush and put it very close to the lower lash line.




Geliyoruz göz makyajının en önemli noktası olan dağıtma işlemine. Ben Mac'in 217 numaraları fırçasını tercih ettim ancak uzun ve yumuşak tüylü olan mum şeklindeki tüm fırçalar işinizi görecektir.

Now, the most important step of the eye make up; blending. I used Mac 217 brush but any long, small and fluffy brush would do.




Peki dağıtma işlemini nasıl yapacağız? Temiz dağıtma fırçamızı alarak yalnızca farın teninizle buluştuğu çizgiyi dıştan içe doğru hafifçe dağıtmamız yeterli olacaktır. Keskinliğin gidip renklerin yumuşak ve homojen bir görüntüye kavuştuğunu göreceksiniz.

So how are we gonna do the blending? Taking a clean blending brush, blending only where the eye shadow meets your skin will be enough. You'll see that harsh line disappear and make the colors look much softer.




Gözler zaten oldukça yoğun olduğundan bir de eyeliner kullanarak daha da göz yormadık ve mat bir siyah olan Mac Carbon'u Sephora açılı fırçaya aldık.

Since the eyes were already the focus on this look, we didn't want to make it bolder and just went for Mac Carbon, which is a true matte black on a Sephora angled brush.




Siyah farı alt kirpik diplerinin mümkün olduğunca yakınına sürdük. Ben yine Mac'i tercih ettim ama herhangi mat bir siyah far da aynı görevi görecektir. Maybelline ve Bourjois'nın siyah farlarının oldukça koyu ve kalıcı olduğunu da söylemeliyim.

We lined the lower lash line with the black eyeshadow. I chose Mac Carbon but any matte black eyeshadow would do. I know Maybelline and Bourjois have some gorgeous black eyeshadows. 




Gözün iç kısmına Make Up For Ever Aqua Eyes siyah göz kalemini çektik. Ben bu kalemi tercih ettim çünkü gözün içinden akmıyor.

Lined the water line with MUFE Aqua Eyes Black Eye Kohl. I used this as it stays on the waterline without smudging.




Göz altlarına Mac Studio Sculpt NW25 kapatıcıyı yine Mac 130 fırçayla uyguladık.

Concealed around the eyes with Mac Studio Sculpt NW25, using a Mac 130 brush that we used for foundation before.




En sevdiğim bronz allık olan Mac Warm Soul'u Sephora allık fırçasıyla uyguladık.

My favorite bronze blusher by Mac; Warm Soul with Sephora blush brush.




Gözler yoğun olduğu için dudaklarda sadeliğe gittik ve Mac Hue uyguladık.

As the eyes were pretty dense, we went for a nude lipstick; Hue by Mac.




Hue Hazal'ın dudak renginden biraz daha açık şeftali alt tonlu bir renk.

Hue is slightly lighter than Hazal's natural lip color and it has a very soft peach under tone.




Bu ışığın makyajın bronzluğunu göstermediğini farkettik ve bu yüzden Hazal'ın bu makyajla başka yerde başka bir ışıkta çekilmiş olan fotoğraflarını da koymaya karar verdik.

We realized that the lighting was super bright and the bronze make up didn't show up there, so we decided to share another picture of her wearing this make up.