30 Nisan 2012 Pazartesi

KOYU GÖZ ALTI HALKALARINA SON !!!



Göz altı morluklarına geçici değil kalıcı çözüm için yapmanız gerekenler adım adım bu yazının devamında! İlk olarak haftada bir uygulayabileceğiniz ve kalıcı olarak etki eden adımdan bahsedelim. Elma kabuğunun renk açıcı etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Yeşil elmanın kabuğunu ince olarak soyup göz altlarınızda 15 dakika kadar bekletebilirsiniz.





Daha sonra elmanın teninizde bıraktığı suyu bir peçete yardımıyla silip kullandığınız göz altı kremini ince bir tabaka halinde yaymanız gerekiyor. Bir kaç dakika sonraki adım ise Watsons'dan bulabileceğiniz Garnier'ın Kafeinli Göz Altı Roll-On'unu masaj yaparak göz altlarınıza uygulamak. Fiyatı ise yalnızca 11 TL.





Tedavi kısmı bitti, şimdi geldik işin kapatma kısmına. Göz altı çok mor olanlar bilir, bazen kapatıcı bile koyu halkaları yok etmeye yetmez. Bu yüzden kapatıcıdan önce daha kuvvetli etkisi olan bir ürün uygulamanız gerekir. Size 3 senedir kullandığım Bobbi Brown Creamy Corrector'ı tavsiye ediyorum. Concealer değil corrector diye geçiyor. Kapatıcınızı uygulamadan iki dakika önce yüzük parmağınızla dağıtmalısınız. Teninizden bir koyu renkte alıp yaydığınızda tüm koyulukları gizliyor.





Ve en son adım ise kapatıcı. Şu ana kadar kullandığım ve hala kullanmakta olduğum en kalın, en güçlü ve yoğun kapatıcı olan MAC Studio Finish Concealer. Corrector'ınızın üstüne yaydığınızda çıkan görüntüye siz bile inanamayacaksınız :)



29 Nisan 2012 Pazar

Bronze Smokey Eye Look!



PRODUCTS USED: 

FACE:
Biotherm Rich Cream For Dry Skin
Chanel Vitalumiere Aqua Foundation (B40)
Sephora Mineral Powder Brush (to apply foundation)
MAC Harmony Contour Powder (just to give a shape to the cheekbones)
MAC 109 & MAC 116 brush
MAC Warm Soul Mineralize Blush (on the apple of the cheeks)
MAC Cream Colur Base in Pearl (on the top of the cheekbones, on the nose)

EYES:
Urban Decay Eye Primer Potion (all over the lid)
MAC Bronze Eyeshadow (applied with MAC 239 brush)
MAC Carbon Eyeshadow (applied with MAC 217 brush on the outer corner of the eyes)
MAC Smolder Eye Pencil (as an eyeliner on the top and bottom lashline)
MAC Full Eyelash Curlers
Bourjois Volumizer Mascara in BLACK
MAC Studio Finish Concealer in NW 25

LIPS:
MAC VIVA GLAM IV

Temizlenen cilt Biotherm nemlendirici ile nemlendirildi ve iki dakika sonra Chanel fondoten Sephora fırçayla uygulandı. Elmacık kemikleri ve şakaklar MAC fırçayla MAC Harmony ile belirginleştirildi ve yanakların merkezine MAC Warm Soul allık uygulandı.(116 numaralı fırçayla.) Elmacık kemiklerinden şakaklara doğru MAC Pearl ile ışıltı verildi. Gözlere UD'in makyaj bazı uygulandı ve iki dakika sonra MAC fırçalarla önce Bronze sonra da yalnızca dış köşelere olmak üzere Carbon far uygulandı. MAC Feline siyah kalem üst ve alt kirpik diplerine sürüldü. MAC kirpik kıvırıcıyla kirpikler kıvırılıp Bourjois rimel ile takma kirpik etkisi yaratıldı. MAC kapatıcı ile göz altları kapatıldı. Dudaklara ise MAC'in toprak tonu bir ruju olan VIVA GLAM IV uygulandı. Aslında tüm bu uygulama videoya alındı ama odaklama probleminden dolayı buraya koyamadım, umarım bir dahaki sefere!







28 Nisan 2012 Cumartesi

Bir MAC Alışverişi Daha




Bugün BUYAKA denen alışveriş merkezine ilk defa gittim ve çok beğendim. Oldukça geniş ve düzenli bir yapı olmuş. Gelelim bugün MAC'ten aldıklarıma. Aldığım 3 adet farla nihayet bronz paletimi tamamlamış oldum. Bir adet lipstick ve bir de lipgloss aldım. İşte fotoğrafları.




BRONZE hafif ışıltılı bronz bir renk. Koyu kahve ve siyahlarla kombin edince inanılmaz güzel duruyor. SATIN TAUPE ise aslında sahip olduğum ama bir ay önce kırdığım ve dayanamayıp yine aldığım bir far. Rengi ne gri, ne mürdüm, ne de kahve. Gerçekten açıklayamıyorum ama Club ve Patina'dan sonra EN SEVDİĞİM renk. Merak edenler en yakın MAC'e gidip denemeli. CARBON ise simsiyah mat bir far.




Üstteki ise MAC'ten aldığım ilk lipgloss. Normalde Bobbi Brown kullanıyorum ve yapılarını sevmiyorum. Çok yapışkan ve sert. Ama bu Cremesheen Glass serisinin hepsi muhteşem. Sürümü kolay ve yapısı hafif. Benim aldığım glossun rengi 'Boy Bait'. Şeftalinin en açık tonu diye tarif etmek mümkün.




Ve uzun zamandır almak istediğim ama bulamadığım 'PATISSERIE', oley! Dudak renginin biraz koyusu ve oldukça doğal bir renk, bayıldım!

26 Nisan 2012 Perşembe

URBAN DECAY - NAKED PALETTE



Ağustos'ta satın aldığımdan beri favorilerim arasındaki Naked Palet'i sizlere tanıtmak istiyorum. Urban Decay Avrupa'da, İngiltere'de ve Amerika'da oldukça ünlü bir marka. Make Up For Ever'dan sonra UD'i de Türkiye'yi getirtmeyi başaracağımızı umuyorum. :) Bu palet doğal renkler içeren, yalnızca ikisi mat, diğerleri ışıltılı olan toplam 12 renkli bir palet. Sizlere renklerin yakın plan görünüşünü ve tanımlarını yazacağım.

It's been in my favorites since I got it in August! I LOOOVE Naked Palette. I hope Urban Decay will be in Turkey soon, just like Make Up For Ever! Let's do a close up to these beautiful colors!




VIRGIN ile başlayalım. Bu far soluk bej tonunda ve sedefli, gözleri aydınlatmak için müthiş. SIN ise pembe alt tona sahip olan ve yine sedefli bir renk, morlarla ve kahvelerle gölgelendirince çok hoş oluyor. NAKED ise palete isim veren renk, yumuşak bir kahverengi. SIDECAR ise bu paletteki favorilerimden biri. Sedefli bir bej daha.
VIRGIN is a pale beige color, perfect for highlighting. SIN is a pink under toned shimmery color, goes perfect with purples and browns. NAKED is the shadow that gives the name to the palette. It's the perfect soft brown for the crease or all over the lid. SIDECAR is another shimmery beige and one of my favorites in the palette.




BUCK ise koyu ve derin bir kahverengi. HALF BAKED de MAC'in Woodwinked'inin aynısı, çok güzel bir altın rengi. SMOG açık bronz bir far ve DARKHORSE içinde grilik olan koyu kahverengi.

BUCK is a deep, dark brown with a matte finish. HALF BAKED is just like MAC Woodwinked, it's a gorgeous golden color. SMOG is a light bronze color and DARKHORSE is a dark shimmery brown with a little bir grey in to it.

Son 4 rengi de çekip bilgisayarıma aktarmıştım ama sanırım hem hafıza kartından hem de bilgisayardan silmişim o yüzden ekleyemiyorum ama kısaca bahsedersem TOASTED mürdüm bazlı, HUSTLE mor bazlı kahverengi. CREEP sedefli füme iken GUNMETAL mavi bazlı gri.



What I've Been Using Lately, BU ARA NELER KULLANDIM ?



Bu ara en sık kullandıklarım ve neredeyse bitmek üzere olan ürünlerin bir kısmı burada. Benefit'in pudrasının rengi çok açık bu yüzden bana uyuyor. Darphin'in Intral'i ise çok hassas ciltler için rahatlatıcı bir krem, annemle birlikte kullanıyoruz ve bu yaklaşık 6. tüpümüz. Sephora'nın pembe allığı da oldukça şeker, ancak soluk bir pembe. Bir an önce bitmesi için kullanıyorum, çünkü yazın daha canlı allıklar tercih ediyorum. Neurogena'nın el kremi ise yaz kış kusursuz. Bobbi Brown yazan potun içinde ise corrector var. Göz altlarım o kadar mor ki kapatıcının altına bunu kullanıyorum ve gerçekten mucizevi bir şey. Farlardan bu ara en sık kullandığım ise MAC'in kemik rengi Mylar'ı. Bitmesine ramak kalan fondotenim ise MAC Mineralize. Ve son olarak Revlon Photoready Concealer.

These are the products that I've been using a lot lately and they're almost finished. Let's see them closely!




1- MAC Mineralize SPF 15 (NW 20)
2- Bobbi Brown Corrector (Bisque)
3- Revlon - Photoready Concealer




1- Benefit - Hello Flawless Powder
2- SEPHORA Blusher
3- MAC - Mylar




1- Neutogena - Hand Cream
2- Darphin - Recovery Cream




25 Nisan 2012 Çarşamba

ADIM ADIM AKMAYAN GÖZ MAKYAJI!



Özellikle yaz sıcaklarında hepimizin ortak kabusu bu sanırım; akan göz makyajı. Kullandığımız ürünlerin içerikleri kalıcıklarını büyük oranda etkiliyor ancak akmayan göz makyajına giden yolda daha büyük bir etken var; pürüzsüz ve renklendirilmeye hazırlanmış göz bazı. Bu yazıda adım adım akmayan göz makyajını anlatacağım.


1- GÖZ MAKYAJI BAZLARI

Göz makyajınızı saatlerce sabit tutan hazırlık bazlarıdır. Benim tercihim yaklaşık iki senedir Urban Decay'in Eye Primer Potion'ı. Daha iyisini bulamıyorum ancak Türkiye'de satılmıyor, İtalya'ya gittikçe getiriyorum. Şimdi sizlere makyajınıza başlamadan sürebileceğiniz farklı fiyatlı makyaj bazlarını tanıtacağım.


URBAN DECAY EYESHADOW PRIMER POTION


MAC - PAINT POT IN PAINTERLY


NARS SMUDGE PROOF EYE BASE


BENEFIT - STAY, DON'T STRAY


TOO FACED - SHADOW INSURANCE


2- GÖZ KALEMİ VE EYE LINERLAR

Simsiyah olup da gözün iç kısmından akmayan kalem yok sanıyordum, ta ki MUFE'ın kalemiyle tanışana kadar. Kalem yerine eye liner tercih ediyorsanız da dünyanın en kalıcı linerı ödülünü alan Bobbi Brown Long Wear Gel Liner'ı tek geçerim. Göz bazınızı yaydıktan sonra hiç bir kalem ve far akmayacaktır ancak aşağıdakiler benim bireysel tercihlerim. İşte alternatifler!


MAKE UP FOR EVER - AQUA EYES EYE KOHL


BOBBI BROWN - LONG WEAR GEL EYELINER


CLINIQUE CREAM LINER


MAYBELLINE - EYE STUDIO


3- MASKARA

Sürdükten iki dakika sonra deli gibi akan rimellerden çok çeken biri olarak nihayet bulduğum kalıcı ürünleri listeliyorum. İlki bundan sonra asla değiştirmeyeceğim iki aşamalı Bourjois VOLUMIZER ( Boyner'lerde bulabilirsiniz.), diğeri Estee Lauder'ın gerçekten asla akmayan tek rimeli ZERO SMUDGE ( İsimden de belli :). Üçüncüsü ise sıcak yaz günlerinde alt kirpiklerimize sürmemiz için özel formülize edilmiş minik ufacık fırçalı Clinique Bottom Lash.


BOURJOIS - VOLUMIZER MASCARA


ESTEE LAUDER DOUBLE WEAR - ZERO SMUDGE


CLINIQUE - BOTTOM LASH MASCARA


4- PUDRA İLE SABİTLEME

Ve son adım olan sabitleme. Göz altınızı kapatıcınızla kapattıktan iki dakika sonra göze özel bir pudrayla  çünkü normal pudralar göz altına değdiğinde kapatıcınızı çatlatıyor ve cildi kurutuyor.) sabitlemeniz gerekiyor. MAC'in de böyle bir ürünü var ancak ben Benefit'i tercih ediyorum.


BENEFIT - POWDERFLAGE

24 Nisan 2012 Salı

Vanilya Club Aylık Kozmetik Paketi


Aylık çok komik bir rakam ödeyip ünlü markaların ürünlerinin deneme boylarının her ay kapınıza gelmesini ister misiniz? Öyleyse BURAYA tıklayarak Vanilya Club'a üye olabilirsiniz.



MAKE UP FOR EVER TÜRKİYE'DE !!!



Bugün Taksim Demirören'deki Sephora'ya girdiğimde karşılaştığım manzara!!! MAKE UP FOR EVER, uzunca bir zamandır Türkiye'ye gelmesinin hayalini kurduğum markalardan ilki! Sürekli yurtdışından sipariş vermek ve ya ürünlere sahip olmak için seyahat etmeyi beklemek zorunda değiliz artık. 

Öncelikle biraz MUFE'dan bahsedelim. MUFE 1984 senesinde Paris'te Dany Sanz'in butiğinde satılmaya başlamıştır. Ürünler özellikle ünlüler tarafından ilgi görünce marka büyümüş ve ürün skalası genişletilmiştir. Günümüzde Kim Kardaishan, Olivia Wilde, Katy Perry, Britney Spears ve Nina Dobrev başta olmak üzere bir çok ünlü isim tarafından tercih edilen HD Foundation MUFE'ın en çok satan ürünlerinin başında yer almaktadır.

Keşke takma kirpikleri de Sephora'larda satışa çıksaydı diyor sizlere en sevdiğim MUFE ürünlerini tanıtıyorum. Umarım en yakın zamanda gidip bir kaç ürünü deneme fırsatınız olur!




Make Up For Ever HD Foundation ünlü isimlerin %90ının tercih ettiği fondoten. İnce ve yağsız yapısıyla inanılmaz bir performans sergiliyor. Kapatıcı özelliği çok yoğun ve HD kameralarda zoom yapılmış halde bile tenin pürüssüz görünmesi için özel formülize edilmiş.Tek kelimeyle müthiş. Bir kaç ay önceki favori fondotenlerim arasında göstermiştim zaten.




Make Up For Ever Aqua Eyes Kohl sahip olduğum en siyah göz kalemi değil ama gözün içinde en uzun süre duran kalem diyebilirim. Bir senedir kullanıyorum ve çok memnunum.




Make Up For Ever Aqua Liner ise bir kaç önceki postumda akmayan eye linerı buldum diye yazdığım liner. Gerçekten muhteşem. Banyoda bile akmayan tek eyeliner. Jel eyeliner ve açılı fırçalar sizi korkutuyorsa ve kalıcılık aradığınız şeyse bunu kesinlikle denemelisiniz.







22 Nisan 2012 Pazar

SEPHORA MİNERAL PUDRA FIRÇASI



Bu fırçaya bu kadar uzun zaman sahip olup da nasıl kullanmadım, anlayamıyorum. Mineral pudra ve allık fırçası olarak geçse de yoğun tüyleri yüzünden fondoten ile denemek istedim ve aldığım sonuç inanılmaz! Sanırım MAC fondoten fırçalarımı bir süreliğine rafa kaldıracağım. Yüzünüzde fondoten yokmuş kadar doğal bir sonuç istiyorsanız, fiyatı da çok uygun olan bu fırçayı hemen denemelisiniz!



20 Nisan 2012 Cuma

AFFORDABLE EYESHADOW PALETTES, UYGUN FİYATLI FAR PALETLERİ!




Hello! Today's post is about some affordable eyeshadow palettes. I know not everyone should want to spend her money on MAC palettes, or NARS or any other high street brand. So this post is guiding you to beautiful colors with a really really cheap price! Here we go.

Merhaba! Bugünkü post uygun fiyatlı far paletleri hakkında olacak. Herkes tüm parasını MAC ve ya NARS gibi pahalı markaların paletlerine harcamak istemeyebilir, işte bu yazı onlar için! Size çok komik rakamlara onlarca renk kazandıracak paletler için yazının devamını okuyun!





ELF (EYES LIPS FACE)

ELF is the cheapest alternative for brushes and palettes. This one above is a 100 colors eyeshadow palette. You can check it out or directly purchase the palette through THIS link.

ELF tüm makyaj fırçaları ve paletler için en ucuz alternatif. Üstteki fotoğraftaki palet de 100 renk içeren bir far paleti. Ürünü incelemek ve ya direkt olarak sipariş vermek için BURAYA tıklayabilirsiniz.





BH COSMETICS

BH COSMETICS have so many cheap and good quality eyeshadow palettes. You can check them all with THIS link.

BH COSMETICS'in bir sürü uygun fiyatlı far paletleri mevcut. BURADAN bakabilirsiniz.


AND THE OTHER 3; (Click the brands' names for the websites)
Diğer 3 markanın web siteleri için markaların üstüne tıklayabilirsiniz.





18 Nisan 2012 Çarşamba

APRIL FAVORITES, NİSAN AYI FAVORİLERİ!




1- MAC Cream Colour Base (Pearl)
2- MAC Pro Palette Eyeshadow (Twinks)
3- MAC Crayon Kohl (Feline)





MAC CREAM COLOUR BASE (PEARL)

This is the best highlighter product that I've ever had. It's multi purpose. It's an eyeshadow, a highlighter for the cheekbones, for the nose and for the outer corners of the eyes. It's really creamy and easy to apply with fingers. Great for daytime because the shimmer it's got doesn't make you sparkle like a disco ball. It just gives you a little bit of a dewiness. 

Şu ana kadar kullandığım en iyi aydınlatıcı diyebilirim. Çok amaçlı bir ürün. Hem far, hem elmacık kemikleri için, hem de burun ve gözlerin dış köşelerini aydınlatmak için bir aydınlatıcı. Gerçekten kremsi ve parmaklarla yayması kolay. Günlük kullanım için ideal çünkü içindeki ışıltılar sizi disko topu gibi parlatmıyor. Yalnızca hafif bir parlaklık ve ışıltılı bir görünüm kazandırıyor.




***





MAC PRO PALETTE EYESHADOW (TWINKS)

It's a purplish, reddish brown. Kind of like Mulch, but much redder than it.

İçinde morluk bulunan kırmızımsı bir kahverengi. Mulch'a biraz benziyor fakat ondan daha kırmızı ağırlıklı.







***




MAC CRAYON KOHL (FELINE)

I remember when this pencil was limited edition but it was sold out so quickly that they put it on the permanent line. It's a truly black pencil. 

Bu kalemin geçici koleksiyondan olduğunu hatırlıyorum ancak o kadar kısa sürede satılıp tükenmiş ki kalıcı koleksiyona eklenmiş. Simsiyah bir kalem arıyorsanız, işte Feline.




***